jouw lekkerste doordeweekse recept?

Discussie in 'De lounge' gestart door Rosao, 6 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. miekie82

    miekie82 Fanatiek lid

    8 jul 2006
    2.797
    28
    48
    noord holland
    Klingt heerlijk en lekker. Ga ik zeker eens proberen!
    FF vraagje, doe je de krieltjes ongebakken/gekookt in de over erbij?
    En gewoon zo op de bakplaat? Niet in een ovenschaal?
     
  2. tassie

    tassie Fanatiek lid

    23 mrt 2006
    1.888
    0
    36
    Misschien heel afgezaagd, maar o zo lekker: Bami (of nasi)

    Mienestjes (of rijst) koken.
    Oosters groentepakket (of witte kool, tauge, wortel en prei) en kipfiletblokjes roerbakken in olie. Pakje hamreepjes even meebakken. Zakje bamikruiden (of nasikruiden) (conimex) eroverheen.
    De gekookte mie (of rijst) erdoor scheppen en klaar.
    Satesaus, gebakken eitje, augurk en kroepoek erbij. Mjammie.

    Bij de nasi meng ik het (fijngesneden) ei door de nasi heen.
     
  3. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Komen lekkere dingen voorbij! Thnx :) Had vandaag provencaalse ovenschotel (wel uit een pakje) was ook erg lekker. Is met courgette, paprika, champignons en aardappel en ik had vegetarische spekjes erin gedaan. De saus is een beetje tomatig.

    Ik vind sommige dingen wel vrij vet (zag iets voorbij komen met 2/3 pakjes slagroom :$) maar daar kun je natuurlijk wat op verzinnen :)

    Dus: meer meer meer
     
  4. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    hai miekie

    ja je legt alles er ongekookt op :D
    smakelijk eten ;)

    groetjes dani
     
  5. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    ow heb er nog eentje

    je bakt kipfilet in olijfolie beetje zout en peper, daarna doe je er een pot kersen door, potje kappertjes, knoflook hoe veel je wil, een theelepel sambal, en een zakje kerrie saus allemaal goed door mekaar en even laten sudderen (evt ook een bakje creme fraiche erdoor maar ik hou er niet van), dan doe je een laag bladerdeeg in een ovenschaal een deel vh mengsel erin, weer een laag bladerdeeg en dan weer mengsel en dan afdekken met bladerdeeg, een minuut of 25 in de oven op 220 graden en je hebt een heerlijke indische kip kersen taart hier echt favoriet
     
  6. M02

    M02 Fanatiek lid

    17 nov 2008
    1.372
    0
    36
    Rul gehakt in pan..Snijdt chinese kool, of paksoi in repen, ff roerbakken bij de gehakt...kerriesaus erbij, aardappeltjes of rijst en lekker eten!
     
  7. M02

    M02 Fanatiek lid

    17 nov 2008
    1.372
    0
    36
    zalmpje uit de oven, (verse) pasta, (verse) tomatensaus met courgette,ui,paprika en tomaat...Hmmmmmmmmm..
     
  8. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    witlofschotel of preitaart uit de oven.
     
  9. M02

    M02 Fanatiek lid

    17 nov 2008
    1.372
    0
    36
    zuurkoolhusseltje met paprika,gehakt,ui en goulashsaus uit de oven met aardappelpuree of plakjes aardappel
     
  10. M02

    M02 Fanatiek lid

    17 nov 2008
    1.372
    0
    36

    Ja! mmmm uit het sonja bakker boek, die is zo lekker!
     
  11. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    dat weet ik niet ik ben niet van het sonja bakkeren. maar ze zullen evengoed lekker zijn, want het is gewoon lekker hihi.
     
  12. Marijke1982

    Marijke1982 Niet meer actief

    Ipv kerriesaus maak ik dit met cajun kruiden van verstegen (niet teveel erdoor heen gooien, dan wordt hij echt heel pittig, dus tussendoor even proeven) en dan met aardappeltjes
     
  13. Mispoes

    Mispoes Fanatiek lid

    2 feb 2006
    1.821
    1
    0
    Nabij Eindhoven
    Oooh wat een lekkere receptjes komen er voorbij. Ga zeker eens wat uitproberen! Leuk topic dit, zo kom je nog eens op een ander idee om te eten :D
     
  14. Momfulness

    Momfulness Niet meer actief

    Goede ideeën komen hier voorbij zeg!

    Ons makkelijke doordeweekse recept is toch wel zalm met pasta, spinazie en kaassaus.

    Bak 2 zalmfilets met zout en peper even tot het korstje lekker knapperig is en de binnenkant nog roze
    verwarm kant en klare spinazie a la créme in de magnetron
    kook strikjespasta met een bouilion blokje
    maak een zakje kaas of dille saus aan van de Knorr.

    doe dan de strikjespasta, spinazie, zalmfilet en kaassaus eroverheen op een bord in deze volgorde.
     
  15. Madelon84

    Madelon84 Niet meer actief

    klinkt erg lekker, heb 2 vraagjes.
    is het zonder rauwe ham ook lekker? wij eten dat allebei niet op brood dus is het zo zonde om een pakje rauwe ham te kopen en dan 3 kwart niet te gebruiken (weggooien)
    hoe bedoel je flink knoflook? geperst eroverheen? of fijngesneden? en in hoeveel teentjes moet ik dan denken?
     
  16. brenda1976

    brenda1976 Niet meer actief

    ga graag meelezen en zal tzt ook wel wat plaatsen, mis tegenwoordig inspiratie.
     
  17. Mama van 3

    Mama van 3 Fanatiek lid

    31 mei 2010
    3.254
    0
    0
    Je kan het ook met ontbijtspek doen, doen wij ook is net zo lekker!
     
  18. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    ik zou denk ik eerder gekneusde knoflooktenen nemen of poeder. Denk dat als je het eroverheen perst het snel verbrand, of valt dat mee?
     
  19. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Hartige taart

    Benodigdheden:
    - bladerdeeg
    - 500 gram gehakt
    - 2 zakken soepgroente
    - 2 eieren
    - beetje melk
    -geraspte kaas


    Rul het gehakt eventueel met een uitje en wat knoflook, kruid het naar smaak met bijvoorbeeld kerrie kruiden. Dan de soepgroente erdoorheen en mee bakken.
    Kluts de 2 eieren in een kommetje met wat melk en wat geraspte kaas.
    Vet de bakvorm in en leg de bladerdeeg erin, doe het mengsel van gehakt en groente erin en daarover het mengsel van ei. Dan nog een laagje kaas erover en in de oven :D
     
  20. Lt20

    Lt20 Niet meer actief

    Dit topic moet je niet openen op het moment dat je honger begint te krijgen :(....

    Maar heb een paar recepten opgeslagen, bedankt!
     

Deel Deze Pagina