hoe maken jullie soepballetjes?

Discussie in 'De lounge' gestart door tulip, 18 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tulip

    tulip Niet meer actief

    de titel zegt het al, hoe maken jullie zelf de soepballetjes??? Wat doe je aan "geheime" ;) ingredienten erin??
     
  2. lillyenco

    lillyenco Fanatiek lid

    5 okt 2009
    4.080
    0
    36
    forumverslaafde
    Onder de zon
    Ik lees mee
     
  3. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    heel saai,
    gehakt met peper en zout
     
  4. Vlekje

    Vlekje Fanatiek lid

    12 aug 2008
    1.443
    0
    0
    voedingsdeskundige en eigenaresse van: kwestievanv
    Somewhere over the rainbow
    Gehakt, beschuitje, eitje, evt.gehaktkruiden en peper en zout
    Eigenlijk hetzelfde als gehaktballen alleen doe ik daar een versnipperd uitje doorheen.

    Ik maak ze gewoon standaard, omdat de soep vaak ook al sterk van smaak is.
     
  5. Sweetangel28

    Sweetangel28 Fanatiek lid

    3 nov 2009
    2.007
    0
    0
    Fulltime mama
    nijmegen
    rundergehakt , uitje fijngehakt , gemalen peper , zout , paprikapoeder en gemalen peterselie alles lekker mengen en je hebt een lekker pikant soepballetje :D
     
  6. MamaMars

    MamaMars Niet meer actief

    Mijn 'geheime' truc... Ik trek een blik soepballen open :D
     
  7. tulip

    tulip Niet meer actief

    het is voor in groentensoep, dus ik denk dat een pikant balletje dan wel lekker is toch??? Iig alvast bedankt voor de reacties. Gebruiken jullie half om half of rundergehakt??
     
  8. tulip

    tulip Niet meer actief

    haha grapjas, dat deed ik ook, maar ik wil het nu zelf doen, dan maak ik er veel ineens en vries ik ze in porties in.
     
  9. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    hahaha ik ook leve Lupack:p;)
     
  10. Sweetangel28

    Sweetangel28 Fanatiek lid

    3 nov 2009
    2.007
    0
    0
    Fulltime mama
    nijmegen

    inderdaad erg lekker in de groentensoep :D ik gebruik altijd rundergehakt vind dat ook minder vet
     
  11. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    oh bah soepballen uit blik. Hier gewoon gehakt met peper en zout. Aan de soep zit genoeg smaak :).
     
  12. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Ik maak tomatengroentensoep altijd met een pot van maggie en dan door de balletjes ( door het rauwe gehakt dus)de helft van een zakje soep/poeder. Meestal tomaat. De rest van het zakje in de soep.
     
  13. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    ja bah, die vind ik ook niet te eten. Uit het vriesvak vind ik ze lekkerder, die zijn pittiger en lijken daadwerkelijk op gehakt. Als ik ze zelf maak, doe ik dat ook zoals ik gehaktballen maak, alleen met wat minder kruiden en ik maak ze dan klein.
     
  14. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    yuck, soepballen uit blik!
    Hier gewoon wat gehakt, zout peper en rollen maar.
     
  15. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    voor de groentesoep maak ik kleine balletjes met nootmuskaat, zout en peper...
     
  16. Sparkie

    Sparkie Fanatiek lid

    24 okt 2009
    3.028
    2
    0
    Ik hou van magere balletjes, ik gebruik dan ook tartaar ipv gehakt. Beetje peper en zout en klaar ben je. Mijn vriend houd van vette ballen, dus helaas pindakaas voor hem.... Vind de smaak van tartaar ook lekkerder dan die van gehakt moet ik zeggen.
     
  17. Naomi1971

    Naomi1971 Bekend lid

    21 okt 2010
    740
    0
    16
    woonbegeleidster gehandicaptenzorg
    home sweet home
    Ik gebruik altijd rundergehakt met gehaktkruiden, een eitje en paneermeel of beschuit.
     
  18. Momfulness

    Momfulness Niet meer actief

    Ik gebruik altijd rundervinken. Dat gehakt is al gekruid, dus ik haal dat vlees eromheen er vanaf en maak van de binnenkant balletjes.
     
  19. Dreamer08

    Dreamer08 Fanatiek lid

    24 mrt 2010
    1.786
    0
    0
    Rundergehakt, beschuitje en wat gehaktkruiden... thats all!
     
  20. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    7.507
    8.431
    113
    Voorgekruid gehakt bij de supermarkt, lekker!
    En handig. In tomatensoep is vooral pastagehakt erg lekker, mmmm, denk dat ik wel weet wat het eerstvolgende soepje wordt! :)
     

Deel Deze Pagina