Eh, nou, deze dus: Maaltijdsalade met kakifruit Je kunt deze salade aanpassen naar eigen wens, ik heb hem vandaag zo gegeten (2/3 personen): - 2 x kakifruit (in kleine blokjes gesneden) - bakje champignons (in plakjes gesneden en bruin gebakken met paprikapoeder en zout) - halve komkommer in stukjes - blokjes feta - geroosterde cashewnoten - zakje rucola (champignons kun je ook even in de oven bakken of weglaten) Je kunt de rucola vervangen door andere sla, de feta weglaten of vervangen door mozarella of kleine blokjes gewone kaas. Of (zongedroogde) tomaatjes of stukjes paprika toevoegen. __________________ - Wraps gevuld met bijv. rucola, zongedroogde tomaatjes, paprika, feta, noten... En wat ook zonder kookplaat kan: ovenfriet of bijvoorbeeld aardappelpureeroosjes, kaassouffle's, pizza, lasagne (iets langer laten pruttelen zodat de bladen ook goed gaar zijn... Verder kan je in de magnetron vaak ook groente stomen. Succes!
groentevleeslasagna 500 gram gehakt 400 gram groentepakket (het liefst nog meer) 1 pak lasagnasaus 250 gram tagliatelli of andere pasta 500 cc melk geraspte kaas rul het gehakt in de pan groentepakket erbij even aanbakken (minuut of 5) 500 cc melk en 15o cc water erbij lasagnasaus (poeder) erbij beetje van het mengesel in een ovenschaal doen daarna de tagliatelli versnipperd erboven op de rest van het mengsel erop laagje geraspte kaas ongeveer half uurtje in de oven
Kijk voorlopig ff mee hoor Mijn recept: Tilapia met kaaskorstje 2 personen 2 tilapia of pangasiusfilet 150 geraspte kaas (geiten of belegen) Bosje peterselie 2 geroosterde broodjes (bruin/wit) Broodjes verkruimelen, peterselie fijnknippen, mengen met kaas. Filets droogdeppen en in ovenschaal doen. Kaasmengsel erover en 20 minuten op 200 graden. Lekker met gebakken aardappeltjes en snijboontjes. Gr. Marielle
Hier nog een heerlijk witvis recept. Je snijdt de vis in blokjes en je strooit er peper over. Deze vis bak je in de pan. Vervolgens neem je een komkommer (voor 2 personen is 1 komkommer genoeg) deze snijd je overdwars open en je haalt de zaadlijsten eruit. Vervolgens snijd je deze komkommer in stukjes (dan heb je dus halve maantjes). Deze gooi je bij de vis en bak je even mee (niet al te lang, anders wordt de komkommer babyvoer. Aan het eind van het bakken voeg je blokjes monchou toe en die laat je een beetje zacht worden. Heerlijk met witte rijst.
Supersnel en makkelijk! Pasta met tonijn of zalm Nodig: pasta 2x room basilicumsaus (knorr) 2x blikje tonijn of zalm evt uitje Pasta koken In pannetje room basilicumsaus koken en tonijn erbij doen. Evt gefruit uitje erbij doen. Klaar!!! En zóóóó lekker is die saus!!
pasta met boursin en kip Fusilli koken, of andere pasta Kip in kleine blokjes snijden en bakken in olie. In een wokpan een hele zak verse spinazie (harde steeltjes er uit halen en evt iets kleiner snijden) roerbakken tot het geslonken is. 1 bakje boursin quisine bij de kipblokjes, de uitgelekte spinazie er bij. Hier de gekookte pasta doorroeren. Erg lekker! Zelfmaak hamburgers: Hamburgers bakken of grillen. Ieder 2 bolletjes met maanzaad met een hamburger er op. Ik zet dan een schaaltje neer met kaas, komkommer, plakjes augurk, gebakken ui, sla, tomaat etc. Zodat ieder zelf z'n hamburger kan beleggen. Altijd een succes als er vrienden langskomen.
