koop jij goedkoop vlees???

Discussie in 'De lounge' gestart door tulip, 8 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Smiley24

    Smiley24 Fanatiek lid

    1 jun 2008
    4.093
    1
    38
    Wij kopen altijd vlees bij de slager.. Wij hebben een extra vriezer dus we kopen altijd meer en dan vriezen we het in. Hoeven we niet elke week naar de slager.
     
  2. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.068
    3.862
    113
    Ik hoor zowat alleen maar over het welzijn van dieren, maar ik geef mijn kinderen tevens liever biologisch vlees, omdat het niet volgestopt zit met shit als antibiotica, hormonen etc. Ze hebben niet dagelijks vlees nodig en wat ze krijgen, geef ik liever goed (zowel qua welzijn als niet alle rommel die er in zit). Ja, en ik ken zowel biologische als niet-biologische boeren en zie toch echt wel het verschil.
     
  3. Vlinder1987

    Vlinder1987 Fanatiek lid

    14 dec 2010
    1.795
    0
    0
    Maar wat ik me dan afvraag, voor de mensen die alleen (of het liefst) bio-vlees eten. Hoe doen jullie dat met vleeswaren voor op brood? Halen jullie dat ook biologisch, of mag dat wel gewoon 'goedkoop' zijn?
     
  4. Migga

    Migga Fanatiek lid

    12 okt 2006
    1.005
    4
    38
    Ik doe absoluut niet mee aan die kilo-knaller-toestanden.
    Vind de manier waarop wij met dieren omgaan niet erg passen wij de "beschaafde westerse samenleving". Er zijn alternatieven genoeg!
    Wij eten meestal 2x per week vis (ik probeer altijd wel op het viskeurmerk te letten), 3x per week vegetarisch en 2x per week biologisch rundvlees.
    Daarnaast koop ik eens per week biologische kipfilet en biologische cervelaat voor vriendlief en zoonlief.

    Ik begrijp best dat niet iedereen vegetarier wil worden (zijn wij zelf ook niet), maar wees er wel bewust van dat naast een ellendig leven, de bio-industrie nog veel meer problemen met zich meebrengt.
    1. grootschalige oerwoud-ontbossing om sojaplantages aan te leggen. Dit is het hoofdbestanddeel van varkensvoer.
    2. bijna 20% van de wereldwijde CO2 uitstoot komt vanuit de veesector
    3. Een koe moet 6 kilo (!) voer eten om 1 kilo aan te komen in gewicht. Het is gewoon niet te bevatten wat een gigantisch deel van onze oogsten aan veevoer wordt besteedt. Met dat deel zou in feite de hele derde wereld kunnen worden gevoed en zou er geen hongersnood meer hoeven zijn.
    4. In de bio-industrie wordt enorm geknoeid met antibiotica, hormonen en andere rommel. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om dat mijn zoontje iedere avond voor te schotelen!

    Oke, dat was mijn mening... :)
     
  5. dolfijn1982

    dolfijn1982 VIP lid

    1 apr 2010
    7.023
    0
    0
    NULL
    Flevoland
    Ook wij halen altijd goedkoop vlees.. waarom? anders is er geen vlees op tafel..
    Dus de prijs is zeker wat ons overhaald!
     
  6. CherryAyden

    CherryAyden Niet meer actief

    Zo goedkoop mogelijk ;)
     
  7. tassie

    tassie Fanatiek lid

    23 mrt 2006
    1.888
    0
    36
    Ik koop wat ik lekker vind. En de ene keer is dat een biefstukje van de slager en de andere keer is dat een kiloknaller hamburger in de supermarkt.
    Bij ons zit een (keur)slager, waarvan ik het vlees helemaal niet lekker vind. Je krijgt daar gewoon een kalfsschnitzel met uitgedroogde randjes. Zonde van het vlees en zonde van mijn geld. Dat vind ik wel het voordeel van supermarktvlees: het is meteen na de slacht verpakt. Bij de slager ligt het open en bloot in een vitrine en niemand weet hoe lang al.....
     
  8. lianda

    lianda Fanatiek lid

    6 jun 2007
    2.367
    0
    0
    werkt bij centerparcs
    noord babant
    Ook wij kopen ´goedkoop´ vlees.
    Dus als er bij de c1000 vlees in de aanbieding is dan koop ik het.
    Meestal de kg verpakkingen en dan verdeel ik het en doe ik het in zakjes en leg ik in de vriezer.
     
