Hoi Dames,Hebben jullie voor mij een lekker recept voor het maken van lasagnesaus? Zonder zo'n pakje nodig te moeten hebben uit de supermarkt!Bedankt!
Ui en knoflook fruiten in de boter/margarine/olie. Gepelde verse tomaten erbij of uit blik (2 blikken dan). Langzaam laten smoren totdat tomaten stukgekookt zijn. Dan volle melk, creme fraiche of room erbij, wat je prettig vindt. Saus goed heet houden en melkproduct er snel doorheen roeren. In laten koken, op smaak brengen met peper en ev. wat zout. In andere pan paprika, champignons, prei of wat je lekker vindt roerbakken en door de saus scheppen. Klaar!
Ik doe het ongeveer zo. Ik maak eigenlijk gewoon spaghettisaus. Dus ui en look fruiten, paprika en courgette erbij en champignons en soms aubergine of broccoli en vegetarisch gehakt. Als dit gaar is, doe ik er gezeefde tomaten bij. Ik maak altijd een grote portie zodat ik enkele potjes in de diepvries kan stoppen. Als ik dan lasagne wil maken, maak ik een béchamelsaus met een béétje kaas erin. Dan start ik in de ovenschotel met een laag spaghettisaus, dan vellen lasagne, dan weer spaghettisaus, dan béchamelsaus en weer de vellen. Zo herhalen tot het hoog genoeg is en eindigen met een dikke laag geraspte kaas... Hmmm...héérlijk!
Mmm, zo jammie! Ik doe er ook nog wel eens mozzarella tussen, vinden kindjes vaak ook lekker. En lekker veel groente door de saus
Hmm, ziet er heerlijk uit weet al gelijk wat we morgen gaan eten Zou je de verhoudingen misschien erbij kunnen zetten (dus hoeveel volle melk/creme fraiche of room?). En als ik verse tomaten wil gebruiken ipv blik, hoeveel tomaten moet ik dan ongeveer pellen? Hoor het graag!
Lekkere recepten dames! Alleen kan ik me lasagne niet voorstellen zonder gehakt, dus gooi ik die er altijd bij
Tomaten: minimaal 500 gram, goed in laten koken of 2 blikjes tomatenblokjes Dan 1 tot 1,5 dl volle melk erdoorheen roeren en goed blijven roeren (of 125/150 ml cremefraiche of room). Even met de staafmixer er doorheen of tomaten zeven voordat de melk erbij gaat.
Ik doe het zo: Gehakt rul bakken Fijngesneden ui en een paar teentjes knoflook erbij Champignons erbij Oregano en tijm erbij Een blikje tomatenblokjes erbij of een pak gezeefde tomaten Naar smaak peper erbij (zout doe ik nooit) Dat is dus eigenlijk de zelfde saus als die ik maak bij spaghetti/penne e.d. En dan bechamelsaus: klont boter smelten (ongeveer 50 gram) bloem zeven en er doorheen roeren (hoeveelheid weet ik niet, maar zoveel dat het een dikke pap wordt, maar nog net geen bal) melk erdoorheen roeren en verhitten (niet laten koken) dan beetje laten afkoelen, als het dan te dik is, meer melk erbij. als het te dun is, beetje bloem erbij. bij het afkoelen dikt het flink in, hou hier rekening mee. En dan om en om in laagjes in de ovenschaal: witte saus, lasagne, rode saus, witte saus, lasagne, rode saus, witte saus (et cetera). eindigen met saus en dan een flinke hoeveelheid gemalen kaas. jammmmie!
Hé hou eens op zeg, ik krijg hier honger van! Wij maken 't overigens hetzelfde als zogelukkig, maar dan met gehakt, champignons en courgette.
De simpele versie bij ons thuis is gewoon een blik tomaten, een pak soepgroenten en wat gehakt. Kruiden naar smaak (rozemarijn en tijm hebben we in de tui staan) maar soms ook gewoon italiaanse kruiden (heb je ook zonder zout). Eerst saus, dan bladen, dan saus, dan bladen, dan saus en afmaken met geraspte kaas. Eigenlijk gewoon zoals we snelle pasta maken.