Wat heel makkelijk te maken is en wij erg lekker vinden is Tagliatelle met spinazie, pijnboompitten en mozzarella: voor 4 personen: 250-300 gram Tagliatelle 750 gram spinazie (gehakte, diepvries) 2 bolletjes mozzarella 1/2 - 1 zakje pijnboompitten Kook de tagliatelle volgens de verpakking, kook/verwarm de spinazie (doe ik zelf altijd in de magnetron in een glazen schaal ong 10 min). Pijnboompitten roosteren en mozzarella in blokjes over de borden verdelen. Schep de tagliatelle op de borden over de mozzarella, spinazie erop en daarop weer pijnboompitten. (gemalen) peper en zout naar smaak toevoegen. Het heeft geen sterke uitgesproken smaak, maar dat vind ik hierbij juist erg lekker.
of nog wat andere lekkere dingen: Tagliatelle met broccoli roomsaus. Tagliatelle koken, broccoli in kleine stukjes beetgaar koken. Bakje champignons in stukjes/plakjes snijden en 1 ui in stukjes. Uitje bakken, champignons erbij. Hamblokjes erbij. Tagliatelle roomsaus (pakje van Honing) toevoegen. Daarna broccoli en tagliatelle toevoegen en alles goed mengen.
Ik heb een super lekker recept!! Je kunt het maken met rijst of er lekker brood bij eten. Voor ongeveer 4 personen heb je nodig: 4 bakjes champignons 1 bakje slagroom 1 zakje franse uiensoep van honig (poeder) kipfilet champignons snijden en even 1 minuut koken, zodat ze geslonken zijn. Kip braden, champignons erbij, slagroom (ongeklopt) erbij, franse uiensoep erbij (alleen het poeder), laten koken, water erbij voegen. Tot het dik genoeg is en dan eten met rijst (vind ik het lekkerst) of met brood (vindt mijn man het lekkerst ). Echt zo lekker en heel simpel.
deze lijkt me heeerlijk maarehhh kan het ook met andere groentes ?? deze groentes gaan namelijk zowel manlief..... als zoonlief niet eten
jep! Ik maak dit met kerst ook, maar dan in kleine minibakjes. Met in elk bakje 5 garnalen. Soort tapasjes dus.
Bij die kip met rauwe ham uit de oven, wordt dat niet taai die kip? Ik heb daar altijd zo'n problemen mee. Krijg het nooit lekker sappig.
Als je de spek of rauwe ham om je kipfilet wikkelt blijft die lekker sappig, en vind ik het echt een stuk lekkerder dan uit de pan!
Ik heb gisteren een recept uit een oude Allerhande gemaakt, en het smaakte ons goed! 400 gram sperziebonen (stond diepvries bij, maar ik had verse) 300 gram rundergehakt 2 uien 2 teentjes knoflook 250 gram mascarpone kappertjes tagliatelle Tagliatelle koken Sperziebonen een minuut of 5 koken Uitje fruiten met knoflook. Gehakt erbij en rullen. Sperziebonen, mascarpone en kappertjes erbij en samen zachtjes opwarmen en wat laten pruttelen. Op smaak brengen met peper en eventueel wat zout. De kappertjes maken het erg lekker!
De spaghetti met rivierkreeftjes zijn goed bevallen. Ik had er wel ook kleine blokjes courgette in, dan heb je nog een bite. En lekker veel knoflook!
Ik zet hier ook eens een recept neer. Dit recept komt uit de Allerhande (2010) en is een budget recept geschikt voor kinderen. Macaroni and cheese Ingrediënten 350 g meergranenmacaroni (pak 500 g) 25 g boter 1 ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 1 prei, in ringen 1 dikke plak schouderham (155 g), in blokjes --> ik gebruik hier 250 gr gehakt 1 blik tomatenblokjes (400 g) 150 g Goudse kaas belegen 48+, geraspt Materialen ovenschaal (Ø 25 cm) Bereiden Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook, de prei, de ham en de tomatenblokjes toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de pasta af en meng met het prei-ham-mengsel en de helft van de kaas. Schep in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Zet 15-20 min. in het midden van de oven en bak tot de kaas helemaal gesmolten is. Nabereiden U kunt de macaroni and cheese 1 dag van tevoren maken en de dag zelf 15-20 min. opwarmen in een voorverwarmde oven van 200 °C. Ik denk dat je hier bijv. ook een zakje voorgesneden macaronigroenten in kunt doen. Of bijv. dit gerecht op het einde van de week klaarmaken en de restjes groenten van die week erin gooien.