Hallo dames! Ik weet het, het is nog vroeg, maar ik ben gek op kerst en heb daarom nu al verzonnen welk menu ik wil gaan maken tijdens kerst . Ik kan wel redelijk koken, maar ik weet nooit zo goed wat allemaal bij elkaar past qua smaken enzo. Willen jullie es naar onderstaand menu kijken en zeggen wat jullie ervan vinden? Ik ben nog op zoek naar een lekkere salade dus tips en/of verbeteringen zijn heel welkom! Voorgerecht: Zalmtartaartjes met dille Hoofdgerecht: Beenham uit de oven met honing-mosterdsaus ( kant en klaar van de Appie ) Het hoofdgerecht wordt geserveerd met: gestoofde haricots verts met tomaat en tijm salade van ??? aardappelmuffins met bieslook gebakken aardappelpartjes Nagerecht: Pavlova met rood fruit Het is trouwens voor 6 personen!
klinkt lekker(al vind ik beenham niet echt lekker met de kerst) Is toch altijd persoonlijk.. Wij doen meestal wat wild en varkenshaasje met sausje....Kunnen mensen keizen... Hoe maak jij trouwens de pavlova?
Je bent welkom hoor Francis hahaha! Ik heb een recept op internet gevonden voor de pavlova: Koken met Karin Ik vond het rode fruit wel geslaagd omdat pavlova van zichzelf al heel zoet is, en dan zijn wat frisse vruchten wel lekker ( ipv banaan bijvoobeeld).
Klinkt erg lekker. Heb je bij het zalmtartaartje wel een soort van sausje zitten of alleen dille, want anders lijkt het me iets droog? Een dilleroomsausje is dan wel lekker.
Je zou er bijvoorbeeld een witlofsalade bij kunnen doen. Witlof Rode paprika Bosuitjes Appel (jonagold) Heel simpel eigenlijk maar erg lekker. Wij doen dressing altijd apart, Omdat niet iedereen van dressing houd. Ik gebruik altijd die van calve yogomix.
Klinkt lekker en past ook goed bij elkaar. Persoonlijk zou ik niet voor aardappelmuffins én aardappelpartjes kiezen, maar liever voor 1 van de 2. En dan zou ik de muffins kiezen omdat dat meer bijzonder is. Als salade misschien een witlofsalade? Bij het zalmtartaartje zou je wellicht wat mierikswortelsaus kunnen serveren. Je kunt geraspte mierikswortel in een potje kopen (bijv. van Kühne), wat creme fraiche erbij, evt. wat citroensap, zout en peper. Tomaat doormidden snijden (bij voorkeur met karteltjes) en uithollen, zodat je per tomaat 2 bakjes hebt die je kunt vullen met de saus. Op ieder bord leg je een halve (gevulde) tomaat en zalmtartaar, eventueel nog een plakje citroen en verse dille als garnering erbij. En ik ben eigenlijk ook wel heel benieuwd naar het recept voor de aardappelmuffins. Klinkt lekker!
Bedankt voor de tips meiden! Ik zal het recept van de aardappelmuffins er vanavond nog ff op zetten. En als ik genoeg ruimte had waren jullie uiteraard allemaal uitgenodigd haha!!