Chili con Carne! Lekker makkelijk ook. Grote pot bruine bonen, gyros, paprika en ui, pakje Chili con Carne, tomatenpuree en chilisaus (uit zo'n glazen fles, staat bij de conimexdingetjes in de super). Gewoon de gyros bakken, gesneden paprika en ui erbij gooien. Daarna de chili con carne saus met water en tomatenpuree erbij. Aan het einde nog ff wat chilisaus naar smaak. Bruine bonen warm maken en er op het laatst bij gooien.. et voila!
tonijn salade 2 blikjes tonijn!... krop ijsbergsla cherry tomaatjes in stukjes komkommer in stukjes klein rood uitje snipperen klein paprika'tje in stukjes erdoor.. tonijn uit laten lekken... alles in een slakom! tonijn erbij en dan lekker aanmaken met mayonaise en peper en een klein beetje ketjup echt heeerlijk en je zal je nog verbazen hoe vol je er van zit!... wij eten dit zeker 1x per week en dan zitten we alle 2 bomvol
Je kan overal om het gewenste aantal plakjes vragen,zo hoef je niets weg te gooien en kan je toch eten wat je lekker vind. Doe ik ook altijd met vleeswaren..
hier is het avondeten ook een ramp nu! vooral nu ik weinig meer lekker vind dankzij de zwangerschap. Het is bijna 17 uur en nog moeten we beslissen wat we straks gaan eten. Zucht....... ik kom hier inspiratie opdoen Trek in lasagna, maar hoe maak ik nou lekkere lasagna! Altijd maar dezelfde is ook niet altijd spannend.
Lekker met alle groente's die ik van doordeweeks overhoud(niet alle natuurlijk) Maar bv courgette,paprika,broccoli,bloemkool,wortel. Allemaal fijn snijden en tussen de laagjes met de saus erbij doen. Zo doen we nog eens iets met de overgebleven groente's.
snelle receptjes: -Rijst -courgette en champignons grof gesneden... met knoflook lekker bakken met veel zout en peper, afmaken met ketjap manis -kipfilet(haasjes) btj peper&zout ...schep Harissa sambal...KLAAR Rijst -Rookworst in dunne schijfjes, uien grof gesneden halve ringen, samen bakken, uien naar smaak hard/zacht wat je wilt...schep sambal oelek, btj djahe....afmaken met ketjap manis -Lekker met tomaat en komkommer
Bosi, ik heb vanavond je aardappelschotel op, lekker!!!! Mijn zoon van net 1 was net zo'n vogel die gevoerd werd, hij bleef dat bekkie maar wagenwijd open doen, haha.
Verse tagliatellle van de AH. Dan de spaghettisaus van Bertolli......die zak met knoflook. Dan leg ik een paar uurtjes van te voren mozzarella balletjes in de groene pesto. Uitje fruiten, saus erop, pasta koken. En als alles klaar is de pesto-mozzarella balletjes door de saus. Zo simpel......maar superlekker!!
Ja!! Die heb ik een paar weken geleden al eens gemaakt! Alleen heb ik toen Old Amsterdam gebruikt, en dat was echt too much. Een overkill aan kaas, om het zomaar te zeggen. Ik maak deze lasagne zeker nog een keer, maar dan gebruik ik belegen kaas en wat minder. Nog een supersnel receptje, wat HEUL lekker is: kipblokjes bakken (kunnen ook quorn stukjes zijn, als je geen kip eet). Daarna 1 bekertje (250 ml) creme fraiche, een klein potje pesto en een pot aan stukjes gesneden gegrilde paprika's toevoegen. Even lekker laten pruttelen, en opdienen met gekookte rijst. Lekkerrrrrrrr!!!!!!!!
Het lievelingsgerecht van vriend- en zoonlief: Pasta met ham en kaas: Een zak fusilli koken. Ondertussen een uitje fruiten en daar groenten naar keuze aan toevoegen (ik pak meestal een zak met oosterse roerbakgroenten). Even mee bakken. Ham en kaas in blokjes snijden. Blikje tomatenpuree door de pasta roeren, dan de groenten, ham en kaas erdoorheen. Alles in een grote ovenschaal doen met wat paneermeel en een klontje boter eroverheen. En dan ongeveer 30 minuten op 200 graden (totdat de kaas gesmolten is).
Volkoren spaghetti koken. Uitje fruiten met wat knoflook. Daarna 2 bakjes a 100 gram rivierkreeftjes erbij en een bakje gehalveerde cherry tomaten en dit samen opwarmen. Als laatste een half flesje kookroom light erbij en een beetje laten pruttelen. Deze saus doe je over de spaghetti heen. Beetje peterselie erover, en hebt een heerlijke... magere.. en super snelle maaltijd.
Spinazie ovenschotel: -Aardappels koken (Ik doe ze in schijfjes in de schotel maar kan ook puree) -Gehakt rullen met een beetje peper en zout. Dan een flinke scheut ketjap er doorheen en tomatenketchup. -Spinazie a la creme ontdooien in een pannetje (dit hoeft niet perse, kan ook de blokjes in de ovenschaal leggen) Dit allemaal in de ovenschotel, kaas erover en 30 minuutjes wachten...
Heb gister groentetaart gemaakt met tex mexkruiden en kipreepjes van de aldi (die zijn voorgegrild). Was echt heerlijk Voor Thijmen had ik een klein taartje gemaakt in een berenvormpje, hij vond het echt geweldig
Lekkerste recept op dit moment: vegetarische maaltijdsalade: sla met peertjes en gebakken champignons met daaroverheen een sausje van room met camembert/brie (niet de brie van de lidl die smelt niet) hiervan de harde kostjes afsnijden en daaroverheen als topping wat walnoten Echt om te smullen! oh ja niet vergeten...wat geroosterd krentenbrood erbij