heb deze vanavond gemaakt, heerlijk! wel met wat eigen toevoegingen; italiaanse keukenkruiden en de pasta koken met 2 bouillonblokjes. als groenten courgette en een ui. thanks!
Lijkt me heerlijk. Begrijp ik nou goed dat je dus eerst wat feta mee laat sudderen en later nog feta bovenop in de ovenschaal doet?
gekookte aardappels, sperziebonen (met een klontje boter erover) en braadstuk (minimaal 3 uur gestoofd). Jammie jammie.
Ik ga vanavond de kip met ontbijtspek en courgette en tomaat proberen. Nu vind ik warme tomaat al erg snel overheersend en zit te denken wat ik erbij zou kunnen doen als extra toevoeging... zou gebakken spekjes wat zijn? En zouden die dan gewoon rauw dat halve uur erin kunnen? brocolli erbij of zo? en hoe? iemand?
Ik stuur straks mijn man er op uit om de ingrediënten te scoren. Heb even gekeken, maar geloof dat ik de rivierkreeftjes gewoon bij de ah kan halen toch? En is het pittig genoeg? Ben zo benieuwd.
geen idee of dit al voorbij is gekomen, maar hier nog een mega mega mega snel en makkelijk recept. tagliatella koken. in een pan tomaat, uit en champignon aanbakken, slagroom of zo'n flesje finesse erbij... zout peper en eventueel andere kruiden eroverheen. saus beetje laten binden en smullen maar. heel eenvoudig en je kunt er alle varianten mee maken die je zelf wilt. staat hier vandaag weer op het menu....
Wat n lekkers allemaal...mijn favoriete doordeweekse recept..een waar feestje! Penne met kip, zongedroogde tomaten en basilicum Nodig: Penne (koken volgens aanwijzingen zak), voeg een tuinkruiden bouilliontabletje en wat olijfolie toe voordat de penne de pan in gaat.. Voor de saus (2 pers.) 2 kipfilets; in blokjes gesneden en ongeveer10 minuten gemarineerd in olie (ongeveer 6 eetlepels) van zongedroogde tomaten. 1 potje zongedroogde tomaten; in reepjes snijden. verse basilicum; blaadjes met de hand in reepjes scheuren. 4 teentjes knoflook; geperst 1 beker creme fraiche Pijnboompitjes De kip aanbraden (geen olie of boter toevoegen...genoeg 'marinade olie'), na 2 a 4 minuten 4 teentjes knoflook toevoegen. Peper en zout naar eigen smaak toevoegen. Wanneer de kip gaar is zongedroogde tomaten en basilicum toevoegen...1 minuutje op middelhoog vuur meebakken, dan creme fraiche toevoegen, goed doorroeren...ff doorwarmen op laag vuur...pijnboompitjes (geroosterd) over saus strooien...jummie! Saus en penne apart serveren...lekker met parmezaanse of oude kaas...en een verse salade!
Ja ik doe altijd boodschappen bij de AH. Ze liggen in het verse vis schap. Ik vind het pittig genoeg, maar ik pak wel redelijk wat ui en knoflook.
Een absolute topper bij ons in huis: soep met zelfgemaakte mozzarella broodjes! Broodjes om af te bakken (maakt niet uit welke). Mozzarella Tomaten Basilicum Olijfolie Knoflook (aantal tenen is heel afhankelijk van je smaak!) Knoflook fijnhakken of persen en met een flinke scheut olijfolie in een bakje doen. Even laten trekken. Broodjes ongebakken door midden snijden en de helften bestrijken met de olijfolie-met-knoflook. Dan dungesneden plakjes mozzarella eroverheen leggen. Dit alles in de oven voor een minuut of 8. In de tussentijd de tomaten fijnsnijden en in een kom mixen met fijn gesneden basilicum. Op smaak brengen met zout en/of peper. Als de broodjes gebakken zijn, een flinke schep van de tomatenmix op het broodje leggen en meteen serveren! Wij eten het vaak in combi met een lekkere groentensoep. Eet smakelijk allemaal
Ik heb dit vanavond gegeten!!! MJAMMIE!!! Oh, dit was echt goddelijk. Dit gaat echt vaker op tafel komen!!! Mijn broer zag vanmiddag het recept liggen en die was ook gelijk helemaal verlekkerd hahaha. Die is het vanavond ook gaan maken. Hij eet nu op dit moment, dus ben benieuwd hoe hij het vind! Ik heb overigens wel tagliatelle gebruikt, omdat me dat net iets lekkerder leek!!! Maar die saus............echt heerlijk!!
Witlofstamppot Spekjes/kipblokjes of vegablokjes naar keuze bakken Fijngesneden witlof erbij en meebakken (wel knapperig houden). Aardappelstamppot maken met flinke hoeveelheid kaas erdoor en wat melk. Dit bij de witlof in de pan doen en omscheppen tot het verdeeld is. Pasta met gegrilde groenten Neem een gevulde pasta (ravioli/tortellini oid) Wanneer deze gaar is doe je er wat lepels rode pesto door, wat creme fraiche naar smaak en mozzarella in blokjes erdoor. Hiernaast serveer je de gegrilde groenten; ik doe altijd paprika, courgette, champignons, cherrytomaatjes in grove stukken gesneden. Knoflook, uitje en olijfolie erdoor en basilicum. Minuut of 20 op 200 graden in een ovenschaal.
de rivierkreeftjes met pasta komt hier morgenavond ook op tafel! Ben nu wel HEEL erg nieuwsgierig geworden, haha! Ik zal ook laten weten hoe het gesmaakt heeft!
Dat recept met die rivierkreeftjes lijkt mij ook wel lekker, en heb nog een flesje kookroom wat op moet..... ben benieuwd.... Daan, ben je al klaar met eten?? En....en....en???
Heb vandaag kip kerrie met fruit gemaakt. Was echt heerlijk Vooral op een koude dag. Je bakt dan kipfiletstukjes gekruid met zout en kerrie, dan doe je wat extra boter erbij en dan wat meel. Dan wordt een beetje droge zooi en doe je er bouillon bij. Ik heb 500 ml bouillon op 50 gram boter en 45 gram meel gedaan. Goed roeren tot je een gladde saus krijgt en dan lekker kerrie naar smaak erbij. Ik heb er dan nog groente, ananas, rozijnen en op het laatst banaanplakjes erbij gedaan. Je kunt het met de ananassap naar keuze wat zoeter maken of met wat zout wat zouter. En dan gewoon eten met rijst. Ik krijg echt weer helemaal inspiratie van dit topic