de titel zegt het al, hoe maken jullie zelf de soepballetjes??? Wat doe je aan "geheime" ingredienten erin??
Gehakt, beschuitje, eitje, evt.gehaktkruiden en peper en zout Eigenlijk hetzelfde als gehaktballen alleen doe ik daar een versnipperd uitje doorheen. Ik maak ze gewoon standaard, omdat de soep vaak ook al sterk van smaak is.
rundergehakt , uitje fijngehakt , gemalen peper , zout , paprikapoeder en gemalen peterselie alles lekker mengen en je hebt een lekker pikant soepballetje
het is voor in groentensoep, dus ik denk dat een pikant balletje dan wel lekker is toch??? Iig alvast bedankt voor de reacties. Gebruiken jullie half om half of rundergehakt??
haha grapjas, dat deed ik ook, maar ik wil het nu zelf doen, dan maak ik er veel ineens en vries ik ze in porties in.
Ik maak tomatengroentensoep altijd met een pot van maggie en dan door de balletjes ( door het rauwe gehakt dus)de helft van een zakje soep/poeder. Meestal tomaat. De rest van het zakje in de soep.
ja bah, die vind ik ook niet te eten. Uit het vriesvak vind ik ze lekkerder, die zijn pittiger en lijken daadwerkelijk op gehakt. Als ik ze zelf maak, doe ik dat ook zoals ik gehaktballen maak, alleen met wat minder kruiden en ik maak ze dan klein.
Ik hou van magere balletjes, ik gebruik dan ook tartaar ipv gehakt. Beetje peper en zout en klaar ben je. Mijn vriend houd van vette ballen, dus helaas pindakaas voor hem.... Vind de smaak van tartaar ook lekkerder dan die van gehakt moet ik zeggen.
Ik gebruik altijd rundervinken. Dat gehakt is al gekruid, dus ik haal dat vlees eromheen er vanaf en maak van de binnenkant balletjes.
Voorgekruid gehakt bij de supermarkt, lekker! En handig. In tomatensoep is vooral pastagehakt erg lekker, mmmm, denk dat ik wel weet wat het eerstvolgende soepje wordt!