jouw lekkerste doordeweekse recept?

Discussion in 'De lounge' started by Rosao, Dec 6, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Feetjes

    Feetjes Fanatiek lid

    Aug 20, 2010
    1,298
    18
    38
    Maaltijdsalade met kakifruit
    Je kunt deze salade aanpassen naar eigen wens, ik heb hem vandaag zo gegeten (2/3 personen):
    - 2 x kakifruit (in kleine blokjes gesneden)
    - bakje champignons (in plakjes gesneden en bruin gebakken met paprikapoeder en zout)
    - halve komkommer in stukjes
    - blokjes feta
    - geroosterde cashewnoten
    - zakje rucola

    Je kunt de rucola vervangen door andere sla, de feta weglaten of vervangen door mozarella of kleine blokjes gewone kaas. Of (zongedroogde) tomaatjes of stukjes paprika toevoegen.
     
  2. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    voor mij is het met rauwe ham echt het lekkerst :D geeft een apart smaakje aan de kip....en ik snij de knoflook fijn en strooi het erover...een teentje of 3,4


     
  3. Daan78

    Daan78 VIP lid

    Jun 25, 2008
    8,202
    1
    0
    Apeldoorn
    hihi, volgens mij weet je het inmiddels al, maar zal het voor de rest ook even melden.

    Ik vond het heerlijk. Echt een blijvertje.

    Maar.....ik vond het nog niet pittig genoeg, dus heb er wat cayennepeper bij gedaan en extra knoflook, maar de zoete smaak bleef overheersen. En ik miste een bite. Maar dat is natuurlijk allemaal heel erg persoonlijk.

    Manlief was ook aangenaam verrast.

    Meiden die het nog gaan maken. Eetsmakelijk!
     
  4. daphne78

    daphne78 VIP lid

    May 10, 2006
    7,311
    0
    0
    Nijmegen
    heel makkelijk en lekker :D
    Wittebonen schotel
    - uitje (1 of 2) met knoflook (hoeveelheid afhankelijk van smaak) fruiten in olijfolie
    - gehakt (500gram) erbij, dit rul bakken
    - prei in ringetjes erbij (1 prei, of een zakje voorgesneden prei)
    - dit even goed bakken
    - blik wittebonen in tomatensaus erbij
    - blikje tomatenpuree erbij
    - mosterd erbij (wederom, de hoeveelheid is afhankelijk van wat je lekker vindt)
    - beetje peper erbij (en zout, maar wij doen nergens zout op, dus daar denk ik eigenlijk ook nooit aan en het allemaal al beetje zout.. vinden wij dan)

    Serveren met augurkjes in blokjes gesneden.
     
  5. daphne78

    daphne78 VIP lid

    May 10, 2006
    7,311
    0
    0
    Nijmegen
    en nog een
    Kipkerrie

    -uitje en knoflook fruiten in olijfolie
    - kip in blokjes erbij en even zorgen dat het helemaal wit is, alleen mag niet droog worden
    - Peper erover heen doen, dan heeeeel veel kerrie poeder
    - paturain erbij (of andere smeerkruidenkaas, mag ook eigen merk zijn natuurlijk en light als je dat wilt)
    - en dan wat room (ongezoete slagroom/zo'n flesje kookroom zoiets dus)
    en even laten pruttelen (als het wat inkookt, wat water bijdoen en goed roeren)

    Serveren met rijst en erwtjes.
     
  6. anniek

    anniek VIP lid

    Feb 5, 2006
    8,512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    hiervan maak ik een goedekopere versie;

    Tagliatelle
    spinazie {ala creme als je dat lekker vind}
    2 pakjes goedkope boursin
    blik ham of spak
    spekjes

    tagliatelle koken
    in 1 pan spekjes bakken, ham gesneden erbij doen.
    spinazie erbij en warm maken als laatste de bakjes boursin erbij

    alles doorelkaar en klaar
     
  7. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    Jan 28, 2009
    3,119
    0
    0
    Heb zoiets maar dan nog simpeler haha

    pasta koken, spinazie (a la creme) warm maken en door elkaar scheppen, teentje knoflook doe zelf altijd een kneepje uit zo'n tubetje kant en klaar. Op een bedje van rucola zalm dr bovenop!


    Edit: ik zag daarna pas de post recht boven me hahaha populair gerecht!
     
  8. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    Jan 28, 2009
    3,119
    0
    0
    Deze ga ik eens proberen! Zoiets heb ik nog nooit op tafel gehad! lijkt me wel wat
     
  9. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    Jan 28, 2009
    3,119
    0
    0
    Zakje wokgroenten, rundvlees reepjes, 5 minuten wokken, mie koken, oestersaus door het vlees en de groenten. Opscheppen klaar!

    Zakje soepgroenten, balletjes draaien, in een pan water boullionblokjes erbij, pasta erbij (vult beter als vermicelli) evt. blikje/potje witte bonen(vult ook) erbij, kwartiertje op laten staan en daar is je maaltijd soep!
     
