Hi, Ik ben een beetje in een vast saai stramien beland met het avond eten. Tijd voor iets nieuws Daarom ben ik benieuwd wat jou lekkerste gewone doordeweekse recept is!!! Ben benieuwd Groetjes
neem een bakplaat, leg in het midden iets grotere stukken rauwe kipfilet met een plakje rauwe ham erom, leg daaromheen krieltjes, schijfjes tomaat en courgette daar over flink knoflook, olie en italiaanse kruiden, half uurtje in de oven op 200 graden en smullen maar
Dat is echt een heerlijk gerecht. Ik maak het vaak met wat ik nog in mijn koelkast heb liggen. En je kan er echt alles ingooien.
Ohw dat klinkt heerlijk en vooral makkelijk zeg!! Dit ga ik zeker onthouden voor op dagen dat ik moet werken
Koopgrote gekookte garnalen. Gooi gepelde tomaten in een pan samen met ui, gehakte peterselie, feta, cayennepeper en knoflook, laat dit even 5 min sudderen, dan de garnalen erbij, 15 min laten sudderen, dan in ovenschaal, feta erover, en nog 15 min in de oven.
speklappen in stukjes snijden, roerbakken met tauge, prei en wat voor groente je ook lekker vind, samen met woksausje en roerbakmie. zo makkelijk en zoooooooooooooooo lekker
bloemkoolschotel! heerlijk! bloemkool 5 min voorkoken, gehakt rul bakken, bloemkool heel even meebakken bij het gehakt. laagje aardappelschijfjes in een ovenschaal, gehakt/bloemkool erop. laagje aardappelschijfjes erover heen, daarover heen de saus. 3kwartier in de over en smullen maar! of jachtpannetje!
Wat een leuk topic!! Spruitjes ovenschotel (OOK VOOR SPRUITJES-HATERS!!! ) 1. Bak (vegatarisch of) echt gehakt met wat boter, knoflook en ui. 2. Maak aardappelpuree (vers van verse aardappelen, met wat mayo, groffe mosterd, bieslook zout, peper en met knoflook gefruite uitjes) 3. Kook ondertussen de spuitjes een kleine 10 minuten. 4. Gooi de spruitjes bij het gehakt en gooi er wat feta-kaas bij. Vet de ovenschaal in. Gooi er het mengsel van gehakt en spruitjes in. Kluts 1 of 2 eieren en gooi dat over de spruitjes/gehakt zodat het mooi stevig in de oven word, dek het af met de aardappelpuree. en doe daar een flinke laag kaas overheen. Doe het een 20 minuten in de oven.... ZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO lekker!!
De saus die in het pakje bloemkoolschotel zit die je moet kopen van de knor? of maggi? Een soort van mix zeg maar, sorry. Ohja, die moet je wel aanmaken met een ei.
Pasta met tonijn: Pasta koken Tonijn uit blik (water) met crème fraîche mengen. Peper/zou naar smaak toevoegen. Na het koken van de pasta de tonijn erdoor roeren. Lekker met een salade met tomaat en komkommer( olijfolie, peper zout ) Je kunt er ook nog wel iets anders doorheen doen. Courgette bijvoorbeeld. Even bakken en dan met de tonijn erdoor.
Aardappelschotel: Aardappelschijfjes Courgette paprika champignons ui Boursin ontbijtspek Alle groente bakken en op smaak brengen met peper zout, Schijfjes erbij en even meebakken. Dan bakje boursin erbij. Goed doorheen scheppen en daarna in een ovenschaal. Doe het ontbijtspek over de schotel heen. Ongeveer 30 minuten bij 180 graden. Ik vind deze ideaal omdat ik dan gelijk de hele keuken weer schoon kan maken. Na het eten is er dus alleen de oven nog om even een doekje doorheen te halen. ( even de afwasmachine vullen natuurlijk)
Volgens mij zou een zelfgemaakte saus heel makkelijk moeten zijn, met bijvoorbeeld room en kruiden. Ik hou helemaal niet van zakjes en pakjes. Maak het liefste alles "vers". Iets wat ik zelf heerlijk vind en wat supersnel klaar is, is het volgende: 1 courgette 1 bakje champignons 1 bakje spekblokjes 1 bakje roomkaas (bijv. philadelphia light, st. Moret, etc) theelepel tijm (vers of gedroogd) 200 gr pasta De pasta koken. Courgette in blokjes snijden, champignons in plakjes. Spekblokjes uitbakken en daar de groenten en de tijm bij doen. Roerbakken totdat alles lekker zacht is. Het bakje roomkaas erbij doen en roeren totdat er een saus ontstaat. De saus kan wat dunner gemaakt worden met koffiemelk. Serveren met de pasta. NJAMMIE!!!!!!!!!
Mmm dat eerste recept wat hier is genoemd ga ik zeker een keer maken! Ik ben zelf onwijs fan van knoflookmihoen. Pakje mix voor mihoen speciaal van Conimex, verder wat wokolie, gehakt, lenteui, knoflook uiteraard en limoensap. Gehakt wokken met een deel van het zakje, dan knoflook en lenteui erbij, ondertussen mihoen koken, de rest van de mix erbij. Mihoen afgieten, mihoen erbij en opscheppen maar. Voor het zuurtje een beetje limoensap er over heen druppelen en de finishing touch zijn wat achtergehouden lenteuitjes in stukjes gesneden. Echt mijn favoriet en ik zit hier nu heel hard te balen dat we het vanavond niet gaan eten
Tagliatelle kipfilet in stukjes snijden en een uitje snipperen. kipfilet braden, uitje erbij en spekjes (gerookt spek). Pakje spinazie á la créme erbij en een kuipje boursin kaas. Geraspte kaas erover strooien. Lekker met Tagliatelle. Gezond, goedkoop en snel klaar!
spruitjes beetje koken met een bouillonblokje(5 min) Daarna roerbakken met tauge en kerriepoeder erbij doen. Dit maakt de spruitjes "lekkerder".. Daar aardappels of rijst wat je zelf wilt met vlees naar keuze. Ook bak ik weleens kip mee.. Ook lekker: Wrap met wokje van Kipfilet. wokgroenten naar keuze. Sausje erbij(kan van alles zijn). Wrap insmeren met roomkaas en daarna sla erop,prutje erin en smullen maar.. Dit doe ik meestal als koelkastopmaakdag.
kipfilet in een overschaal, daarin doe je 2a3 pakjes slagroom (ongeklopt) met een pak franse uiensoep! even de saus doorroeren en dan 30 tot 40 min in de oven..hmmmm
pasta koken (bijv. macaroni, tagliatelle etc..) Saus maken: spinazie, pakje boursin, peper en zout, lente uitje zalmfilet bakken pijnboompitjes roosteren saus over de pasta doen, pijnboompitjes erover strooien, stukje zalm erop, klaaaarrr...