Ik ben benieuwd naar die extra kruid! Heb het altijd al zelf willen maken maar had geen idee wat voor kruiden erbij moesten.
Recept - Pasta met rivierkreeftjes - Albert Heijn deze is ook lekker: Pasta met rode pesto en rivierkreeftjes - Een recept van Floortje Westerburgen - Albert Heijn
komijnzaad! zou je niet zeggen maar een beetje van dit bij de andere kruiden en de smaak is bijna hetzelfde als uit een pakje. je kunt natuurlijk ook bruine bonen gebruiken, maar dan moet je zelf nog een tomatensaus maken en dat is weer meer werk dus daarom neem ik altijd witte bonen in tomatensaus. ben benieuwd wat je ervan vindt!
Dank je! Ga het van de week (als ik nog niet bevallen ben... was de 15e eigenlijk al uitgerekend) maken en laat je zeker wat weten!
Hier het favoriete pastarecept van mijn man en mij: Susagna Benodigdheden: voor 2 personen Half pak diepvries spinazie ( de gehakte ) 300 tot 500 g gehakt ( wat je zelf wilt, denk dat het ook met quorn kan ) 1 zak gedroogde tortellini ( kaas of vlees ) 2 bekers creme fraiche 1 bouillonblokjes ( rundvlees of tuinkruiden voor de vegetariers ) Geraspte kaas Ovenschaal Oven voorverwarmen op 200 graden Kook de pasta gaar. Verwarm de spinazie met het verkruimelde bouilonblokje. Rul het gehakt ( of maak de quorn warm ) en voeg de spinazie toe. Roer even door elkaar en voeg de creme fraiche toe. Op smaak brengen met peper en zout. In ovenschaal een laagje saus, laagje pasta en dan een laagje kaas doen. Eindig met een laag pasta en bestrooi die royaal met kaas.In de oven ongeveer 20 minuten bakken.
De kipfilet met tomaat,krieltjes en courgette is ook erg lekker met stukjes gekookte brocoli erbij en geraspte kaas erover!
ja idd wat ik hier ook vaak doe; Andijviestamp maken met aardappelen andijvie, spekjes evt nog wat ham erdoor en kaasblokjes. Lekker om erbij te doen is banaan of appel gebakken in de pan met knoflook en kerrie! mmmm jammie Maar de stampot zelf maak ik voor 2 x en de dag erna doe ik het in een ovenschaal; 1 laagje stamp, laagje kaas, laagje stamp, laagje kaas hierover heen beetje panneermeel en wat kleine klontjes boter en dan in de over op 200 graden toch wel ruim een half uur a 45 minuten! zo eet je lekker goedkoop, 2 dagen hetzelfde maar toch anders! {ik vind het namelijk nooit lekker om hetzelfde te eten, 2 dgn achterelkaar}
Dit was dus echt heerlijk! Door die kruiden leek het echt perfect op de "Honig variant" maar dan veel en veel lekkerder!!!
ik heb deze saus gemaakt, maar ik vind de mosterdsaus in zak lekkerder! deze is zo machtig en vol. komt door de melk,boter en meel natuurlijk. maar mijn vriend vond deze lekkerder! hij vindt die uit zak de mosterd overheersen maar ik hou daarvan
gister gegeten, echt superlekker! bedankt voor dit recept! ik heb pipe rigate gebruikt en die spekjes gingen daar zo lekker inzitten. mijn vriend vond het ook heerlijk! dit gaan we zeker vaker maken.
Wauw hier komen een heleboel lekkere dingen voorbij.. Ga vanaf het nieuwe jaar ook maar eens wat dingetjes uitproberen
Kippenpootjes uit de oven met Nasi en kerriesaus.. Nasi : Groentepakket wokken met wokolie van bijv conimex. Daarna 2 pakjes wokrijst van Lassi er doorheen wokken en de nasi kruiden....dan is dat klaar... Kerriesaus zelf maken of net als ik doe uit een zakje gewoon 250 ml water op het vuur en roeren maar. Kippenpootjes: 4 eetlepels wokolie en 2 2/5 theelepel Sambal mengen. Smeer de pootjes in met dit mengsel. Ovenschaal invetten met olie. Kippepootjes in de schaal leggen en in het midden van de oven 35 minuten laten bakken. oven moet op 200 graden (eerst voorverwarmen natuurlijk ) Heerlijk als je van pikant eten houd. Dit serveer je samen , de saus apart en dan nog wat kroepoek erbij en je bent klaar..... heerlijk voor een snelle hap doordeweeks
Wat ik ook heel erg lekker vind om te eten en te maken...is stroganoffsaus...deze maak ik dus wel helemaal zelf Benodigheden: Blikje tomatenpuree 2 pakjes slagroom 2 zakjes wokgroenten (ik gebruik meestal italiaans) Iets whisky (maar hoeft niet ik gebruike het meestal niet mijn moeder weer wel ) 2 paprika's Paprikapoeder iets suiker Olijfolie in de wokpan. paprika's in stukjes of reepjes snijden dan de groenten en paprika wokken totdat die geslonken zijn paprikapoeder eroverheen naar gelang je eigen smaak . Blikje tomatenpuree erbij. daarna beide pakjes slagroom erdoorheen vuur zachter dat het niet kookt even proeven en op smaak maken met suiker.... smaakt echt heerlijk bij bijv varkenshaasjes Serveer daar aardappel krokketten of parijse bolletjes bij de wat chiquere toefjes aardappeluree oid heerlijk!!!!!! Let op de saus is geen saus als dun en vloeibaar het is een stevige gevulde saus heerlijk krijg er nu alweer trek in hahahaha \mijn stiefdochter eet zo een pannetje op zonder iets anders er bij
ik heb er ook nog een voor in het weekend tussen de middag. 1 pakje bladerdeeg blaadjes, kipfilet (rauw), ham en kaas. rauwe kipfilet in plakken van ongeveer 2 cm snijden en op één bladerdeeg blad leggen, dan een stapeltje kaas erop en dan nog een plak ham erop, dan ander plak bladerdeeg erop. Randjes aandrukken met een vorkje en 1 uur in de oven op 210 graden. Heel lekker! Ik maak er vaak op zaterdag genoeg voor ook nog de dag erna.
Whisky is om het te flamberen trouwens Helemaal vergeten te vertellen. Na de tomatenpuree gooi je dan de whisky erin een scheutje en steek je het in de fik... dan doof je het en komt de slagroom erbij
Dit wilde ik vanavond maken maar dan met worteltjes en evt witlof want dat heb ik nog in de koelkast liggen, kan dat ook? Dus geen tomaat en courgette maar de andere groenten, de rest van bovenstaande heb ik wel. Wie helpt me op weg??