nou mijn vraag staat al in de titel ik heb er al de hele tijd zo'n zin in lekker op een wit pistoletje maar ik heb al een paar keer op de verpakking gekeken en t staat er niet duidelijk op wie weet dit? bedankt!
Het is in NL verplicht te vermelden wanneer het met rauwe melk is gemaakt ..... staat er niets dan mag je het gewoon eten. Staat er rauwe melke of "au lait cru" bij.... helaas dan mag je het dus niet!!!!
dat is dus t probleem t staat er echt niet op heb nu al 4 keer zo'n verpakking in me handen gehad staat alleen ingredienten of ik moet heeeel dom en blond zijn dat ik eroverheen kijk hihi
Ingrediënten: melk, zout, zuursel, stremsel (microbieel), schimmelcultuur. Invriezen: Castello® DANABLU 50+ 125 g is niet geschikt om in te vriezen. Voedingswaarde per 100 g: Energie 1414 kJ/341 kcal. Eiwit 20,2 g. Koolhydraten 0,7 g. Vet 28,6 g. Allergenen: Granen/gluten: nee, Eieren: nee, Sojabonen: nee, Melk (incl. lactose): ja Houdbaarheid: Ongeopend: zie de houdbaarheidsdatum ("ten minste houdbaar tot...") op de verpakking. Koel en droog bewaren in de koelkast. Bewaar de kaas niet bij sterk ruikende producten. dus ja dat mag je
Ik heb net ook even op de site gekeken en daar staat:Zwangerschap De melk die wij in al onze produkten gebruiken is gepasteuriseerde melk. In het totale produktieproces van onze kazen wordt geen rauwe melk gebruikt. U kunt daardoor genieten van ons gehele assortiment kazen. Dus het mag
Volgens mij worden er in de supermarkt (in NL) geen ''rauwe melk kazen'' verkocht. Als ingrediënten staat er ook op ''melk'', dus dan kun je het gewoon eten. Zou zeggen: Lekker van genieten!!
Rond deze tijd toch maar niet vanuit gaan (dat de supermarkt dat niet verkoopt). Er worden nu met de kerstdagen extra luxe kaasjes verkocht die wel van rauwe melk gemaakt zijn. Vandaag had ik een heel jummie-uitziend kaasplankje in mijn handen (in de supermarkt dus), maar 3 van de 4 kaasjes waren wel van rauwe melk. Even een ingrediënten check doen dus. Maar inderdaad, normaal zie je het zelden in de supermarkt.
Anders smeer je het broodje en doe je het daarna ff in de oven om het even goed heet te maken. Dan mag je het daarna wel hebben en meestal smaken broodjes met het kaas er al tussen uit de oven nog het lekkerst ook. Ik heb gisteren een lekker recept uit de Allerhande van de Appie gemaakt en daar moest ook een bepaalde kaas van rauwe koeienmelk door heen. Ik ben echt een bangerik wat dat soort dingen betreft maar ik vertrouw er op dat als de kaas een beetje korsterig warm word, dan dan de eventuele slechte dingen dood zijn
ja das een andere danablu toen dacht ik nog kijk dat is tenminste duidelijk waarom staat het nu net niet op degene die ik wil
Ow heerlijk, nou die is echt wel superlekker uit de oven!! Ik doe wel eens: 1. witlof met en bouillonblokje koken 2. flensjes met walnoten bakken 3. de witlof oprollen in de flensjes 4. heeeel veel Rochefort kaas er overheen raspen 5. ff in de oven.... En smullen maar!!! Maar ehh schimmelkaas, mijn gevoel zegt niet doen tijdens de zwangerschap... Maar misschien zit ik er naast. Ik bedoel dan onbewerkte schimmelkaas. Volgens mij kun je het wel sowieso eten als je het een poos in de oven hebt gehad.
ja dat denk ik dus zelf eigenlijk ook......er zal maar een verkeerde schimmel inzitten ofzo haha dat eten klinkt wel lekker!!!
Schimmelkaas mag ook gewoon, het gaat puur om de soort melk waarvan ie gemaakt is. Die schimmels overleven namelijk niet in onze darmen, laat staan dat de baby er iets van merkt. Dus lekker eten hoor! En inderdaad: als er helemaal niets op de verpakking staat, kun je er vanuit gaan dat het van (gepasteuriseerde) melk gemaakt is. Als dat niet zo is staat het er namelijk wel op.