Ik ben gek op pasta, maar kom vaak toch elke keer weer op dezelfde recepten uit. Wie weet bestaat er hier al een topic over, maar ben heel benieuwd naar iedereens lekkerste pastarecepten, zodat ik ook eens wat anders kan uitproberen!!
Zal ik het spits maar afbijten?? Tagliatelle met spinazie supersnel recept! 1 bakje verse tagliatelle 1 doosje diepvriesspinazie (naturel) 1 bakje gerookte kipfilet reepjes (AH) 1 bakje boursin cuisine 1 ui spinazie ontdooien en opwarmen in de magnetron ui snijden en fruiten heel kort de kip meebakken spinazie erbij, samen met de boursin cuisine Alles door elkaar roeren en even doorwarmen Ondertussen de tagliatelle koken, klaar!
Pasta met zalm, dille en room Pasta Gerookte zalm (in snippers) Verse dille, fijngeknipt Creme fraiche Zakje rucola Rode paprika, in kleine stukjes Wat citroensap Pasta koken, en alle ingredienten erdoor husselen...klaar! heerlijk!
Oh, die maakte ik ook vaak maar dan een iets andere variant met gehakt, knoflook en penne. Heb ik iets teveel gehad dus we eten het nooit meer. Mijn favoriete zomergerecht met pasta is een salade van koude pasta, paprika's, hamreepjes, mozzarella, tomaatjes en een dressing van sinaasappelsap, olijfolie, peper, zout en wat geperste knoflook. Het water loopt me nu al in de mond!
@Noonoo: MMMM!! Klinkt erg lekker, die salade! laat de zon maar komen! Ook een lekker gerecht is: Ravioli (ik haal die van de Appie, met 4 kazen vulling) Verse spinazie Ui gesnipperd cherrytomaatjes teentje knoflook creme fraiche groene pesto Pijnboompitten (even voorbakken) Pasta koken Ui fruiten en spinazie mee roerbakken teentje knoflook erboven uitpersen bakje creme fraiche erbij doen en groene pesto naar smaak cherry tomaten halveren en erbij doen suas over pasta verdelen en pijnboompitten erover strooien! Snel klaar en smaakt heerlijk en gezond! Spinazie
Ik was gisteren toe aan een veggiemaaltijd, maar had nog geen boodschapjes gedaan. Dus de kast opengetrokken en vandaar een maaltijd gemaakt. 't was echt heerlijk! Men neme: 12 buisjes cannelloni 400 gram diepvriesspinazie, ontdooit en goed uitgelekt. 200 gram creme fraƮche 125 gram kruidenroomkaas, val blanc had ik. 40 gram hazelnoten, grof gehakt 1 rode ui, gesnipperd 50 gram geraspte kaas (oud of pittig) 100 ml gezeefde tomaten 50 gram geraspte manchego, pecorine of parmesan (ik had manchego) Maak een mengseltje van de spinazie, creme fraƮche, roomkaas, noten ui en geraspte kaas. Vul hier de buisjes mee en leg ze in een ovenschaal. Meng de rest van de vulling met de gezeefde tomaten, zodat er een romig tomatensausje ontstaat. Bedek de cannelloni hiermee en bestrooi het tenslotte met de manchego (of andere kaas). Bedek de bovenkant met aluminiumfolie. Bak de pasta op 200 graden zo'n 40 minuten. Haal het folie er de laatste 15 minuten af. Lekker met een tomatensalade. Gr. Marielle
een pak diepvries spinazie ontdooien in een grote pan, in een andere pan fussilli koken (500 gram), stukjes kipfilet bakken, als de fussili gekookt is bij de spinazie gooien met de kip en kookroom erbij en geraspte kaas. Als variatie kun je het ook nog in een ovenschaal scheppen en dan geraspte kaas erover heen doen en dan even grillen.
IK vind de " standaart" pasta toch altijd het lekkerst.. Rundergehakt rullen..Daar lekker veel groenten aan toevoegen, rode pastasaus bij en dan met spagetti of macaroni.. Evt geraspte of parmezaanse kaas er over. Lekkere salade met ui, augurk en komkommer er bij! Goh, wat zal ik morgen eens eten!
simpel vind ik lekker.. Ik maak nu een beenham die ik straks flinterdun snijd.. Penne koken.. daarna uitje fruiten, blokjes verse tomaat, paprika, knoflook. en nu pepperonisaus uit een potje (zelf maken met geroosterde groenten is lekkerder)
Hier vooral iemand van de makkelijke pasta's, ofwel pakjes mix Dingen van Bertolli zijn ook onwijs lekker, hebben nu een ovenschotel met pasta, kip, courgette en tomatensaus in de oven staan.
