Op het kaartje staat iets over ei en boter...of staat dat er niet bij? Dan moet ik ff zoeken hihi Heb ook nog leuke lollies in de koelkast staan...zal ff foto maken. Zijn gemalen pepernoten met botercreme en melk. Gedompeld in witte chocolade. En pietenkoekjes...zal ik ook ff foto van maken.
wat zijn jullie met zijn allen belachelijk creatief! ik kom echt niet verder dan een kwarktaart.. Maar goed, onze oven spoort niet dus daar kan het ook aan liggen.. mm, appelkaneeltaart uit een pakje lukt me ook nog, maar dan zonder appel
ohhhh ik moet ff stoom afblazen hoor!! al een dikke maand ben ik bezig met een geboortekaartje voor een meisje dat over 5 weken verwacht wordt. Al tig keer heeft de aanstaande moeder aanpassingen doorgegeven *en flinke aanpassingen ook, gewoon complete stijlveranderingen* Nu was het eergisteren EINDELIJK af, haar droomkaartje zoals ze het vertelde. Wil ik vandaag een proefkaart op de post doen krijg ik ineens een mailde dat ze elders een kaartje heeft gevonden en die gaat bestellen. is dit een naaistreek ofzo?? Uiteraard krijg ik er wel gewoon de volle pond voor betaald, maar toch.... zoveel aanpassingen en moeite moeten doen om t haar naar dr zin te maken en dan dit pfffffff wat n zeik zeg
Dit heb ik klaar liggen. Pietjes zijn voor sint ochtend op school van Max. Molentjes zijn koekjes voor Lotus d'r verjaardag, als ook de pepernotenballen op een stokje. Je kunt het ook met zelfgebakken cake (vermalen).
Ze staan nog wat uit te harden in de koelkast op een bakugan doos hahaha..dus niet letten op de decoratie
dretjuh jeetje wat een k*tstreek zeg:x zou ook flink pissig zijn.. Groot gelijk dat je haar laat betalen.. echt belachelijk.. Pooh ziet er lekker uit Waar haal je de tijd vandaan joh met twee kids
Uhmm...ff snel tussendoor steeds...vanmorgen ff deeg klaar gemaakt voor nog wat pietenkoeken, moest er nog 4, en dat in de koeling. Huis opruimen enz en net snel uitgerold, uitgestoken en in de oven. Nog wat deeg over...kijken wat ik daar van maak. Pepernoten lollies waren ook redelijk vlot klaar wat de botercreme had ik al klaar liggen. Alles in etapes dus, en veel sávonds.
Dretjuh Jee, wat een rotstreek. Dat is echt stank voor dank zeg! Hoop dat haar kaartjes elders lekker mislukken.... Pooh Dit stond er: Ingrediënten: 120 gram bloem 1/2 theelepel bakpoeder (backin) 1/2 theelepel maagzout (baking soda, zuiveringszout te kop bij etos) 1/4 theelepel zout 75 gram havermout 90 gr M en M's 60 gram chocolde stukjes (bv van Callebaut) (ik heb zelf een reep in stukjes gehakt) 75 gr bruine suiker 75 gr witte suiker 37 gr noten (ik heb pinda's gebruikt, maar in het recept staan Pecannoten In deze volgorde doe je het ook in de pot. Werkwijze: Op het kaartje staat: Mix de natte ingrediënten bij elkaar en voeg ze bij de droge ingrediënten. Prak het met de achterkant van een vork, of met je handen. Maak balletjes ter grootte van een grote knikker. Druk ze plat op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
@pooh Die stokjes dat is gewoon pepernotendeeg? @dretjuh Wat een kl*te streek zeg. @all Luuk ligt nog heerlijk te slapen. Is hij mooi uitgerust als we naar Elmo gaan. Wel een beetje jammer dat het hier nog steeds sneeuwt.
@Stinkerbel haha leuke naam (moest er wel even om lachen) @dretjuh dat enne vrouwke waar je het over had?? ik ben een Tevreden klant hoor!!! @poohbeer ziet er lekker uit jammie
@pooh ja wel waren laatsten keer op plaats 7 van bijna 280 mensen die gereageerd hadden!. gister weer gestemd stonden dit keer veel woningen op dus weer afwachten @hyves eruit gelegen?? geen last van gehad zat ik me poets zweer haha muziek aan en schoonmaken Sophie in hoor race care er achteraan
@Collo, Behoud de ingredienten maar de werkwijze moet zijn: Meng alle ingredienten in een kom, voeg 135 gram gesmolten roomboter en 1,5 ei toe. Meng alles door elkaar met je handen. Maak er balletjes van en leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze plat. Bak ze ongeveer 13 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). @Stinkie, nee. Ik heb 200 gram pepernoten gecrushed, 160 gram botercreme gepakt (recept heb ik wel voor je) en een klein scheutje melk erbij gedaan. Mengen, kneden en dan balletjes van draaien (ongeveer 20). Dan 15 minuten op laten stijven in de koelkast. Chocolade smelten (reep 200 gram), niet te heet laten worden. Dus gas uitdraaien voor je begint en dan eerst bovenzijde stokje in choco dippen en dan in een bal duwen. Zo eerst alle ballen. Dan kan de choco stollen. Dan pak je de 1e bal met stok en doop je die helemaal in de choco. Dan rechtop zetten op een doos (zie mijn prachtige foto hahaha) en dan uit laten harde. Ik heb er nog een hartje op gedaan toen de choco nog zacht was. Botercreme recept is: 100 gram roomboter 100 gram margarine * 200 gram poedersuiker Je kunt de margarine ook weg laten en dan 200 gr roomboter nemen. Voor de ballen kun je denk ik overal de helft van nemen, dus 50 gr roomboter, 50 gram margerine en 100 gram poedersuiker. Dan heb je wel 160 gram voor de ballen. Werkwijze: Mix de boter met de margarine zacht Zeef de poedersuiker en voeg deze toe Mix lang, zeker 10 minuten! Voeg naar keuze een smaakje toe. Denk aan cacaopoeder, koffiepoeder (beide kun je het best van te voren door de poedersuiker mengen) citroen-, amandel-, vanille-essence, chocopasta.