Ik geef geen workshops en bak ook niks voor anderen. Maar woon wel onder de rook van EHV, wel andere kant dan Deurne trouwens. Als je wil (en durft ) mag je hier wel n avondje komen freubelen, niet dat ik zo super ervaren ben, maar kan me voorstellen dat je t niet aandurft in je eentje.
Dank je Oh ja bij mij gaat ie dan wel hoger, maar wat jij al zei, ligt natuurlijk helemaal aan je oven
Oh heb gelijk een vraag dames. Aangezien dit dus mijn eerste keer met fondant was en het niet zo goed ging, vroeg ik me af of ik het moet mengen miss met iets. Het was gewoon rolfondant,bij jou vandaan Sonja. Maar het was heel zacht (hoort zo denk ik?) en toen ik het dus ging uitrollen scheurde het heel snel en zeker toen ik de taart wilde bekleden. Hebben jullie nog tips voor mij wat dat betreft?
Dan had je denk ik Regal Ice deze is zacht en blijft zacht. De fondant van Wilton vind ik zelf erg fijn maar anders gewoon bakels. Ook de nieuwe fondant is erg fijn en hard uit.
Ja klopt die had ik idd je raadt dus die van Wilton aan dan? Maar klopt het ook dat hij dus zo dun werd en snel scheurde? Want als ik mp zo dun uitrol dan scheurt het niet zo snel
Thanks voor de tip! Ik doe dan vaak af en toe even draaien en het ligt op theedoek! Laatts had ik op een bord maar dat plakte idd
Ik heb dus de laatste tijd het zelfde probleem als jij.. alleen dan heb ik het ergens anders vandaan!
Ik gebruik voor bekleden liever bakels fondant, die vind ik het prettigste werken. Of ik meng het 1:1 met marsepein, dat is mijn echte favoriet. nou ik zal zo even mijn laatste 3 taarten posten.
voor mijn zus, was een haastklusje en hij had paars moeten worden maar m'n printer deed het niet goed dus hij printte blauw. alles wat tegen kon zitten zat tegen maar ach, hij was lekker hoorde ik en dat is uiteindelijk het belangrijkst..
verjaardagstaart. wat een klus was dat zeg... pfffff hij was groot en zwaar. dit is helaas de enige foto die iki ervan heb was zelf vergeten foto's te maken.
en deze is voor vandaag, voor mijn moeder. Ze houdt wel van sprookjes e.d. dus ik ben m'n boeken ingedoken en deze is volgens mij van Debby Brown (alleen is de kikker oorspronkelijk groter). Boetseren is niet helemaal mijn ding en dat zal het ook nooit worden (geef mij maar puzzels, vind ik leuker) maar ik ben desondanks best trots. Ik vind hem leuk geworden al zeg ik het zelf hihi
Mooie taarten zeg! Ik gebruik ook het liefst bakels en ballina, regal ice heb ik 1 keer gehad, maar was echt drama. Mijn laatste taart, toevallig wou deze ontvanger graag marsepein, maar dat vind ik ook niet lekker werken. Veel stugger.. Het rolt zo zwaar uit.. hebben meer daar last van?
Mooie taarten hoor dames !! Hier gebruik ik alleen nog maar Bakels fondant , vind ik het fijnst werken. Marsepein werkt inderdaad stugger, daarom ook gewoon fondant tegenwoordig
Hoi Crisje, Waar woon je? Heb je op kort termijn al tijd? Ik wil graag bij jou komen freubelen haha! Zeg maar hoe, wat en wanneer! xx
Kan ik ook een glazen schaaltje in de oven zetten? ik bedoel je zet ook een glazen oven schaal in de oven, t is ongeveer even dik