Daar heb ik echt nog nooit van gehoord... En ik heb toch heel wat jaren dat werk gedaan. Waarin wij ook aangepaste meubelen etc hadden.
niet zo zeer in jullie werk hoor, maar gewoon in het dagelijkse leven: hufterproof materiaal is materiaal dat niet stuk te krijgen is.
Daarom vind ik het zo raar.. Je kunt gewoon communiceren op het niveau van de client. Helemaal als je een beetje thuis bent in de psychopatologie van clienten dan moet je een juiste manier van communiceren kunnen ontwikkelen. Al dan niet gesproken taal of met behulp van foto's of picto's.. Ik kan me hier zo boos om maken!! Arme ziel!
Tussen communiceren en duidelijktaal spreken zit een heel verschil! Als hij emotioneel laag van niveau is, kan dat heel veel problemen veroorzaken. Ook al kan hij heel goed praten, en van alles duidelijk maken, maar als hij bijv iets niet snapt, kan iemand volledig over de rooie gaan. Neem in gedachte een peuterpuber! Het kind krijgt een nee, en krijgt een driftbui, kind snapt iets niet, krijgt een driftbui. Als een kind een flinke driftbui heeft, kunnen ze behoorlijk sterk zijn. Als een volwassen iemand zo driftbui krijgt, hebben ze oerkrachten
Ik hoop ook dat dit weer aanleiding genoeg is om goed naar de zorg te kijken, de middelen die we gebruiken en de regels. Dit zal ben ik bang niet het enige geval zijn. Dat zie je nu overal op internet verschijnen, medewerkers van zorginstellingen die een boekje open doen.
Mee eens..Maar ook iemand met een sociaal emotioneel laag niveau kun je communiceren.. Je kijkt goed naar gedrag, lichaamshouding.. Deze jongen kan praten, wanneer je een vraag op het niveau van de client steld kun je heel veel duidelijk krijgen! Het kost moeite maar dat is niet erg.. Je helpt de client tenslotte
maar das toch geen reden om iemand aan een muur vast te binden??? Ik vind echt dat hier strafrechtelijke stappen ondernomen moeten worden. Hebben zulke zorginstellingen geen bezoekjes van controleurs zoals wij als kdv van de GGD bv??? Ik vind dat zo'n constructie helemaal niet moet mogen.
Op geenstijl staat wat over zijn dossier. http://www.geenstijl.nl/archives/images/KlientenDossier.pdf artikel over eerdere behandelingsjaren. Lijkt wel of toen de subsidie op was, hij weer aan de muur moest.
Ja dat snap ik. Maar ook dat kan kapot hoor . Zelfs de sterkste schuurpakken gingen hier aan flarden. Maar ik bedoel dat ik nog nooit van die benaming gehoord heb. Ik snap wel wat er mee bedoeld word. Ik vind het een beetje oneerbiedige term. En wij gebruikte dat soort woorden daar nooit voor. Daarom zei ik dat ik er nog nooit van gehoord had.
Nee nee zeker niet, begrijp me niet verkeerd! Juist niet, hij heeft een juiste behandeling nodig. Ik probeerde alleen een beeld te schetsen over hoe iemand funcioneerd, of beter zou kunnen functioneren.
Ik vind hem op basis van wat ik net las uit die link van geen stijl echt niet zo gevaarlijk dat hij vast moet in een tuigje... Erg sneu dit. Hopelijk word hij vandaag nog los gemaakt!!
Zoals ik het las heeft ie heimwee, loopt hij naar huis en hoe dat maakt hem niet uit. Hij is toch niet een direct gevaar voor hemzelf of zijn omgeving? Of zie ik het verkeerd?
ikke, ja ik weet het ook niet hoor. Ik heb er helemaal geen verstand van, maar ik wil het proberen te begrijpen hoe de situatie is, vandaar al die vragen fleur, dat stuk van geen stijl is echt totaal anders he, ik herken er niks in van hoe die man bij uitgesproken het beschrijft.
Er stond wel ergens een stuk dat hij op een dag misschien de baas was over de leiding en dat hij die dan met messen te lijf ging. Maar dat was een droom geloof ik.
Ik vind dat iedereen hier erg makkelijk oordeelt. Niemand kent zijn psychiater, niemand weet precies wat zijn diagnose is en zijn behandelplan. Niemand hier weet precies wat er allemaal al met deze jongen is geprobeerd. Geloof me, iemand wordt niet voor niks zomaar zo behandeld. Ik werk zelf ook in de psychiaterie, en het is inderdaad niet altijd even makkelijk. Er zijn gewoon mensen waarbij niks helpt, waarbij niks aanslaat.
Tuurlijk is zo'n tuigje vreselijk, echt heel erg vreselijk! Maar wat nou als hij een medewerker in coma zou slaan....dan zou er worden gezegt, waarom zijn er niet genoeg voorzorgs maatregelen genomen. Naar mijn inzien gaat het veiligheid van de medewerkers altijd voor de wensen van de cliënt.
Het gebeurd veel vaker dan dat wij denken... En dan niet alleen bij gehandicapten maar wat denk je van b.v dementerende ouderen ? Daar gebeurd dat ook regelmatig... Nou ja niet zo zeer dan aan een muur maar denk aan riemen in een rolstoel, banden om buik of polsen in bed etc etc. Al proberen ze dat zoveel mogelijk te verminderen van wat ik heb begrepen (GELUKKIG! werk ik niet meer in een verpleeghuis want ik kon er dus niet tegen) En dan nog niet gesproken over de onnodige onrust medicatie die men regelmatig voorschrijft (want plukken aan een kleedje wordt vaak al gezien als onrust! ) Als hij wegloop "gevaarlijk" is dan zou ik zeggen: Plaats hem ergens in een gesloten iets waar hij wel gewoon rond kan lopen, eventueel de tuin in maar dus niet weg kan komen! Codes op de deuren etc etc. Ik heb ooit stage gelopen bij de gehandicapten en daar was dus iemand die wel gevaarlijk was voor medewerkers en mede cliënten en die had een eigen ruimte met een deur die dicht ging (hij kon hem niet van zijn kant open maken ) hij kon zo wel zijn kamer op en een andere ruimte in maar kon niet bij mede bewoners komen... En wij hadden dan ook een speciale manier van hoe je met hem om moet gaan... Maar goed ik ken de situatie natuurlijk niet en ik kan niet oordelen of deze persoon gevaarlijk is of niet.... Ik vind alleen dat er fixatie maatregelingen gedaan mogen worden als een bewoner echt heel erg onrustig / argressief ofzo is en daarmee een gevaar voor zichzelf of anderen is! En er dan niks met medicatie gedaan kan worden.... (al vind ik dan ook weer dat er niet te snel naar medicatie gegrepen moet worden, zie voorbeeld hierboven van het plukken aan kleedjes )