Jaja, ik ben van de eettopics Hoe maken jullie dit? Voor kerstavond wilde ik samen met mijn man lekkere hapjes op tafel zetten voor ons als de kids op bed liggen. Nu wilde ik wraps met zalm en kruidenkaas maken, maar welke wraps en kruidenkaas gebruiken jullie hiervoor? En kun je dit ook 's middags maken en 's avonds pas eten? En als jullie nog meer tips hebben voor lekkere hapjes?
Wraps van Honing, en kruidenkaas van Philidelphia. (wat een spelling) haha. Je kunt het gewoon in de koelkast zetten en bewaren. Veel plezier met de voorbereidingen.
de wraps van tex mex ofxo.. net welke ik leuk in prijs vind en qua kruidenkaas. Hier vaak de goedkoopste, maar ook philadelphia is erg lekker is net even frisser.. doe wrap, kuidenkaas 0.5 mm dik ongeveer smeren over gehele wrap, gerookte zalm tot zo'n 5 cm van de ranad aan boven en onderkant, zijkanten zo'n 2 cm. en dan rollen . Dan snij ik ze in stukjes. de zijkantjes (1 a 1,5 cm) haal ik eraf omdat dat zo'n rommeltje maakt op het bord...
OOh hier doe ik het met iedere kruidenkaas, ( eigen merk of paturain oid ) dan zalm erop verdeeld, dan nog lekker ijsbergsla erop ( klein beetje ) oprollen. Plastic eromheen en even de koelkast in.
Je kunt willekeurig wraps voor gebruiken en de kruidenkaas maakt ook niet zoveel uit. Ik gebruik st. Moret. Je zou ze s middags al kunnen rollen, dan strak verpakken in huishoudfolie en s avonds snijden. Ik maak ook wel eens kipwraps. Kipfilet (plakjes voor op brood) fijnsnijden. Mengen met een bekertje creme fraiche. Peper en zout toevoegen en op de wrap smeren. Oprollen, wederom in folie verpakken en vlak voor opdienen snijden. Erg lekker!
Maar die wraps zijn die niet hard, oh nee dat zijn taco's he? Ik heb er nu al zin in....kruidenkaas hebben we eigenlijk nooit, dus ik weet niet welke lekker is.
Variatie met wraps, die hier altijd in de smaak valt: 1 of 2 eieren (afhankelijk van grootte wrap) bakken in pan die net iets kleiner is dan je wrap. Genoeg zout en peper erop. Af laten koelen. Spinasi ontdooien (gewoon bladspinasi: niet a la creme, want dat is te vloeibaar) en over wrap verdelen. Ei erop leggen. Wrap oprollen en snijden. Ik steek er altijd cocktail-prikkers door, voor ik het ga snijden, zodat het goed blijft zitten.
Moeten wraps voor je ze bedekt met zalm eigenlijk ook nog de oven in? Of kan je ze ook zo kant en klaar eten?? Ik weet het namelijk niet.. Eet eigenlijk nooit wraps.
Ik gebruik altijd; zalm, paturain, gemengde ijsbergsla, en halve ringen rode ui. Beste is juist van te voren maken, strak in vershoudfolie wikkelen en in de koelkast zetten, dan kan de kaas een beetje opstijven. Vlak voor het opdienen in stukken snijden. Een collega had er laatst om de 1 1/2 centimeter ongeveer een satéprikker doorheen gestoken, toen gesneden en plat liggend op een bord opgedient. Zo zie je de stukjes wraps in de doorsnede en dat ziet er heel erg leuk uit....
Ik vind de zalm en de wraps van de Lidl super. De kruidenkaas van de Lidl gaat ook wel, maar dan is de Val Blanc van de Aldi toch het lekkerst (of echt paturain/boursin ofzo) Ik zet ze na het maken gewoon in de koelkast, kan prima.
ik doe ipv ijsbergsla er altijd rucola sla tussen erg lekker! met sinterklaas had ik er smeerbare geitenkaas tussen gedaan met zalm en rucola.. toen had in nog geitenkaas over, en een wrap die heb ik toen met geitenkaas en honing gemaakt ook erg lekker!! suc6
Lekker hoor; wraps met zalm! Mijn dochter is er ook gek op! Bewaar anders een stukje voor je oudste kind; wie weet vindt ze het ook wel heerlijk! O ja, ik maak ze gewoon net als de rest (maakt niet uit welk merk; het smaakt toch wel ).
Ik doe ze altijd 10 sec in de magnetron, dan rollen ze ook lekker soepel. En eerder klaar maken is zelfs lekkerder, dan kan de kaas weer wat stijver worden.