Susagna Benodigdheden voor 4 personen 2 zakjes tortellini kaas of vlees 2 bekers creme fraiche 1 grote zak belegen geraspte kaas Half pak diepvriesspinazie ( geen a la creme ) 1 bouilonblokje 500 gram gehakt ( half om half of runder, maakt niks uit ) Kook de tortellini volgens de verpakking. Verwarm in een pan de spinazie met het verkruimelde bouilonblokje. Rul het gehakt en doe de spinazie erbij. Goed mengen en vervolgens creme fraiche erbij doen. Breng op smaak met zout en peper. In een ovenschaal doe je een laagje saus, een laagje tortellini en vervolgens geraspte kaas. Bouw zo verder op totdat alles op is. Eindig wel met een laagje tortellini en doe daar flink geraspte kaas op. Bak 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Verder maak ik als ik echt lekker wil eten pasta al forno op Siciliaanse wijze. Benodigdheden voor de saus 5 tot 6 pakjes gezeefde tomaten ( van Heinz of Euroshopper ) 1 bakje verse basillicum 3 laurierblaadjes 500 tot 800 gram half om half gehakt Suiker 1 pot erwtjes Doe de gezeefde tomaten samen met de basilicum en laurier, wat oregano en zout en peper in een grote soeppan. Laat tot de kook komen en zet zachtjes met de deksel half op de pan. Laat dit 2,5 tot 3 uur zachtjes pruttelen totdat de saus dik van structuur is. Rul het gehakt en doe dit bij de saus. Doe naar smaak wat suiker bij de saus ( men doet dit ook in het dorp waar mijn schoonmoeder heeft gewoond. ). Doe erwtjes bij de saus. Benodigdheden voor het opbouwen van de pasta al forno 1 groot pak met plakken jong belegen kaas 1 groot pak salami 1 groot pak ham 2 tot 3 blikken gesneden champignons 5 tot 6 hardgekookte eieren 1 grote zak geraspte kaas 1 tot 2 losgeklopte eieren 2 pakken macaroni Bereiding Kook de macaroni volgens verpakking. Giet af en meng met wat saus ( dit is tegen het plakken ). Bak de gesneden champignons in wat croma. In een braadslee doe je een laagje saus, dan macaroni. Vervolgens beleg je de macaroni met repen kaas, ham, salami, een gedeelte van de champignons, een gedeelte hardgekookte eieren. Doe weer een laagje saus en dan macaroni en weer ham, kaas, salami, champignons en eieren. Dan weer een laagje saus en sluit af met macaroni. Doe de geraspte kaas op de macaroni en doe daar losgeklot ei op. Zet de pasta zo'n 20 tot 25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Snel en lekker: De olie uit een blikje tonijn in een pan, verse gehakte knoflook erbij, 2 blikken tomatenblokjes, even in laten koken. Daarna de tonijn erbij, ansjovis in stukje (een heel blikje), veel verse basilicum en kappertjes om op smaak af te maken. Erg lekker met penne.
Pasta Carbonara, maar dan anders Nodig: Pasta (wij hebben altijd fusili tricolore) Speklapjes ("a la minute" is het makkelijkst) & speklapjeskruiden Boursin Cuisine (groen deksel) Ui en/of prei Knoflook (naar smaak) Champignons Courgette Bereiding: Snijd het vlees en de groenten in stukjes en kook de pasta. Nadat de speklapjes gesneden zijn, strooi je er meteen de speklapjeskruiden overheen (naar smaak) en laat dat even staan, zodat de smaak er vast lekker in kan trekken. Het makkelijkst is een wok of hapjespan; die zet je op het vuur en zodra hij goed heet is, gooi je het vlees erin. Als het vlees bruin is (dichtgeschroeid, maar nog wel zacht! niet uitbakken, dus), doe je 1 voor 1 de groenten erbij. Ik doe de courgette en champignons altijd op het laatst en maar kort, zodat ze niet zo heel zacht worden, maar dat is een kwestie van smaak. Dan kan de Boursin Cuisine erbij. Goed doorroeren en als het 2-3 minuutjes goed heeft geprutteld, kan de pasta erdoor en smullen maar! De slanke variant hiervan met kip en Boursin Cuisine light schijnt ook erg lekker te zijn, maar heb ik zelf nooit geprobeerd
Fantastisch topic dit!!!! Ik kan het alleen niet aanvullen, mijn favoriete pasta is al een soort van benoemd. Maar hij is net iets anders en OOOOHHH zo makkelijk! Bakje mascarpone langzaam laten smelten/opwarmen Blikje tomatenblokjes toevoegen Dille toevoegen Citroensap toevoegen verse zalmsnippers toevoegen Ondertussen de pasta ( vlinder of die staafjes gebruiken wij altijd) koken. Ik roerbak of gril ook altijd nog een hele courgette zodat ik toch nog wat groente kan serveren. Dat mis ik anders. Mjam mjam!
Weet je wat echt een superboek is,.... De zilveren lepel en dan de pasta variant. Met kerst gekregen. Vandaag gemaakt: Penne met champignons, aubergine, beetje slagroom, knof, uitje en grana pandano. jammie! Was heerlijk.
Klinkt allemaal goed zeg, weet je wat ook zo lekker is,een blikje Smac(boterhamworst)in blokjes snijden en er door doen,met normale tomatensaus.
PastaSite.nl, hier vind je meer dan 1300 italiaanse pasta recepten en gerechten met spaghetti, tagliatelle, macaroni, fettucine, zalm kijk ik vaak op
Ja klopt,mijn schoonvader wil dat altijd. Dat deed zijn moeder ook. Dus wanneer mijn schoonmoeder pasta maakt maat ze voor zichzelf en mij spagehtti met saus en voor mijn schoonvader en mijn man macaroni met smac.