jouw lekkerste doordeweekse recept?

Discussie in 'De lounge' gestart door Rosao, 6 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lob

    lob Fanatiek lid

    27 nov 2007
    2.646
    0
    0
    brabant
    Dit heb ik vandaag gemaakt en het was echt heeeeeeerlijk!!!!!
     
  2. brabbel1988

    brabbel1988 VIP lid

    8 jul 2009
    7.504
    139
    63
    Zijn er nog mensen die de recepten getest hebben?

    Ik heb er een aantal opgeslagen, iedereen bedankt!
     
  3. Bloemie

    Bloemie Bekend lid

    7 jul 2006
    666
    0
    0
    Hi hi..klinkt lekker, maar zo heel erg gezond is het niet hoor. ;) Zeker niet als je al wat kilo's te veel mee sjouwt. :p
     
  4. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Soort stoofpotje:

    In de pan een grof gesneden uitje aanbakken in olijfolie, kippepootjes erbij doen, en even aan alle kanten bakken. Grote tomaat ontvellen en in stukjes bij de ui met kippenpootjes gooien. Even lekker laten pruttelen tot tomaat goed zacht is dan kruiden erbij zoals kerrie, paprika, komijn en zout. Je kunt ook gaan voor een Marokkaans kruidenmengsel (rasalhanout) bij Marokkaanse slagerijen te koop.

    Vervolgens 1 tot 2 glazen water erbij doen, en geschilde/gehalveerde aardappelen toevoegen en bijv peen in kleine stukjes, sperziebonen en champignons of paprika bijv. Echt heerlijk.

    Wij eten dit met brood. Is een 1 pans gerecht dus weinig afwas, en is ook nog eens gezond.
     
  5. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Stoofpotje:

    Ui grof gesneden bakken in olijfolie, kippenpoten toevoegen en even bakken aan alle kanten. Vervolgens 1 grote tomaat ontvellen en in stukjes erbij gooien. Kruiden erin doen oa kerrie, paprika, komijn, zout etc. Je kunt ook kiezen voor een Marokkaans kruidenmengsel rasalhanout te koop in een Marokkaanse slagerij.

    Als de tomaat zacht is 1 tot 2 glazen water erbij gooien, en gehalveerde stukken aardappel die geschilt zijn. Groente zoals sperziebonen, wortel in kleine stukken, champignons, paprika etc gaan hier goed bij vind ik zelf. Al gebruik ik de combinatie van sperziebonen met wortel het meest.

    Dit alles lekker laten pruttelen tot alles gaaris. Het is een 1 pansgerecht dus lekker makkelijk en gezond! Wij eten dit met brood, al is dat niet echt een aanrader ivm de aardappel. Maar is ook lekker zonder brood.
     
  6. Zomerbries

    Zomerbries Fanatiek lid

    20 sep 2008
    3.539
    0
    36
    Iemand nog een lekker recept voor gevulde paprika's?
     
  7. augustus

    augustus Niet meer actief

    Ik heb er 2 die erg in de smaak vallen..

    ovenmix met paprika en tortilla chips;
    Je heb nodig.
    3 paprika's in kleine stukjes
    1 uitje gesnippers
    Blikje mais (uit laten lekken!!)
    1 salami wordt in blokjes
    250 gr gehakt
    tortilla chips en
    zure room met knoflook
    Geraspte kaas
    Heel simpel gehakt aanbraden, als het gehakt gaar is haal ik die even uit de pan en dan de parika met uit aanbakken...Uiteindelijk de salami worst en mais erbij. Goed mengen. In een ovenschaal knallen. Met tortilla chips de bovenkant bedekken, dan nog lekker een laagje geraspte kaas erover, even de oven in en smullen maar.
    De restjes gaan de volgende dag nog op een pizza. Dan kopen we alleen de bodem en tomatensaus, restjes erop, even de oven in en weer smullen..

    Het andere recepte is ravioli met ricotta saus.
    De ravioli koken (die met bospaddestoelen is heerlijk van de AH).
    Bloemkool of brocoli (of beide) koken.
    De saus maken door ricotta te mengen met slagroom, langzaam opwarmen. Als alles klaar is nog wat walnootjes erover heen en de groente erbij...en eet smakelijk!!
     
