Als mijn dochter echt fout is geweest.. bijvoorbeeld hard slaan of zoiets dan mag de juf/leidster haar best even wat harder bij haar arm pakken.
Maar wat is dan de reden? Wat TS gezien heeft? Of wat er misschien al aan vooraf is gegaan? Misschien heeft het bewuste eerstgenoemde kind al wel 3 kinderen een elleboogje gegeven en heeft de juf dat kind tot 3 keer toe in de hoek gezet, voordat het niet wilde zitten.... Er kan zoveel aan vooraf zijn gegaan. Daarom is het verstandig dat TS naar betreffende juf gaat en daar een gesprek mee aangaat. Ik zou het (als juf) trouwens echt vreselijk vinden dat een moeder eerst naar mijn leidinggevende stapt, voordat ze naar mij stapt. Er kan een groot verschil zitten tussen wat je ziet en wat er werkelijk aan de hand is.
Ik werk zelf ook met kinderen en soms zoeken ze gewoon hun grenzen op. Je kunt bij het ene kind wel met woorden uit de voeten en bij anderen moet er toch inderdaad soms wel eens ingegrepen worden. Ligt ook helemaal aan de situatie en heel zeker wat eraan vooraf is gegaan. Ts moet gewoon even duidelijkheid vragen bij de betreffende juf. Ik zou het ook niet fijn vinden als ze eerst hogerop gaan hoor, liever face to face. En sommigen zijn wel heel erg fel wbt het 'afblijven van mijn kinderen'. Als jouw kind zelf wordt lastiggevallen denk ik ook dat je liever hebt dat de juf ingrijpt dan dat ze met zachte woordjes 'foei' roept. Als mijn zoontje later niet goed luistert of iemand opzettelijk pijn doet mag er best ingegrepen worden hoor, ook die grenzen moeten duidelijk zijn!
En als er een ander kind nou aan jouw kind komt? En een flinke ram met een stok op z'n hoofd mept? Jouw kind natuurlijk helemaal overstuur.. Dan mag de juf dat kind niet bij de arm pakken dus?
Nou dan zou de juf idd best mijn kind even stevig vast mogen pakken hoor.. volgens mij begrijpt mijn dochter vaak nog niet eens dat het tijdens spelletjes op een stoel moet zitten omdat iemand anders gemept heeft.. gewoon ff duidelijk zijn op het moment en dat kind even vastpakken en uit de groep nemen en vertellen wat het fout heeft gedaan en weer verder gaan.
Ik denk dat hoe vaker je in het bijzijn van je kind een 'felle' discussie met juf voert. Hoe minder de Juf te zeggen heeft in de klas en hoe meer de kinderen in de klas niet naar haar luisteren. Ik vind normaal gesproken dat de Juf onder de lesuren de 'baas' is. Of je moet natuurlijk zo'n bitch van een Juf hebben.
Op zich is die reden niet erg.. dus niet waard om goed stevig bij de arm te pakken. Nu werk ik zelf in het onderwijs en als het de zoveelste keer is dat het kindje niet op zijn stoel wil blijven liggen kan ik me best voorstellen dat de juf ook even uit haar slof schiet. Meestal kan ik het wel af met woorden (makkelijk) Maar soms zijn er kinderen die erg tegen werken dus als ik ze dan bij de arm pak (op een normale manier) en dat kindje trekt zich terug of wat dan ook wordt het al snel harder dan de bedoeling is. Nu heb ik dit niet vaak maar goed.. Bijvb. kindje van ts moet op de stoel blijven zitten en doet dit niet. En je pakt haar bij de arm en zegt heel rustig.. we zitten allemaal op het stoeltje dan zingen we nog een liedje en dan gaan we naar mama en dat kindje begint terug te trekken dan lijkt het al snel heel wat door het raam terwijl het niet veel hoeft te zijn. Dus ja dan zou ik het echt op video(met geluid) terug moeten zien voordat ik echt een mening kan geven. Maar zomaar een kindje hardhandig bij de arm pakken vind ik niet kunnen. Zou gewoon vragen bij de juf.. hoe is mijn kind in de klas enz. En als ze aangeeft dat er geen problemen zijn dan zou ik toch even vragen naar het incident.
Mocht mijn dochter met opzet een ander kindje echt pijn doen en ze zou na 1 keer waarschuwen niet luisteren, dan mag dat van mij. Misschien zou ze daar even van schrikken of er zelfs van moeten huilen maar wat belangrijker is, ze zal de volgende keer misschien wel 2 keer nadenken voordat ze weer zoiets zou willen doen. Ik wil niet dat andere kindjes haar pijn doen maar andersom accepteer ik het ook niet, en als in de hoek staan geen indruk meer zou maken dan mag het van mij wat duidelijker gebracht worden (zonder te overdrijven natuurlijk). Ik zou het wel op prijs stellen wanneer ik dit wel van de juf te horen zou krijgen en niet dat ze bijvoorbeeld thuis huilend haar verhaal doet.
