Voor het kerstdiner wil ik graag rosbief maken. Nu zit ik alleen met het probleem hoeveel? Ik maak een voorgerecht, hoofd en na dus er zullen 3 gangen zijn. Als hoofd wil ik dus aardappelgratin, haricots verts, witlofsalade en rosbief in rode wijn saus. Rosbief is per kilo te koop hier en we zijn met 7 volwassenen. Heb ik genoeg aan 1 kilo? Anders moet ik er 2 kopen maar dat is echt veel te veel vrees ik.
2 kg is niet teveel hoor. rosbief slinkt ook nog wat. en desnoods doe je thuis een stuk in de vriezer. of je eet het overgebleven de volgende dag lekker zelf nog op.
Oke nou dan haal ik gewoon twee kilo en gaat de rest weg wat overblijft. Ik wist wel 2 ons pp maar dan kwam ik natuurlijk aan nog geen 1,5 kilo. De dag erna eten vind ik niet zo lekker.
Dames. jullie mogen helemaal geen rosbief eten Ik vind rosbief alleen lekker als het heel goed rood is en das vaak alleen op de dag zelf. Bovendien presenteer ik het op een opdien schaal en staat het dus een groot deel van de avond op tafel. Ook niet echt smakelijk om het daarna nog te bewaren.
Ik ben imuum voor toxoplasmose en mag dus prima rood vlees en rosbief eten En Plurkie, wij delen wel hoor
smakelijk dames, hier ook ongeveer 2 ons p.p. Maar wij eten rollade, zelf gevuld met knoflook en een tomatensaus.
Nou, 200 gram heb ik niet genoeg aan. Ik ben een echte kanivoor! Ik eet zoveel vlees! gerust 400 gram Maar goed, ik snap dat er nog meer op tafel staat haha. Rosbief lekker!!!! Ik krijg spontaan honger bij het lezen...
oja shit helemaal niet bij nagedacht mag geen rosbief nu snifffffff. hahaha. na fiene dan gun ik het jouw gewoon helemaal. sidmick@ veel succes met klaarmaken en alvast eet smakelijk
Hier nog een carnivoor, dus ik zou zeker voor 2 kilo gaan. (VL en ik hadden twee jaar geleden met z'n 2en 1 kilo op, wij zijn allebei grote eters ).
Wij eten met 8 personen en ik ga ook 1,5-2 kg halen. Even kijken hoeveel ik kan krijgen. Minder dan 200 gram vind ik echt te weinig hoor...
Ja hier ook wel aardige eters hoor maar ik ga er enorm veel nog bij en omheen maken. Ik begin met stokbrood met mozerella en tomaat,dan gevulde champignons daarna een gevuld bladerdeeg pakket. Vervolgens dus de rosbief met aardappelgratin, haricots vert en witlofsalde, na pannenkoeken met appel en peer en roomijs en slagroom en dan nog een kaasplankje. Maar goed, ik ga wel voor safe en dus voor 2 kilo