De lekkerste pastarecepten!!

Discussie in 'De lounge' gestart door lillibit, 4 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lillibit

    lillibit Fanatiek lid

    12 jul 2010
    2.348
    0
    0
    in de jeugdzorg
    Midden Nederland
    Ik ben gek op pasta, maar kom vaak toch elke keer weer op dezelfde recepten uit.
    Wie weet bestaat er hier al een topic over, maar ben heel benieuwd naar iedereens lekkerste pastarecepten, zodat ik ook eens wat anders kan uitproberen!! :D
     
  2. Sparkie

    Sparkie Fanatiek lid

    24 okt 2009
    3.028
    2
    0
    Zal ik het spits maar afbijten??

    Tagliatelle met spinazie
    supersnel recept!

    1 bakje verse tagliatelle
    1 doosje diepvriesspinazie (naturel)
    1 bakje gerookte kipfilet reepjes (AH)
    1 bakje boursin cuisine
    1 ui

    spinazie ontdooien en opwarmen in de magnetron
    ui snijden en fruiten
    heel kort de kip meebakken
    spinazie erbij, samen met de boursin cuisine
    Alles door elkaar roeren en even doorwarmen

    Ondertussen de tagliatelle koken, klaar!
     
  3. Marijn

    Marijn Fanatiek lid

    22 aug 2007
    1.551
    25
    48
    Pasta met zalm, dille en room

    Pasta
    Gerookte zalm (in snippers)
    Verse dille, fijngeknipt
    Creme fraiche
    Zakje rucola
    Rode paprika, in kleine stukjes
    Wat citroensap

    Pasta koken, en alle ingredienten erdoor husselen...klaar! heerlijk!
     
  4. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Oh, die maakte ik ook vaak maar dan een iets andere variant met gehakt, knoflook en penne. Heb ik iets teveel gehad dus we eten het nooit meer.

    Mijn favoriete zomergerecht met pasta is een salade van koude pasta, paprika's, hamreepjes, mozzarella, tomaatjes en een dressing van sinaasappelsap, olijfolie, peper, zout en wat geperste knoflook.
    Het water loopt me nu al in de mond!
     
  5. lillibit

    lillibit Fanatiek lid

    12 jul 2010
    2.348
    0
    0
    in de jeugdzorg
    Midden Nederland
    @Noonoo: MMMM!! Klinkt erg lekker, die salade! laat de zon maar komen! ;)

    Ook een lekker gerecht is:

    Ravioli (ik haal die van de Appie, met 4 kazen vulling)
    Verse spinazie
    Ui gesnipperd
    cherrytomaatjes
    teentje knoflook
    creme fraiche
    groene pesto
    Pijnboompitten (even voorbakken)

    Pasta koken
    Ui fruiten en spinazie mee roerbakken
    teentje knoflook erboven uitpersen
    bakje creme fraiche erbij doen en groene pesto naar smaak
    cherry tomaten halveren en erbij doen
    suas over pasta verdelen en pijnboompitten erover strooien!

    Snel klaar en smaakt heerlijk en gezond! ;)
    Spinazie
     
  6. Lelle23

    Lelle23 Niet meer actief

    Ik was gisteren toe aan een veggiemaaltijd, maar had nog geen boodschapjes gedaan. Dus de kast opengetrokken en vandaar een maaltijd gemaakt. 't was echt heerlijk!

    Men neme:

    12 buisjes cannelloni
    400 gram diepvriesspinazie, ontdooit en goed uitgelekt.
    200 gram creme fraƮche
    125 gram kruidenroomkaas, val blanc had ik.
    40 gram hazelnoten, grof gehakt
    1 rode ui, gesnipperd
    50 gram geraspte kaas (oud of pittig)
    100 ml gezeefde tomaten
    50 gram geraspte manchego, pecorine of parmesan (ik had manchego)

    Maak een mengseltje van de spinazie, creme fraƮche, roomkaas, noten ui en geraspte kaas. Vul hier de buisjes mee en leg ze in een ovenschaal. Meng de rest van de vulling met de gezeefde tomaten, zodat er een romig tomatensausje ontstaat. Bedek de cannelloni hiermee en bestrooi het tenslotte met de manchego (of andere kaas). Bedek de bovenkant met aluminiumfolie. Bak de pasta op 200 graden zo'n 40 minuten. Haal het folie er de laatste 15 minuten af.
    Lekker met een tomatensalade.

