jouw lekkerste doordeweekse recept?

Discussie in 'De lounge' gestart door Rosao, 6 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Caithlin79

    Caithlin79 VIP lid

    21 mei 2006
    6.208
    3
    38
    Chili con Carne! Lekker makkelijk ook.

    Grote pot bruine bonen, gyros, paprika en ui, pakje Chili con Carne, tomatenpuree en chilisaus (uit zo'n glazen fles, staat bij de conimexdingetjes in de super).

    Gewoon de gyros bakken, gesneden paprika en ui erbij gooien. Daarna de chili con carne saus met water en tomatenpuree erbij. Aan het einde nog ff wat chilisaus naar smaak.
    Bruine bonen warm maken en er op het laatst bij gooien.. et voila!
     
  2. dnise

    dnise Fanatiek lid

    16 feb 2010
    1.819
    0
    0
    regio rotterdam
    tonijn salade

    2 blikjes tonijn!...

    krop ijsbergsla
    cherry tomaatjes in stukjes komkommer in stukjes klein rood uitje snipperen klein paprika'tje in stukjes erdoor..
    tonijn uit laten lekken... alles in een slakom! tonijn erbij en dan lekker aanmaken met mayonaise en peper en een klein beetje ketjup :p

    echt heeerlijk en je zal je nog verbazen hoe vol je er van zit!...
    wij eten dit zeker 1x per week en dan zitten we alle 2 bomvol:D
     
  3. Mamatrees

    Mamatrees Bekend lid

    30 nov 2010
    603
    0
    0
    Je kan overal om het gewenste aantal plakjes vragen,zo hoef je niets weg te gooien en kan je toch eten wat je lekker vind.
    Doe ik ook altijd met vleeswaren..
     
  4. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    hier is het avondeten ook een ramp nu!
    vooral nu ik weinig meer lekker vind dankzij de zwangerschap.

    Het is bijna 17 uur en nog moeten we beslissen wat we straks gaan eten.
    Zucht.......

    ik kom hier inspiratie opdoen :)

    Trek in lasagna, maar hoe maak ik nou lekkere lasagna!
    Altijd maar dezelfde is ook niet altijd spannend.
     
  5. Mamatrees

    Mamatrees Bekend lid

    30 nov 2010
    603
    0
    0
    Lekker met alle groente's die ik van doordeweeks overhoud(niet alle natuurlijk)
    Maar bv courgette,paprika,broccoli,bloemkool,wortel.
    Allemaal fijn snijden en tussen de laagjes met de saus erbij doen.
    Zo doen we nog eens iets met de overgebleven groente's.
     
  6. one of kind

    one of kind VIP lid

    14 feb 2006
    22.149
    278
    83
    Maïs maakt de tonijnsalade nog lekkerder:D erbij
     
  7. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Hmm lekker allemaal !
     
  8. Maedra

    Maedra Fanatiek lid

    29 okt 2009
    1.558
    0
    36
    Rotterdam
  9. fafje

    fafje Niet meer actief

    snelle receptjes:
    -Rijst
    -courgette en champignons grof gesneden...
    met knoflook lekker bakken met veel zout en peper, afmaken met ketjap manis
    -kipfilet(haasjes) btj peper&zout ...schep Harissa sambal...KLAAR

    Rijst
    -Rookworst in dunne schijfjes, uien grof gesneden halve ringen, samen bakken, uien naar smaak hard/zacht wat je wilt...schep sambal oelek, btj djahe....afmaken met ketjap manis
    -Lekker met tomaat en komkommer
     
  10. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Bosi, ik heb vanavond je aardappelschotel op, lekker!!!!
    Mijn zoon van net 1 was net zo'n vogel die gevoerd werd, hij bleef dat bekkie maar wagenwijd open doen, haha.
     
  11. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    aaaaaaah, dat is een mooi compliment!
     
