Maaltijdsalade met kakifruit Je kunt deze salade aanpassen naar eigen wens, ik heb hem vandaag zo gegeten (2/3 personen): - 2 x kakifruit (in kleine blokjes gesneden) - bakje champignons (in plakjes gesneden en bruin gebakken met paprikapoeder en zout) - halve komkommer in stukjes - blokjes feta - geroosterde cashewnoten - zakje rucola Je kunt de rucola vervangen door andere sla, de feta weglaten of vervangen door mozarella of kleine blokjes gewone kaas. Of (zongedroogde) tomaatjes of stukjes paprika toevoegen.
voor mij is het met rauwe ham echt het lekkerst geeft een apart smaakje aan de kip....en ik snij de knoflook fijn en strooi het erover...een teentje of 3,4
hihi, volgens mij weet je het inmiddels al, maar zal het voor de rest ook even melden. Ik vond het heerlijk. Echt een blijvertje. Maar.....ik vond het nog niet pittig genoeg, dus heb er wat cayennepeper bij gedaan en extra knoflook, maar de zoete smaak bleef overheersen. En ik miste een bite. Maar dat is natuurlijk allemaal heel erg persoonlijk. Manlief was ook aangenaam verrast. Meiden die het nog gaan maken. Eetsmakelijk!
heel makkelijk en lekker Wittebonen schotel - uitje (1 of 2) met knoflook (hoeveelheid afhankelijk van smaak) fruiten in olijfolie - gehakt (500gram) erbij, dit rul bakken - prei in ringetjes erbij (1 prei, of een zakje voorgesneden prei) - dit even goed bakken - blik wittebonen in tomatensaus erbij - blikje tomatenpuree erbij - mosterd erbij (wederom, de hoeveelheid is afhankelijk van wat je lekker vindt) - beetje peper erbij (en zout, maar wij doen nergens zout op, dus daar denk ik eigenlijk ook nooit aan en het allemaal al beetje zout.. vinden wij dan) Serveren met augurkjes in blokjes gesneden.
en nog een Kipkerrie -uitje en knoflook fruiten in olijfolie - kip in blokjes erbij en even zorgen dat het helemaal wit is, alleen mag niet droog worden - Peper erover heen doen, dan heeeeel veel kerrie poeder - paturain erbij (of andere smeerkruidenkaas, mag ook eigen merk zijn natuurlijk en light als je dat wilt) - en dan wat room (ongezoete slagroom/zo'n flesje kookroom zoiets dus) en even laten pruttelen (als het wat inkookt, wat water bijdoen en goed roeren) Serveren met rijst en erwtjes.
hiervan maak ik een goedekopere versie; Tagliatelle spinazie {ala creme als je dat lekker vind} 2 pakjes goedkope boursin blik ham of spak spekjes tagliatelle koken in 1 pan spekjes bakken, ham gesneden erbij doen. spinazie erbij en warm maken als laatste de bakjes boursin erbij alles doorelkaar en klaar
Heb zoiets maar dan nog simpeler haha pasta koken, spinazie (a la creme) warm maken en door elkaar scheppen, teentje knoflook doe zelf altijd een kneepje uit zo'n tubetje kant en klaar. Op een bedje van rucola zalm dr bovenop! Edit: ik zag daarna pas de post recht boven me hahaha populair gerecht!
Zakje wokgroenten, rundvlees reepjes, 5 minuten wokken, mie koken, oestersaus door het vlees en de groenten. Opscheppen klaar! Zakje soepgroenten, balletjes draaien, in een pan water boullionblokjes erbij, pasta erbij (vult beter als vermicelli) evt. blikje/potje witte bonen(vult ook) erbij, kwartiertje op laten staan en daar is je maaltijd soep!
Pasta Cabornara 300 gram tragitella 250 gr champignons 2 rode ui 400/500 gram gehakt zakje van knor macaroni cabornara en 500 ml melk en smullen maar, toevallig nu aan het maken heerlijk!!
Iemand nog een snel witvis receptje? hier geen schaaldieren en een tonijn- en zalmgerechtje weet heb ik al maar iets met een koolvisje of zo?
Nou, ik had eens zo'n kliekjes zondag. Ik heb gezeefde tomaten in een pan gedaan, krieltjes erbij, lekker kruiden (italiaanse kruiden of zo) en op het laatst een tilapia filetjes er in gedaan en die in de saus laten garen. Lekker dat het was!
Ovenchilli met tortillachips: Gehakt rullen wokgroenten of paprika en ui meebakken chillibonen salsasaus (mild) even mee warmen in ovenschaal doen (oven voorverwarmen op 190 graden) tortillachips (naturel) erover doen geraspte belegen kaas erove strooien dan even in oven zo'n 15 minuutjes tot de kaas lekker gesmolten is!
Bonne femme: Spekjes bakken Uitje bakken Voorgegaarde champignons erbij bakken (uit een blikje of potje) Alles lekker doorbakken,potje erwtjes worteltjes doorheen, en haricots ver. Aardappelblokjes bakken, en alles door elkaar husselen! Heerlijk!!!!
witvis: het is enorm hollands maar zo lekker. met (verse) worteltjes en (verse) aardappelpuree. maar nou komt ie, de allerheerlijkste saus erover: zakje mosterdsaus. niet die aanmaak, maar echt die kant en klare saus uit een zakje (net als soep in zak) volgens mij van knorr. is echt heerlijk en genoeg om over de vis én over de worteltjes te doen.
Ik heb vanavond de pasta met rivierkreeftjes gemaakt, en ik vond het eerlijk gezegd een klein beetje tegenvallen.... Het was wel lekker hoor! Maar niet zo heel bijzonder, en ik kan voorlopig even geen rivierkreeftjes meer zien, haha! Hoop niet dat jullie het erg vinden dat ik het zeg, maar smaken verschillen!
Wij eten ook vaak vis met aardappelpuree, worteltjes en mosterdsaus! Maar probeer de mosterdsaus ook eens zelf te maken, dat is heel makkelijk en zoooo lekker!! Gaat als volgt: Klont boter (+/-35 gram) laten smelten in een pannetje. 2 opgehoopte eetlepels bloem erdoor roeren. Vervolgens een halve liter melk toevoegen met een bouillonblokje en flink roeren, roeren roeren (eerst met garde, daarna met pollepel), totdat de klontjes verdwijnen en de saus gaat binden. Tot slot 2 eetlepels mosterd toevoegen en de saus een paar minuten laten pruttelen. Op smaak brengen met peper en zout.
weet iemand ook een lekker vegetarisch recept waarbij je geen kookplaat nodig hebt? (die van ons is nl al een week weg ter reparatie)
moes: pizza 4 formaggi voor in de oven hahaha Nee denk gegrilde groenten, vega wokblokjes in de gewenste smaak en aardappelblokjes. Beetje kruiden en olie erover en in de oven op 200, 20 min. Heb je een grilletje? Zo een waar je ook tosti's mee kan maken? Dan: Italiaanse bol, hamburger van Tivall grillen en repen paprika en uiringen grillen. Dikke plakken mozzarella snijden en alles op het broodje. Heerlijk, evt salade erbij.
Hihi dat wilde ik dus vandaag maken, maar toen toch maar een lekker visje gekocht bij de viswinkel (lekkerbekjes en kibbeling) . Dus dat gegeten met wat extra brood erbij. Die mie maak ik zondag , morgen ga ik bij een vriendin heeerlijk eten (gevulde paprika's had ik begrepen)!!