    Gr. Marielle
     
  7. tulip

    tulip Niet meer actief

    een pak diepvries spinazie ontdooien in een grote pan, in een andere pan fussilli koken (500 gram), stukjes kipfilet bakken, als de fussili gekookt is bij de spinazie gooien met de kip en kookroom erbij en geraspte kaas.

    Als variatie kun je het ook nog in een ovenschaal scheppen en dan geraspte kaas erover heen doen en dan even grillen.
     
  8. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    IK vind de " standaart" pasta toch altijd het lekkerst..

    Rundergehakt rullen..Daar lekker veel groenten aan toevoegen, rode pastasaus bij en dan met spagetti of macaroni.. Evt geraspte of parmezaanse kaas er over.

    Lekkere salade met ui, augurk en komkommer er bij!

    Goh, wat zal ik morgen eens eten!:D
     
  9. nanette77

    nanette77 VIP lid

    11 jan 2009
    10.817
    545
    113
    Vrouw
    simpel vind ik lekker..

    Ik maak nu een beenham die ik straks flinterdun snijd..

    Penne koken..
    daarna uitje fruiten, blokjes verse tomaat, paprika, knoflook.
    en nu pepperonisaus uit een potje (zelf maken met geroosterde groenten is lekkerder)
     
  10. Tese

    Tese Niet meer actief

    Haha dat heb ik nou ook!
     
  11. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Hier vooral iemand van de makkelijke pasta's, ofwel pakjes mix :)

    Dingen van Bertolli zijn ook onwijs lekker, hebben nu een ovenschotel met pasta, kip, courgette en tomatensaus in de oven staan.
     
  12. Botiwo

    Botiwo Actief lid

    30 nov 2010
    489
    0
    0
    NULL
    NULL
    Susagna

    Benodigdheden voor 4 personen
    2 zakjes tortellini kaas of vlees
    2 bekers creme fraiche
    1 grote zak belegen geraspte kaas
    Half pak diepvriesspinazie ( geen a la creme )
    1 bouilonblokje
    500 gram gehakt ( half om half of runder, maakt niks uit )

    Kook de tortellini volgens de verpakking. Verwarm in een pan de spinazie met het verkruimelde bouilonblokje. Rul het gehakt en doe de spinazie erbij. Goed mengen en vervolgens creme fraiche erbij doen. Breng op smaak met zout en peper. In een ovenschaal doe je een laagje saus, een laagje tortellini en vervolgens geraspte kaas. Bouw zo verder op totdat alles op is. Eindig wel met een laagje tortellini en doe daar flink geraspte kaas op. Bak 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

    Verder maak ik als ik echt lekker wil eten pasta al forno op Siciliaanse wijze.

    Benodigdheden voor de saus
    5 tot 6 pakjes gezeefde tomaten ( van Heinz of Euroshopper )
    1 bakje verse basillicum
    3 laurierblaadjes
    500 tot 800 gram half om half gehakt
    Suiker
    1 pot erwtjes

    Doe de gezeefde tomaten samen met de basilicum en laurier, wat oregano en zout en peper in een grote soeppan. Laat tot de kook komen en zet zachtjes met de deksel half op de pan. Laat dit 2,5 tot 3 uur zachtjes pruttelen totdat de saus dik van structuur is. Rul het gehakt en doe dit bij de saus. Doe naar smaak wat suiker bij de saus ( men doet dit ook in het dorp waar mijn schoonmoeder heeft gewoond. ). Doe erwtjes bij de saus.

    Benodigdheden voor het opbouwen van de pasta al forno
    1 groot pak met plakken jong belegen kaas
    1 groot pak salami
    1 groot pak ham
    2 tot 3 blikken gesneden champignons
    5 tot 6 hardgekookte eieren
    1 grote zak geraspte kaas
    1 tot 2 losgeklopte eieren
    2 pakken macaroni

    Bereiding
    Kook de macaroni volgens verpakking. Giet af en meng met wat saus ( dit is tegen het plakken ). Bak de gesneden champignons in wat croma. In een braadslee doe je een laagje saus, dan macaroni. Vervolgens beleg je de macaroni met repen kaas, ham, salami, een gedeelte van de champignons, een gedeelte hardgekookte eieren. Doe weer een laagje saus en dan macaroni en weer ham, kaas, salami, champignons en eieren. Dan weer een laagje saus en sluit af met macaroni. Doe de geraspte kaas op de macaroni en doe daar losgeklot ei op. Zet de pasta zo'n 20 tot 25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
     
  13. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.092
    7.843
    113
    Snel en lekker:

    De olie uit een blikje tonijn in een pan, verse gehakte knoflook erbij, 2 blikken tomatenblokjes, even in laten koken. Daarna de tonijn erbij, ansjovis in stukje (een heel blikje), veel verse basilicum en kappertjes om op smaak af te maken. Erg lekker met penne.
     