  9. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant

    Dus dieren die we opeten mogen en kunnen niet ziek worden (hihi dan blijft er weinig vlees over ben ik bang als we geen AB mogen en kunnen geven, dit word erg goed gereguleerd en zijn strenge regels voor.

    Antibiotica

    En hormonen zijn in Europa gewoon verboden.

    Dus die schadelijke zooi zal wel meevallen en is een beetje achterhaald en vanuit Amerika overgewaaid (daar gebruiken ze nog wel hormonen geloof ik)
     
  10. Only me

    Only me Niet meer actief

    Ik wacht met kipfilet tot deze altijd in de aanbieding is per kilo voor rond de 4,00 (zoals nu bij de C1000). Anders vind ik het prijzig.
    Tevens koop ik altijd het vlees in de supermarkt. Vind de kwaliteit gewoon goed voor de prijsverhouding.
    Laatst toch een keer naar de slager geweest en was gelijk een vermogen kwijt. Nu is het vlees natuurlijk wel beter van smaak, maar ik en mijn vriend vinden het die extra euro's toch niet waard.

    Koop op vaak vlees bij de AH wat voor bijvoorbeeld 35% korting is. Dan gooi ik het thuis gewoon in de vriezer :)
     
  11. clowntje

    clowntje Actief lid

    21 apr 2009
    417
    0
    0
    Land van Maas en Waal
    Ik koop wel mijn vlees in de aanbieding. Heb echt niet het idee dat de kipfilet die ik nu bij de C1000 koop in de aanbieding van een andere kippenfokkerij komt dan die ik volgende week voor de gewone prijs koop. Koop ook mijn vlees bij de slager maar meer omdat het dan wat lekker gekruid is en ik tips krijg voor de bereiding.
     
  12. ichtus

    ichtus VIP lid

    5 mrt 2007
    14.841
    1
    38
    gelderland(noord)
    Hier haal ik meestal de aanbiedingen.. en waar ik zin in heb.. of het kiloknallers zijn of niet..

    Denk ook niet dat wij nu met z'n allen het vlees niet meer moeten kopen maar dat de overheid zich in moet gaan zetten naar een betere leefomgeving voor de dieren!..

    In mijn opinie slaat Wakker Dier hiermee de plank volkomen mis.. Ga niet de consument een schuldgevoel aanpraten (wat ik overigens niet heb), maar richt je op de overheid en de industrie..

    Maar dat is mijn mening..Hier met 4 kinderen is een kilo kipfilet zo op en als ik macaroni maak bijv gaat er al een halve kilo gehakt in. Dus ook een kilo gehakt is zo op!.. Ik ga dus wel voor de kiloknallers als het zo uitkomt.
     
  13. Rooibos

    Rooibos Niet meer actief

    Grappig dat mensen vinden dat biologisch vlees duur is. Dat andere vlees is gewoon erg goedkoop ;)

    Wij eten biologisch om het welzijn van die dieren maar ook zeker voor ons eigen welzijn. Er wordt zoveel in die dieren gespoten/gestopt door voer wat enorm slecht is. Dan betaal ik liever iets meer en eten we gewoon 1/2 keer per week geen vlees.
     
  14. pijman

    pijman Niet meer actief

    ik zag een aflevering van de keuringsdienst van waren over het sterrensysteem. Een boer was overgestapt van 0 naar 1 ster of meerdere sterren, ik weet het niet meer precies. Peinzend keek de presentator naar de dieren en dacht hardop dat het nog wel beter kon. Waarop de boer toegaf dat hij daartoe bereid was alleen dat de consument het niet wil betalen. Dus waarom moet de overheid je verplichten? Ik houd daar niet van, mensen moeten een keuze hebben, je kiest zelf wat je goed vind dat hoeft de overheid voor mij niet te doen. Uiteindelijk zijn wij als consumenten in dit soort zaken heel invloedrijk. het is een kwestie van vraag en aanbod.

    edit: dit filmpje bedoel ik: Keuringsdienst van waarde - Sterrenvlees
    Niets engs of shockerend gewoon uitleg over 0 sterren (bioindustrie) en 1,2,3 sterren, de keuze van boeren en de keuze van consumenten.
     
  15. Migga

    Migga Fanatiek lid

    12 okt 2006
    1.005
    4
    38
    Blijkbaar hebben jullie ook de Kassa uitzending van vorige week zaterdag niet gezien? Die was bijna helemaal gewijd aan het "verhaal achter de kiloknaller".
    Het is echt afschuwelijk om te zien hoe enorm "uitgemolken" de Nederlandse boeren worden door de supermarktketens, omdat alles goedkoper en goedkoper moet. De meeste boeren moeten er jaarlijks geld op toe leggen om bijv. kippenvlees te kunnen blijven leveren en dit houdt natuurlijk geen enkele boer vol. Uiteindelijk eindigt het geheid in een failissement.