  8. tulip

    tulip Niet meer actief

    dat klinkt echt lekker, ik denk dat ik dat van de week ook eens ga proberen. Ik zou het wel met rijst eten denk.
     
  9. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Kun je proberen tulip! Heb zelf nog nooit geprobeerd.
    Zie dat het recept dubbel verschillend staat, komt omdat ik ineens werd uitgelogt(?) maar blijkbaar is de plaatsing nog wel doorgekomen ach ja hahah als de een misschien niet duidelijk is.
     
  10. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Oja vergeten erbij te vermelden.

    Mocht het water 'weg' koken kun je altijd water toevoegen natuurlijk, belangrijk is dat alles uiteindelijk gaar is (dus laat je kip echt eerst even aan alle kanten goed bakken) en dat het op het einde een ingedikte saus is. Beetje te vergelijken met lasagnesaus.
     
  11. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Wat ik ook erg lekker vind voor ergens bij:

    Kipfilet in hele kleine stukjes snijden, en bakken in een pan.
    Als kip redelijk gaar is roerbakgroente erbij gooien, niet de grove variant want dan scheuren je vellen. Kruiden met kipkruiden van stegeman, en alles gaat laten worden in de pan. Zodra dat gebeurd is, het mengsel laten afkoelen. En loempia's ermee rollen.

    Geen gedoe met mihoen, gewoon lekker simpel en is echt heerlijk al zeg ik het zelf.
     
  12. tulip

    tulip Niet meer actief

    bedankt voor de tip!!!
     
  13. xxxxx1974

    xxxxx1974 Fanatiek lid

    29 mrt 2008
    1.553
    0
    0
    Wat een leuk topic. Hier een succesrecept:

    Broccolitaart
    Quichevorm invetten bestrooien met bloem en bekleden met deeg (blader of hartige taartdeeg), gaatjes in bodem prikken en beetje paneermeel erover.
    300gr gehakt rul bakken met 2 theel Italiaanse kruiden (potje AH) + zout en peper. Broccoli in kleine roosjes snijden, 5 min. koken en bij het gehakt doen. Mengsel over het deeg verspreiden. Drie eieren klutsen en eroverheen gieten. Circa 10 kerstomaatjes door de helft snijden en tussen de broccoli leggen. Beetje geraspte kaas erover en 30 minuten in de oven van 200 graden.
    eet smakelijk!
     
  14. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    en....was het wat :D




     
  15. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    idd deze is heerlijk sappig op deze manier uit de oven!

     
  16. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Volgens mij had ik vn jou al eens zo een recept gekregen8)
     
  17. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Ja dat was een andere met rivierkreeftjes! Dat was met knoflook, rode peper, rucola etc.
    Dit was een andere en die was ook erg lekker!
    Ik ken er nog een met rivierkreeftjes, dat is met rode pesto en rucola.
     
  18. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Hoi,Mag ik die recept nogmaals?ik dacht dat ik hem had opgeslagen:)
     
  19. Skye

    Skye Niet meer actief

    Hier nog een simpel receptje, ga ik vanaaf ook eten!

    Strokbroodje door de helft snijden. Die besmeren met groene pesto. En dab beleggen met mozzarella en zongedroogde tomaten. In de over afbakken.

    Daarbij doe ik dan altijd een salade van rucola met komkommer en zongedroogde tomaatjes. En dan eet ik mijn broodje samen met mijn salade! Heerlijk!! En zo simpel!
     
  20. Madelon84

    Madelon84 Niet meer actief

    zelfgemaakte chili con carne is ook heel snel en makkelijk.
    gehakt aanbraden met knoflook, gesneden paprika en ui erbij, daarna pot witte bonen in tomatensaus, blikje mais en blikje tomaten puree toevoegen.
    daarna kruiden met paprikapoeder, peper, zout, chilipoeder (nadat ik voor mijn zoontje heb opgeschept) kerriepoeder.
    ik doe er altijd nog een kruid bij, maar ik kan even niet op de naam komen. kom ik later op terug!
    wij eten dit met appelmoes of rijst. kleine man is er ook dol op.
     

Deel Deze Pagina