  14. MvS

    MvS VIP lid

    19 okt 2008
    5.563
    1
    36
    Pasta Carbonara, maar dan anders :D

    Nodig:
    Pasta (wij hebben altijd fusili tricolore)
    Speklapjes ("a la minute" is het makkelijkst) & speklapjeskruiden
    Boursin Cuisine (groen deksel)
    Ui en/of prei
    Knoflook (naar smaak)
    Champignons
    Courgette

    Bereiding:
    Snijd het vlees en de groenten in stukjes en kook de pasta. Nadat de speklapjes gesneden zijn, strooi je er meteen de speklapjeskruiden overheen (naar smaak) en laat dat even staan, zodat de smaak er vast lekker in kan trekken.
    Het makkelijkst is een wok of hapjespan; die zet je op het vuur en zodra hij goed heet is, gooi je het vlees erin. Als het vlees bruin is (dichtgeschroeid, maar nog wel zacht! niet uitbakken, dus), doe je 1 voor 1 de groenten erbij. Ik doe de courgette en champignons altijd op het laatst en maar kort, zodat ze niet zo heel zacht worden, maar dat is een kwestie van smaak. Dan kan de Boursin Cuisine erbij. Goed doorroeren en als het 2-3 minuutjes goed heeft geprutteld, kan de pasta erdoor en smullen maar!

    De slanke variant hiervan met kip en Boursin Cuisine light schijnt ook erg lekker te zijn, maar heb ik zelf nooit geprobeerd ;)
     
  15. sunshine1976

    sunshine1976 Fanatiek lid

    14 sep 2009
    1.131
    0
    0
    NULL
    NULL
    Fantastisch topic dit!!!!

    Ik kan het alleen niet aanvullen, mijn favoriete pasta is al een soort van benoemd. Maar hij is net iets anders en OOOOHHH zo makkelijk!

    Bakje mascarpone langzaam laten smelten/opwarmen
    Blikje tomatenblokjes toevoegen
    Dille toevoegen
    Citroensap toevoegen
    verse zalmsnippers toevoegen

    Ondertussen de pasta ( vlinder of die staafjes gebruiken wij altijd) koken.

    Ik roerbak of gril ook altijd nog een hele courgette zodat ik toch nog wat groente kan serveren. Dat mis ik anders.

    Mjam mjam!
     
  16. Arti13

    Arti13 Niet meer actief

    Weet je wat echt een superboek is,....

    De zilveren lepel en dan de pasta variant. Met kerst gekregen.:)

    Vandaag gemaakt:

    Penne met champignons, aubergine, beetje slagroom, knof, uitje en grana pandano. jammie! Was heerlijk.
     
  17. Windows

    Windows Fanatiek lid

    2 feb 2006
    1.860
    0
    0
    Klinkt allemaal goed zeg,
    weet je wat ook zo lekker is,een blikje Smac(boterhamworst)in blokjes snijden en er door doen,met normale tomatensaus.
     
  18. Dretjuh

    Dretjuh VIP lid

    12 okt 2007
    8.240
    85
    48
    Vrouw
    Visagiste voor MAC Cosmetics, eigenaresse webshop
    Brabo in Belgiƫ
  19. Botiwo

    Botiwo Actief lid

    30 nov 2010
    489
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja klopt,mijn schoonvader wil dat altijd. Dat deed zijn moeder ook. Dus wanneer mijn schoonmoeder pasta maakt maat ze voor zichzelf en mij spagehtti met saus en voor mijn schoonvader en mijn man macaroni met smac.
     
  20. lillibit

    lillibit Fanatiek lid

    12 jul 2010
    2.348
    0
    0
    in de jeugdzorg
    Midden Nederland
    Goede tip! Ga zeker kijken in de boekenwinkel!!
     

Deel Deze Pagina