hoe maken jullie soepballetjes?

Discussie in 'De lounge' gestart door tulip, 18 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. patje20

    patje20 Fanatiek lid

    14 sep 2006
    2.871
    13
    38
    Vrouw
    Ergens in de polder
    Ik haal altijd van die worst die in een krul ligt zeg maar. daar druk ik het binnenste uit in kleine stukjes, en heb soepballen :D
     
  2. vonnie73

    vonnie73 Fanatiek lid

    22 aug 2008
    1.898
    0
    36
    in un schwon huiske
    Ik wou hetzelfde zeggen als hierboven staat geschreven.
    Een sausijsje, het binnenste gebruiken om balletjes te draaien, is al gekruid.
     
  3. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    gebruik hier rundergehakt

    en jakkie uit blik is zo vies, met dat dril erom heen
    heb wel voor als ik geen zin heb, soepballen uit de diepvries
    in uiterste nood kunnen die ook door de spaghettisaus :D
     
  4. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    Lol, ik dacht dat ik in een ander topic zat :D
     
  5. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    hier idem..:)
     
  6. Vagans

    Vagans Niet meer actief

    heel saai met alleen gehakt, zout en peper ;)
     
  7. tulip

    tulip Niet meer actief

    normaal gooi je ze gewoon rauw in de pan neem ik aan en dan koken ze gelijk met de soep, maar als ik ze invries, zal ik ze dan rauw invriezen of voorkoken??
     
  8. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    7.507
    8.437
    113
    Deed eerder altijd gekookt, alleen ben je dan ook de 'bouillon' kwijt. Dus tegenwoordig vries ik ze rauw in!
     
  9. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    Ik doe wat ik over heb rauw in de vriezer. Wel altijd zo snel mogelijk.
     
  10. Pluis81

    Pluis81 VIP lid

    16 mrt 2010
    6.445
    2
    0
    Pedagogisch werker
    Brabant jonguh!!
    Hier ook gekruid gehakt van de supermarkt en dan balletjes draaien,hoef je niets meer aan te doen.

    Mag ik vragen hoeveel balletjes je gaat maken dan omdat je de rest in gaat vriezen?
    Bij mijn moeder (ik heb nog nooit alleen soep gemaakt) gaan er zeker 100 ballen in en dan niet van die kleintjes.
    Van het gehakt dat ze over heeft draait ze altijd nog een grote bal en die bakt ze dan voor op brood ofzo!:)
     
  11. tulip

    tulip Niet meer actief

    100 balletjes, nou ik normaal had ik ook altijd zo'n klein blikje en ik wilde die hoeveelheid aanhouden, dat zijn er 30 ofzo???
     
  12. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    30 is zat, ligt er een beetje aan op hoeveel liter. Als ik hier zoveel ballen in de soep doe, dan blijven ze over en dat vind ik zonde. Wij eten iedere dag soep, gewoonte van de boer:D
     
  13. Zomerbries

    Zomerbries Fanatiek lid

    20 sep 2008
    3.539
    0
    36
    gewoon italiaans gehakt kant en klaar uit de winkel, geeft heerlijke lekkere balletjes, en een kruidig smaakje aan de soep. :D

    Doe vaak grote verpakking in 1 keer draaien, en dan in zakjes in de vriezer, kan je t zo samen met de soepgroenten (ook uit de vriezer) in de pan gooien en heb je binnen no time een heerlijke maaltijd!
     
  14. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    Persoonlijk vind ik de soepgroente uit de vriezer ook het lekkerste, lekkerder dan vers. Waar zou dat eigenlijk aan liggen? Want opzich lijkt me dat vers wel gezonder is. Heeft iemand het antwoord?
     
  15. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    Ik gebruik geen soepballen, maar doe gehakt lekker een beetje bakken in de pan fijnprakken en als het gaar is bij de soep doen. Ik walg van soepballen :)
     
  16. m1980

    m1980 Bekend lid

    6 apr 2008
    549
    0
    0
    In Een Huis......
    Lekker lui,maar voorgedraaide balletjes uit de koelschappen van de winkel.
     
  17. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    Ik gebruik ongeveer 125 gr. gehakt. Rund of hoh.

    kruiden erbij, paneermeel erbij, eitje erbij en rollen maar.

    Je kunt ze idd koken door ze bij de soep te doen. Lekker is ook om ze apart in een pannetje te bakken en ze nadien bij de soep te doen.

    de overgebleven ballen zou ik rauw invriezen.
     
  18. tulip

    tulip Niet meer actief

    bedankt weer dames. Dat italiaanse gehakt klinkt ook lekker.

    suenne, ik denk dat het komt omdat de vriezer nog verser is, dat wordt nl meteen ingevroren en dan blijft het zo tot jij het ontdooit. Vers is toch al vervoerd enz.
     
  19. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    Owwwwww ik vind die kant en klare soepballetjes zo goor, he!
    Heb een keer de soep niet gegeten vanwege die ballen. smaakte gewoon zo.......vreemd.


    Ik draai mijn balletjes zelf, maar kruid ze eerst met zwarte peper en nootmuskaat.
    Deze ballen gebruik ik voor de groentesoep.
     
  20. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.158
    8.134
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    gewoon met peper, zout en cayennepeper voor de heet. Ik draai ze niet, pluk er gewoon stukken af.
     

Deel Deze Pagina