Ik wil voor 2e kerstdag een rollade maken. Ik wil het graag in de oven doen, zodat ik niet steeds boven mn fornuisje hoef te staan. Nu vind ik op internet verschillende manieren, maar ik hoor graag ervaringen van mensen die het regelmatig doen. Het is ook prima als ik hem s middags even kan voorgaren en dan s avonds nog in de oven. o ja, ik heb 2 rollades, ze passen in 1 braadslede. Moet ik dan de tijd van 1 rollade pakken, of van 2???
Rollade eerst rondom aanbakken, zodat de buitenkant dicht geschroeid is en dan verder garen in de oven. Over de tijd die je moet aanhouden met 2 rollades weet ik eigenlijk niet.
oke, ik had even een ingeving en heb op de onderkant gekeken, daar stond een bereiding voor de oven bij. Maar nu zit ik nog met de vraag: moet ik nu de tijd van 1 rollade aanhouden??? Ik heb nl wel eens begrepen als je meerdere stukken vlees in de oven doet dat de oven de warmte dan verdeeld en je dus meer tijd nodig hebt??? Is er iemand die mij daar mee kan helpen??
Kheb dit voor je gevonden Hoe lang moet een varkensrollade in de oven... De rollade moet eerst in een braadpan rondom dichtgeschroeid worden en dan moet u de rollade in de oven verder gaar laten worden. Een rollade van ± 500 gram in een braadslee laat u ± 45 minuten garen in een voorverwarmde oven van 175 graden C (Bij elke volgende 500 gram moet u er 20 tot 30 minuten bij tellen). Een varkensrollade moet altijd gaar zijn om te kunnen eten.
dank je wel, zo iets soortgelijks staat dus ook op de onderkant van mn rollade, maar die tijd erbij tellen gaat volgens om als het extra gewicht aan hetzelfde stuk vlees zit, want dan duurt het immers langer om hem gaar te krijgen. Maar ik heb natuurlijk 2 verschillende stukken, daar kan ik op internet ook niks over vinden.
Je kunt bij de slager vleesthermometers kopen. Je kunt de rollades dan aanbraden en in de oven stoppen en als de temp goed is (tussen 52 en 54 graden uit mijn hoofd, maar goed zou je kunnen opzoeken) dan is ie perfect rosé.
Hmmm heb nog ff gezocht maar vind dr ook niets over. Thermometer zou idd een idee zijn, maar je kunt ze ook ombeurten in de oven doen, dan speel je ook op safe Ik bak ze vrijdagavond wel in mn braadpan
Ik zou sowieso echt een vleesthermometer aanschaffen, anders is het hartstikke lastig om te bepalen of de rollade al goed is of niet.
Oh ik zie hier kerntemperatuur 70 graden staan (oeps) Recept - Stap-voor-stap rollade braden - Albert Heijn
das wel een goed idee ja, ik ben toch de hele ochtend en middag thuis. Maar hoe warm jij hem dan op, of serveer jij hem koud. Ik wilde het eigenlijk warm doen. juju, bedankt, dan ga ik daar ook eens achteraan.
Het ligt er ook aan hoe dik de rollade is. Gewoon aan de slager vragen waar je de rollade koopt of gekocht hebt. (zeg ik SOS slagersvrouw) Een vleesthermometer moet je ook zeker hebben voor een goed resultaat. Succes.
Wij eten het altijd koud want dan kun je het ook beter snijden in dunne plakjes. Je kunt dan de plakjes ff in de jus opwarmen , maar ook de hele rollade even kort op het vuur zetten
Ik zeg: lekker krokant aanbraden, dan langzaam in de oven garen met een thermometer er in. Is het krokant, is het warm, is het gaar. Wordt een toppertje, kan niet anders!
Ja ik houd van rozig vlees (maak ook altijd rundvleesdingen), maar hij moet dus 70 graden worden dan issie helemaal gaar