  10. leentjuh

    leentjuh Bekend lid

    Nov 15, 2009
    511
    0
    0
    gelderland
    Pasta Cabornara
    300 gram tragitella
    250 gr champignons
    2 rode ui
    400/500 gram gehakt
    zakje van knor macaroni cabornara en 500 ml melk
    en smullen maar, toevallig nu aan het maken heerlijk!!
     
  11. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    Jan 28, 2009
    3,119
    0
    0
    Iemand nog een snel witvis receptje? hier geen schaaldieren en een tonijn- en zalmgerechtje weet heb ik al maar iets met een koolvisje of zo?
     
  12. Daan78

    Daan78 VIP lid

    Jun 25, 2008
    8,202
    1
    0
    Apeldoorn
    Nou, ik had eens zo'n kliekjes zondag. Ik heb gezeefde tomaten in een pan gedaan, krieltjes erbij, lekker kruiden (italiaanse kruiden of zo) en op het laatst een tilapia filetjes er in gedaan en die in de saus laten garen.

    Lekker dat het was!
     
  13. Marni

    Marni Bekend lid

    Apr 26, 2007
    770
    17
    18
    Ovenchilli met tortillachips:
    Gehakt rullen
    wokgroenten of paprika en ui meebakken
    chillibonen
    salsasaus (mild) even mee warmen
    in ovenschaal doen (oven voorverwarmen op 190 graden)
    tortillachips (naturel) erover doen
    geraspte belegen kaas erove strooien
    dan even in oven zo'n 15 minuutjes tot de kaas lekker gesmolten is!
     
  14. brabbel1988

    brabbel1988 VIP lid

    Jul 8, 2009
    7,504
    139
    63
    Bonne femme:

    Spekjes bakken
    Uitje bakken
    Voorgegaarde champignons erbij bakken (uit een blikje of potje)
    Alles lekker doorbakken,potje erwtjes worteltjes doorheen, en haricots ver.
    Aardappelblokjes bakken, en alles door elkaar husselen!

    Heerlijk!!!!
     
  15. Madelon84

    Madelon84 Niet meer actief

    witvis:
    het is enorm hollands maar zo lekker. met (verse) worteltjes en (verse) aardappelpuree.
    maar nou komt ie, de allerheerlijkste saus erover: zakje mosterdsaus. niet die aanmaak, maar echt die kant en klare saus uit een zakje (net als soep in zak) volgens mij van knorr. is echt heerlijk en genoeg om over de vis én over de worteltjes te doen.
     
  16. Migga

    Migga Fanatiek lid

    Oct 12, 2006
    1,005
    4
    38
    Ik heb vanavond de pasta met rivierkreeftjes gemaakt, en ik vond het eerlijk gezegd een klein beetje tegenvallen.... :):):)
    Het was wel lekker hoor! Maar niet zo heel bijzonder, en ik kan voorlopig even geen rivierkreeftjes meer zien, haha! ;)
    Hoop niet dat jullie het erg vinden dat ik het zeg, maar smaken verschillen!
     
  17. Migga

    Migga Fanatiek lid

    Oct 12, 2006
    1,005
    4
    38

    Wij eten ook vaak vis met aardappelpuree, worteltjes en mosterdsaus! Maar probeer de mosterdsaus ook eens zelf te maken, dat is heel makkelijk en zoooo lekker!! Gaat als volgt:
    Klont boter (+/-35 gram) laten smelten in een pannetje.
    2 opgehoopte eetlepels bloem erdoor roeren.
    Vervolgens een halve liter melk toevoegen met een bouillonblokje en flink roeren, roeren roeren (eerst met garde, daarna met pollepel), totdat de klontjes verdwijnen en de saus gaat binden.
    Tot slot 2 eetlepels mosterd toevoegen en de saus een paar minuten laten pruttelen. Op smaak brengen met peper en zout.
     
  18. moes

    moes Fanatiek lid

    Jul 20, 2006
    2,765
    9
    38
    weet iemand ook een lekker vegetarisch recept waarbij je
    geen kookplaat nodig hebt?
    (die van ons is nl al een week weg ter reparatie)
     
  19. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    Jan 9, 2007
    8,722
    628
    113
    moes: pizza 4 formaggi voor in de oven hahaha :p

    Nee denk gegrilde groenten, vega wokblokjes in de gewenste smaak en aardappelblokjes. Beetje kruiden en olie erover en in de oven op 200, 20 min.

    Heb je een grilletje? Zo een waar je ook tosti's mee kan maken?
    Dan: Italiaanse bol, hamburger van Tivall grillen en repen paprika en uiringen grillen. Dikke plakken mozzarella snijden en alles op het broodje.
    Heerlijk, evt salade erbij.
     
  20. Blaak

    Blaak Niet meer actief

    Hihi dat wilde ik dus vandaag maken, maar toen toch maar een lekker visje gekocht bij de viswinkel (lekkerbekjes en kibbeling) . Dus dat gegeten met wat extra brood erbij. Die mie maak ik zondag , morgen ga ik bij een vriendin heeerlijk eten (gevulde paprika's had ik begrepen)!! :D
     

Share This Page