hoi post hier je succesrecptjes... zowel makkelijke als moeilijke! ik zal starten zuiders geïnspireerd -aardappelen rozemarijn neem krielaardappelen , gewone in stukken kan ook, en laat de schil eraan . kook ze al half gaar en dep droog. meng er een ruime hoeveelheid olijfolie onder, verse of gedroogde rozemarijn en grof gemalen zeezout. Laat in de oven verder gaar en bruin worden. -tomaten (moeten wel heel rijp zijn) in schuifjes, ui erbij, olijfolie, fetakaas en dan provencaalse kruiden (ik gebruik miscuglio van oil and vinegar) je kan er gegrild vlees bij geven bvb lamskoteletjes.
Niet heel speciaal maar wel erg lekker. Macaroni normaal bereiden, en nog een blikje smak en hongaarse goulash erin. Heerlijk lekkere volle pan met macaroni, gaan we zo eten
Nou mis je niks aan Zo vies spul (sorry) Salade met andijvie: Rauwe andijvie aanmaken met rauwe ui, zout, peper en olijfolie. Dan kipfilet in stukjes bakken met een rode ui, paprika, en kipkruiden pittig. Dat warm door de koude andijvie. Heerlijk hoofdgerecht en erg goed voor bij een dieet. Niet meer dan 1 eetlepel olie gebruiken.
Vroeger had ik een vriendje en zijn vader had ooit iets op tafel gezet en dat was heerlijk! Heel makkelijk te bereiden.. Let niet op de naam, dat zegt niet veel over het recept. "Krabbami" Voor 2 á 3 personen : - 8x pakje noodles met kip, garnaal, krab of vlees smaak. - 2x pakje katenspek + 2x pakje achterham. Kook de noodles, snij de katenspek en achterham in stukjes. Doe het vlees in een wokpan zonder olie of boter. ( Is al vet genoeg van zichzelf ). Wanneer de noodles gaar zijn, even afgieten en in kleine stukken snijden. Doe dit bij het vlees en roer door elkaar. Bij elk pakje noodles zitten kruiden en/of een bouillon. Doe deze erdoor heen. Dan heb je een simpele, maar lekker pittig & zoute maaltijd! Mijn vriend is er dol op!
Jij schrijft wat ik dacht hahaha! Smak in een succesrecept, kan ik me persoonlijk niks bij voorstellen maar gelukkig: smaken verschillen. Hete kip: * kipfilets in grove stukken door bloem halen en in boter aanbakken, uit de pan halen * 3 uien in halve ringen snijden, bakken * saus maken (alles bij uien gieten) van 8 eetl. ketjap, 8 eetl. ketchup, 3 eetl. azijn, 4 eetl. bruine basterdsuiker, 1 theelepel sambal. * dan kip er weer bij en 15 min. laten garen. * heerlijk met rijst of frietjes, salade erbij serveren. * supersimpel en erg lekker. Net heb ik kip in witte wijnsaus gemaakt voor vanavond, maar dat is veel typwerk dus wie het recept wil kan het per mail krijgen haha.
smac hmmm tja ach wel te eten hoor. gewoon zo op brood. maar door een recept neeeeee. kan je net zo goed een blik whiskas er doorheen gooien
ow nou idd ja.... kreeg gister weer een opmerking ik had geen fantasie en was inspiratieloos hij had gekookt en het was lekker alleen had ik smiddags het vlees al gebakken. maar hij zei: jij dondert gewoon die gehaktballen in de pan en klaar. bakken en het liefst zo snel mogelijk ( is ook zo) hij zegt: ik doe er nog wat peper en zout bij, gesnipperd uitje etc... hahahah moest wel lachen. hij heeft daarin ook gewoon gelijk... koken? nee niet mijn hobbie8)
Mijn succes recept: zalmpasta voor 2 personen: pasta (welke je maar lekker vindt) courgette in blokjes champignons in stukjes broccoli in kleine stukjes 200 gram gerookte zalm in stukjes knoflook uitje olijfolie peper zout kook de pasta bak het uitje en de knoflook in de olie bak dan de andere groente mee doe de pasta bij de groente doe de zalm erbij lekker veel peper beetje zout (eventueel tabasco voor een beetje echte pit) mjammie (en heel gezond!)
Gevulde Champignons - 4 grote portabella's ( of doos kleine) - creme fraiche 125ml - cheddarkaas - ui - peterselie - gyroskruiden - knoflook - gehakt Champignons uithollen. Gehakte kruiden met gyroskruiden en rullen. Daar de fijngesnipperde uitjes, knoflook en peterselie bij. Laten sudderen, Creme Fraiche erbij, dit in de champignons scheppen, op elke champignon 1 plak cheddar en in de oven voor 10 minuten tot de kaas is gesmolten. Je kan dit ook allemaal doen met een bakje normale champignons.Dan het gehaktmengsel in een ovenschotel gooien, de champignons doormidden hakken en erbij gooien, cheddar erop en in oven. -------------------------------------------------- Griekse Pittige Garnalen uit de oven - Gekookte garnalen ( zonder hoofd) - Blik gepelde tomaten - Cayennepeper - Ui - Paprika - Feta - Knoflook Pan op t vuur, gepelde tomaten erin, cayennepeper, ui, paprika en knoflook erbij. Laten sudderen. Garnalen erin, 10 min laten sudderen. Feta erdoor roeren. Alles in een ovenschaal, feta eroverheen strooien en 10 min in de oven. --------------------------------------------- Heb dit gemaakt met kerst (allemaal hapjes etc) en het ging als een malle. Vooral de garnalen.
Smak had ik ook nooit van gehoord, maar vriendlief heeft het even uitgelegd . Hier een van onze favorieten, altijd lekker: Couscoussalade met avocado en feta - Couscous bereiden volgens verpakking - paprika, (zongedroogde of cherry-)tomaten en avocado in stukjes snijden. - feta in blokjes snijden (mozzarella kan ook) - meng dit alles door elkaar, een flinke schep pesto erdoor, rucola en pijnboompitjes erdoor, en klaar!
De gevulde champignons recept van Devilschase doet me denken aan mijn verjaardags/oud en nieuw hapjestopper! Supersimpel, van de voren te maken en erg lekker! bijna iedereen smult ervan en heb altijd te weinig 2 doosjes witte champignons gehakt (hoeveel precies weet ik niet ik denk zon 250 gram) gehaktkruiden (wat je normaal zelf ook lekker vindt in je gehaktballen bijv.) plakken kaas Breek uit alle champignons t pootje en leg ze met de open kant naar boven op een ovenschaal. Kruid nu het gehakt zoals je dat zelf lekker vindt, bijv met gehaktkruiden of sambal-gerapste kokos-nasikruiden. Draai kleine balletjes van de gehakt en leg deze in de openingen van de champignons. De plakken kaas in vierkantjes snijden zodat ze groot genoeg zijn om op de balletje gehakt te leggen (gerapst kan ook maar dat valt er meer af als t erop blijft liggen) dit alles even in de voorverwarmde oven (180 gr hete lucht) voor een minuutje of 15 a 20 (ligt heel erg aan de grootte van de champignons en gehaktballetjes dus gewoon in de gaten houden en even een grote door de midden snijden voor de check ) kan ook ingepakt in folie met bakplaat en al in de koelkast en dan is t op de avond zelf heel makkelijk