    3 euro voor een kilo vlees is niet normaal. Er moet ergens op bezuinigd zijn. Ten eerste krijgen de boeren dus amper nog een cent betaald, zoals ik hier boven al aangaf. Vervolgens wordt er met extra antibiotica gewerkt om iedere ziekte-uitbraak te voorkomen. Daarnaast wordt kippenvlees met water ingespoten om meer volume te krijgen.
    Tevens worden dieren vaak in Italie geslacht, omdat dat daar goedkoper is. Dat betekent dus dat de dieren een giga lange reis te gaan hebben (zitten soms dagenlang op elkaar gepakt in de vrachtwagen in de brandende zon) voordat ze bij het slachthuis aankomen, om vervolgens weer in lapjes terug te komen naar Nederland.

    Ik heb onlangs een documentaire gezien waarin gesjoemel met hormonen en antibiotica aan de kaart werd gesteld. In Engeland waren boeren die hun dieren met illegale middelen hadden ingespoten en vervolgens een bepaalde stof hadden toegediend waardoor de illegale middelen "onzichtbaar" werden voor de inspectiedienst.
    En wat te denken van het dioxine schandaal in duitsland?

    En dat Wakker Dier de verantwoording bij de Consument legt vind ik geheel terecht. De consument is immers degene die in de supermarkt voor het schap staat en de keuze maakt wat er die avond op z'n bordje ligt. Dus hoezo plank misslaan??

    Sorry hoor, maar degenen die zichzelf nu nog durven te verdedigen steken echt hun kop in het zand!
     
  16. MaaikeS

    MaaikeS Fanatiek lid

    16 nov 2010
    1.516
    0
    0
    Zuid Beveland
    Hier ligt het er helemaal aan wat voor vlees we halen, meestal gaan we naar de keurslager of een slager die op de route ligt, maar we halen ook wel is vlees bij de emte of c1000. Maar moet zeggen het verschil tussen slagers vlees en winkel vlees merk je echt wel!

    Maar het ligt er echt aan hoeveel zin ik heb om boodschappen te doen hoe druk het is, en wat we eten en wat erbij past aan vlees.

    Maar er komt hier ook minimaal 2x per week vis op tafel, dat is ook een belangrijk ding hier in huis vis.
     
  17. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    wij kochten het altijd wel, maar mijn vader werkt voor een groot vleesbedrijf dat kwalitatief een stuk beter is, en meestal krijgen we ons vlees nu van hem.

    maar eerlijk gezegd vind ik alles steeds minder lekker worden. in Australie bijv. eten ze veel meer van eigen bodem en biologisch, dus alles smaakt daar beter. sinds ik daar ben geweest vind ik het vlees hier echt vies, ook van de slager.
     
  18. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    waar en hoe doe je dat? klinkt interessant!
     
  19. nonnie26

    nonnie26 Niet meer actief

    heb al gerageerd maar wat ik me nu afvraag:

    gisteren een euroknaller gehakt meegenomen voor 5 euro..
    daarnaast 2 bakjes van ieder 500 gr voor 3,50 euro.. samen voor een kilo dus 7 euro.. dezelfde verpakking alleen dan per 500 gr dus niet bio ofzo maar gewoon hetzelfde..

    wat is het verschil tussen die 2, welk dier heeft dan een beter leven gehad die van 500 gr per pak of die van een kilo per pak zie de logica niet hoor... blijft toch hetzelfde????
     
  20. Migga

    Migga Fanatiek lid

    12 okt 2006
    1.005
    4
    38
    Dat kun je niet zeggen.
    Het vlees uit een kiloknaller kan net zo goed hetzelfde vlees zijn als wat in de "normale" bakjes zit. (dan heb ik het natuurlijk niet over biologisch vlees met een keurmerk)
    Als je overstapt van grijze naar groene stroom wil dat natuurlijk ook niet zeggen dat er ineens een ander soort stroom uit je stopcontact komt. Maar door het kiezen voor groene stroom zorg je er wel voor dat er meer geinvesteerd wordt in duurzame energie.
    Zo is het met die kiloknallers hetzelfde. Maar de absurd lage prijs van de kiloknallers moet wel ergens gecompenseerd worden. Dus dan zal er door de supermarkten een tijdje extreem goedkoop ingekocht worden, met alle gevolgen vandien.
     

Deel Deze Pagina