hoi meiden, mijn vriend eet het liefst elke dag kip. zelf vind ik het ook erg lekker maar natuurlijk niet steeds hetzelfde. de laatste tijd is mijn inspiratie een beetje op en daarom vroeg ik me af of jullie nog een lekker kip receptje hebben voor ons
Ik maak altijd kip filet uit de oven dat kan op verschillende manieren. Kipfilet omrollen met spek beetje knoflook olie gekruide paneermeel en gehakte walnoten. kipfilet omrollen met bacon beetje pesto knoflookolie en pijnboompitjes. En dan lekker in de oven 190 graden minuut of twintig. Je kan met een beetje creatie hier zelf nog 1001 gerechten van maken. Kipfilets vullen met brie ook erg lekker kan ook in de oven
gemalen ketoembar (koriander) gemalen djinten (komijn) gemalen zwarte peper Maggi suiker wrijf je kip in met ketoembar, djinten en peper lekker naar smaak... Frituur de kippetjes of in de oven...wanneer ze gaar zijn, sprenkel ze met maggi en maak af met suiker! gegarandeerd lekker het heet Zoete kip, familie receptje
Ik maak graag kipsalade voor op sandwiches! mager en superlekker Hier het recept, je moet even kijken hoeveel je van alles gebruikt want ik heb t een beetje op gevoel gedaan en smaken verschillen natuurlijk ongeveer 800 gram gesneden kipfile (kan ook heel zijn, ik had 2 bakjes gesneden kip) 4 eetlepel dieet-mayonaise (ik had calve halfvol gebruikt) 1,5 eetlepel citroensap een scheutje chilisaus 3 sjalot, fijngesnipperd Klein beetje basilicum, en wat provenciaalse kruiden, peper en zout krop sla met de hand in stukken verdeeld. Instructies Recept Bak de kipfile gaar met een heel klein beetje olie, laat de kip afkoelen en dep de vet een beetje af met keukenpapier. Snij de kip daarna in heel kleine stukjes fijn en doe het in een schaal. Snij de uitjes ook fijn en voeg deze toe aan de kip. Voeg de mayo, citroensap en chilisaus toe aan de kip en meng het goed door elkaar, daarna op smaak/gevoel de kruiden toevoegen en weer roeren
Ik heb een tijdje terug gevulde kipfilet (kruidenkaas en zongedroogde tomaatjes) gemaakt naar dit recept: Gevulde kipfilet in een spekjasje met pasta en romig paprikasausje : Culinair Atelier ID Echt super lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Het recept op die site is geloof ik voor 8 personen maar goed dan pas je de ingrediënten gewoon aan naar 2.
Kip in safraan met wortel en courgette, bijgerecht couscous. Uitje fruiten, safraanpoeder, zout, peterselie en peper naar smaak. Kippepoten (of hele kip) erbij, even bakken en dan de wortel en courgette erbij, lekker een tijdje laten pruttelen. Kipfilet in de oven met verse spinazie, mozzerella, gedroogde tomaat. kun je op 2 manieren maken, of inrollen in de oven of in de pan filet om en om bakken en dan in de oven. Mijn manier is in de pan. Kippetje om en om bakken, peper en zout nadien dan in de ovenschaal, overige vet van de kip gebruik je voor de verse spinazie, even spinazie fruiten en dat over de kip heenleggen, dan grof gesneden gedroogde tomaat erover en dan bedekken met plakjes mozerella. Op 180 graden totdat de mozerella bruint. Kip in de oven in tomatenpurree met aardappelpartjes. 2 blikjes (groot) purree, zout, peper en oregano erdoor aangelengd met 6 pureeblikjes water. Tomatensaus met kip in de schaal en onder de kip en ook eromheen aardappelpartjes en dit een uurtje of anderhalf in de oven op 180 a 200 graden. Wat trouwens erg lekker is, rissotto kip met champignon en courgette van Knorrgerechten.
Wij doen vaak kip door een salade; gegrild, gekookte, gebakken, gerookte. Kip onder de grill. Kip uit de zak (oven)
Ik heb laatst gevulde kipfilet gemaakt. Kipfilet insnijden, insmeren met pesto, plakjes mozarella, reepjes zongedroogde tomaatjes. Wat peper op de kipfilet en inwikkelen met bacon. Het was mjammie!!
Hele kip uit de oven misschien een idee? Een ovenschotel maken met kipfilet stukken erin? Zelf kipnuggets maken? Een plakje kaas in een kipfiletje doen, met eitje door paneermeel en kruiden heen? Olie in de pan, ui in ringen even laten fruiten, stukken kipfilet erbij even ombakken, 2 tomaten ontveld erin vervolgens groente naar smaak toevoegen, aardappelen geschilt en in stukken, water erbij en laten pruttelen maar. Kruiden naar smaak, Marokkaanse kruiden zijn hier het lekkerst bij. Lekker makkelijk en is een 1 pans gerecht en dat vind ik persoonlijk heel fijn koken.
Kip in witte wijnsaus (voor 4 kipfilets): * kip rondom inwrijven met kipkruiden * daarna in bloem wentelen * aanbakken in wat boter en in een ovenschaal leggen * 2 uien en 2 tenen knoflook fijn snijden * 1 doosje spekjes aanbakken en de uien en knoflook erbij bakken * 2,5dl droge witte wijn bijvoegen en 1 bekertje creme fraiche * 1 halve eetlepel droge selderij en 1 theelepel tijm bijvoegen * 3 minuten doorroeren en doorkoken * alles over de filets gieten * daarop 3 blaadjes laurier en 3 takjes verse selderij leggen * schaal in de oven, op 210 graden 45 min. laten garen. Superlekker en heel makkelijk, heb het zelf gisteren nog gemaakt met verse frietjes en een salade. Voor het opdienen wel de takjes selderij en laurierblaadjes even verwijderen. Je kunt er ook makkelijk meer van maken en invriezen, doe ik ook vaak.
Ik ben gek op de maaltijdpakketten van Knorr voor kip Kip Madras Kip Tandoori Kip Siam... Heerlijk! Kip krokant ( kruidenmix) is ook erg lekker. Dat ligt bij de kruiden in zo'n zakje!
Kip laten koken in een braadpan met ketjap manis en een klein beetje water erbij. Een flinke hoeveelheid (zeker de bodem) in de pan met een scheut water erbij. De kipfilets hierin doen en met de deksel op de pan op een klein pitje gaar laten koken. Wel regelmatig de filets keren. Heel simpel en het is lekkerder dan het zo klinkt Of Kipfilets in kleine stukjes (grootte van kipnugget) snijden en een paar uur 'marineren' in de yoghurt. Daarna pak (of 2) Tuc (ja, de 'chips!) verkruimelen, evt. nog wat extra zout/peper erbij en hier de kipstukjes in paneren. Daarna ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180graden (tussentijds wel een keer keren). Ook erg lekker (ook voor de kinderen!)
hete kip: 2 halve kipfilets koken (dan blijft het zacht nl) als ze gaar zijn dan bak je ze nog even in een half zakje kip pikante mix. Dan 3 halve paprika's erbij in verschillende kleuren en een ui. Dan 3 teentjes knoflook erboven uitpersen. En een spaanse peper erbij in kleine stukjes. Alles even meebakken. Als de groenten goed gebakken zijn, dan snij je 3 tomaten in hele kleine stukjes en die doe je ook in de wok. Dan het vuur laag draaien en even laten staan zo, de tomaten worden zacht en vormen een soort van sausje. eet smakelijk.