@maxenenda met welke leeftijd werk jij? want ik vind het bij 4 jarige plus wel iets anders dan psz leeftijd... (en dan nog eigenlijk onnodig.. t blijven kleine kinderen. ) waarom moet een psz kind PERSE! zo hardhandig in een stoel gezet worden en perse op een stoel zitten? vraag ik me gewoon af.
Bij ons is de regel op het KDV maar ook thuis duidelijk: opzettelijk pijn doen is meteen op haar plekje en stoeltje op het KDV zonder enige waarschuwing maar uiteraard wel uitleg -door blijven gaan met pijn doen bij een ander is nog steeds linea recta in de hoek en nadien niet meer spelen waar mee gespeeld werd-. Maar hoef daar niet een armpje stevig voor beet te pakken. Kan me eigenlijk ook niet voorstellen in welke gevallen wel. Heb een terror oppaskindje gehad die echt het bloed onder de nagels kon halen maar kwam een eind met consequent en duidelijk zijn.
Daar kan ik me wel in vinden. die kinderen zitten fulltime op school en moeten óók daar leren wat hun grenzen zijn. als er dan alleen opgetreden mag worden mbv woorden dan heb je grote kans dat het kind binnen de kortste keren over de juf of meester heenloopt. Als ze thuis heel anders (mss wél met een stevigere arm) worden aangepakt is dat denk ik heel verwarrend voor zo'n kind. Een beetje "aanpakken" mag best, maar het moet idd per situatie en kind bekeken worden.
Maar heb je gezien dan dat een juf dat deed? Ik moet eerlijk zeggen kindjes ook weleens bij de arm te pakken, maar meer om ze mee ergens heen te laten lopen en dan knijp ik niet of trek ik ze niet meer maar heb ik ze meer zo vast van kom dan gaan we daarheen. Ik doe dus eigenlijk niks met die arm. (hmm snap je me nog? ) Vind dat altijd moeilijk om te beoordelen of je dan kan concluderen of er echt (hard) aan de arm gepakt wordt. Tenzij je dit natuurlijk overduidelijk ziet. Maar vroeg het me daarom af, was je zelf een dag mee gaan kijken op de speelzaal? Moeilijk verder, zou het gewoon even bij de leidster aangeven?
sorry...maar waarom bel je dan?? Als je het persoonlijk op wil lossen en daarnaast ook belt, is dat gewoon dubbelop. Hier ook een juf! Ik houd er niet van om kinderen bij de arm te nemen, maar soms heb je geen keuze. Een 'agressief' kind bijvoorbeeld moet uit die situatie gehaald worden om te kunnen bedaren anders kan het flink uit de hand lopen. In mijn 10 jaar ervaring een paar kinderen in de klas gehad waarbij het wel nodig was, de ouders hoorden het altijd van mij persoonlijk. Soms was het zelfs met ze afgesproken voordat ik zo handelde. Nog nooit een klacht gehad! Kinderen waren ook nooit blauw maar wisten wel wat ik niet tolereerde. Op zo'n moment kom je niet ver met woorden alleen. Maar een peuter vind ik wel twijfelachtig..Wanneer het ontzettende wiebelbillen heeft en dus niet kan blijven zitten, zou ik eerder gaan werken met belonen ipv straffen. Je moet zo wie zo uitkijken met straffen, voor je het weet zit je in een negatieve spiraal en zie je van een kind alleen nog maar het negatieve.
Hier ben ik het mee eens. Kinderen mogen best aangepakt worden hoor. Verder dan dit moet het niet gaan natuurlijk. Maar ik denk dat dit wel goed is voor (sommige, dus niet meteen het kind van ts) kinderen van tegenwoordig.
Ik heb gebeld zonder namen te noemen ook die van mijzelf niet ze weten dus niet met wie ze gesproken hebben. Heb alleen gevraagd hoe kinderen worden gestraft en of er armpjes vastgepakt mogen worden meer niet. Er zijn hier een stuk of 6 juffen op de psz Maar als een kind het niet naar zijn zin heeft op school net een broertje of zusje heeft gekregen moet je (vind ik) daar wel rekening mee houden. Volgends de 2 juffen die zij heeft is ze heel lief en rustig en maakt geen ruzie enzo.
Mag je tegenwoordig een kind ook al niet meer stevig vastpakken? Geloof dat je tegenwoordig alleen je kind mondeling nog mag toespreken of wat? Nou hier niet. Als Luca een ander kind zou slaan of trappen mag de juf hem zeker wel stevig aanpakken van mij. Kijk niet dat de blauwe plekken in zn arm staan, maar steeds: nee niet doen hoor foei- zeggen helpt geen ene moer, wie niet horen wilt moet maar voelen, klaar.