hihihi zal ik het es zeggen.... eerste kerstdag eet mn man een varkenshaas en ik rollade met pepersaus, patatje erbij een bak rauwkost tweede kerstdag een lekkere pan macaroni heeeeerlijk!
M'n moeder maakt het toetje en een bijgerecht, m'n schoonmoeder maakt een soepje en het voorgerecht. Ik maak gepocheerde kabeljauwfilet, m'n vriend een beef Wellington (gehakt met groenten in bladerdeeg), en verder nog gekruide aardappeltjes en spinazie met worteltjes als bijgerechten. Als dat niet genoeg is hebben we ook nog wat stokbrood, kruidenkaasje/botertje, en zelfgemaakte tapenade voor erbij
kerstavond: voorgerecht: carpaccio op een bedje van eikenbladsla hoofdgerecht: tagiatella met knoflookbrood en zongedroogde tomaat nagerecht: tiramisu 1e kerstdag: voorgerecht: gevulde champignons hoofdgerecht: biefstuk met rode wijnsaus, paddenstoelen,boontjes,aardappelgratin. nagerecht: brownie met walnoten en verse vanille ijs met slagroom. 2e kerstdag: voorgerecht: garnalen met geroosterd knoflookbrood hoofdgerecht: varkenshaas met jachtsaus, gestoomde verse groente's en zelfgemaakte dikke frieten. nagerecht: chocolade ijs met heel veel slagroom!
1ste kerstdag, denk patat hahah vind onze uk zo lekker 2de kerstdag gourmetten bij mijn ouders, broer met fam komt dan ook
1e kerstdag: Voor: Gevulde tomaten Hoofd: Duiven met rode port, gebakken krieltjes en broccoli Dessert: Kaasplankje met vijgennotenbrood 2e kerstdag: Voor: 3 bereidingen van kip (kippensoep, bladerdeegpakketje met o.a. kipfilet en een gemarineerd kippenvleugeltje) Hoofd: Gebraden runderlende, met daus van rode wijn en eekhoorntjesboord. Puree van aardappelen, parmezaanse kaas en basilicum en sugarsnaps. Na: Citroenmascarpone taartje, met saus van rode bessen 1e kerstdag zijn we maar samen, 2e kerstdag kook ik voor de familie.
Kerstavond gaan wij uitgebreid steengrillen, vlees en vis. Eerste Kerstdag een grote dikke gevulde kalkoen met alles erop en eraan. Nagerecht o.a. apple crumble, pumpkin pie en latte macchiato ijs. Tweede kerstdag een 6-gangen menu in een restaurant met Michelin ster, ben benieuwd. Voor ons is Kerst onder meer heel lekker en uitgebreid eten!
ik kook 2 dagen. !e dag bij mijn moeder en 2e dag thuis 1e dag = vis voor: gemarineerde zalm en zalmgehakt met wasabi crunch hoofd: zalm en kabeljouwfilet op een sausje van dille met feta sla en ardappelsoufleetjes na: gestapeld notenijs met kletskoppen en chocosaus 2 dag = vlees voor : soort granddessert, maar dan vooraf met carapacchio, gehaktballetje pate etc hoofd : gevulde rosbief met lenteui/champ aardpuree en patatjes( ) groene bonensalade en asperge salade na: granddessert met zelfgemaakte bonbons, bolletje ijs, sterfruit en granaatappelpitjes nu nog hopen dat t allemaal smaakt.. misschien leuk om dat topic na de kerst te openen.. wat lukte er en wat vooral niet
Eerste kerstdag met mijn familie een 4 gangen diner in een restaurant hier in de buurt. Tweede kerstdag zijn we gewoon met zijn drietjes en houden we het simpel: -Goulashoep. -Kogelbiefstuk met Stroganofsaus ,parijse aardappeltjes en salade -Een heerlijke ijstaart van de Lidl
DIt keer een vreemde kerst (met uk? zonder uk?) dus eerste dag komen mijn ouders en tweede kerstdag mijn schoonouders bij ons. Zij regelen het hoofdgerecht. 1e kerstdag Vooraf: Italiaanse antipasti - diverse italiaanse vleeswaren met ingekookte uitjes en toast van donker stokbrood - 3 soorten crostini van ciabatta: een met tomatenbasilicumsalsa, eentje met spinaziepesto en eentje met artisjokken/zongedroogde tomaat Hoofdgerecht: (maakt mijn moeder) Hertenbiefstuk, rode kool met appel en aardappelpuree (en ik ben nu stoofpeertjes aan het koken) Nagerecht: Kaasplankje 4 soorten kaarsjes (morgen naar de kaasboer uitzoeken jumjum) Erbij: appelstroop, walnoten, witte druiven, donker stokbrood, notenbrood, vijgen/dadelrol, misschien verse vijgen als ik ze kan vinden 2e Kerstdag Vooraf: Italiaanse antipasti (zie 1e Kerstdag) Hoofdgerecht: (maakt mijn schoonmoeder) Geen idee Wel vlees want mijn schoonfam houdt niet van vis. Nagerecht: Maken een torentje, verschillende laagjes: geplette-bastognekoek mascarpone-slagroom en witte chocolade cranberries met vanille