  12. Skye

    Skye Niet meer actief

    Verse tagliatellle van de AH. Dan de spaghettisaus van Bertolli......die zak met knoflook. Dan leg ik een paar uurtjes van te voren mozzarella balletjes in de groene pesto. Uitje fruiten, saus erop, pasta koken. En als alles klaar is de pesto-mozzarella balletjes door de saus.

    Zo simpel......maar superlekker!!
     
  13. Migga

    Migga Fanatiek lid

    12 okt 2006
    1.005
    4
    38
    Ja!! Die heb ik een paar weken geleden al eens gemaakt!
    Alleen heb ik toen Old Amsterdam gebruikt, en dat was echt too much. Een overkill aan kaas, om het zomaar te zeggen. Ik maak deze lasagne zeker nog een keer, maar dan gebruik ik belegen kaas en wat minder.


    Nog een supersnel receptje, wat HEUL lekker is:
    kipblokjes bakken (kunnen ook quorn stukjes zijn, als je geen kip eet). Daarna 1 bekertje (250 ml) creme fraiche, een klein potje pesto en een pot aan stukjes gesneden gegrilde paprika's toevoegen. Even lekker laten pruttelen, en opdienen met gekookte rijst. Lekkerrrrrrrr!!!!!!!!
     
  14. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    voor ons is het nooit teveel aan kaas. hoe meer kaas hoe beter. vechten ze hier thuis om.
     
  15. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Het lievelingsgerecht van vriend- en zoonlief:

    Pasta met ham en kaas:

    Een zak fusilli koken. Ondertussen een uitje fruiten en daar groenten naar keuze aan toevoegen (ik pak meestal een zak met oosterse roerbakgroenten). Even mee bakken. Ham en kaas in blokjes snijden. Blikje tomatenpuree door de pasta roeren, dan de groenten, ham en kaas erdoorheen. Alles in een grote ovenschaal doen met wat paneermeel en een klontje boter eroverheen. En dan ongeveer 30 minuten op 200 graden (totdat de kaas gesmolten is).
     
  16. lob

    lob Fanatiek lid

    27 nov 2007
    2.646
    0
    0
    brabant
    Volkoren spaghetti koken.

    Uitje fruiten met wat knoflook. Daarna 2 bakjes a 100 gram rivierkreeftjes erbij en een bakje gehalveerde cherry tomaten en dit samen opwarmen. Als laatste een half flesje kookroom light erbij en een beetje laten pruttelen. Deze saus doe je over de spaghetti heen. Beetje peterselie erover, en hebt een heerlijke... magere.. en super snelle maaltijd.
     
  17. n4th4li3

    n4th4li3 Fanatiek lid

    15 sep 2007
    1.409
    0
    0
    Spinazie ovenschotel:


    -Aardappels koken (Ik doe ze in schijfjes in de schotel maar kan ook puree)
    -Gehakt rullen met een beetje peper en zout. Dan een flinke scheut ketjap er doorheen en tomatenketchup.
    -Spinazie a la creme ontdooien in een pannetje (dit hoeft niet perse, kan ook de blokjes in de ovenschaal leggen)

    Dit allemaal in de ovenschotel, kaas erover en 30 minuutjes wachten...
     
  18. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Heb gister groentetaart gemaakt met tex mexkruiden en kipreepjes van de aldi (die zijn voorgegrild). Was echt heerlijk :) Voor Thijmen had ik een klein taartje gemaakt in een berenvormpje, hij vond het echt geweldig :)
     
  19. Jinne1982

    Jinne1982 Fanatiek lid

    7 sep 2009
    1.254
    0
    0
    Eindhoven
    Lekkerste recept op dit moment:

    vegetarische maaltijdsalade:
    sla met peertjes en gebakken champignons met daaroverheen een sausje van room met camembert/brie (niet de brie van de lidl die smelt niet) hiervan de harde kostjes afsnijden en daaroverheen als topping wat walnoten
    Echt om te smullen!

    oh ja niet vergeten...wat geroosterd krentenbrood erbij
     
  20. Skye

    Skye Niet meer actief


    Oei, die klinkt zalig!!! Die ga ik binnenkort maar eens maken!!
     

Deel Deze Pagina