de welbekende princessentaart, gemaakt in 3 lagen, om het gemakkelijk te kunnen snijden.. gevuld met bokkenpootjes-botercreme en kwark met aardbeien Bekijk bijlage 130171
hallo dames, ik kom via via even me aanmelden. wat leuk al die taarten. ik doe nu een workshop van Wilton spuit technieken. erg leuk.. ik ben nu nog bij les 1/2 maar ik ben thuis heerlijk gaan oefenen en dit is hem geworden mijn eerste taartje (Pagina 1) - Taarten Parade - Het "DeLeuksteTaarten" - forum wat vinden jullie ervan?
FF een vraagje he, wat verdienen jullie nou zelf aan de taarten die jullie maken voor een ander? Of betaald degene alleen de spullen die nodig zijn voor de taart? als je liever in pb wil reageren is dat ook goed!
Ik bereken vaak wat ik kwijt ben aan materiaal en vulling. Daarbij doe ik vaak heel iets op voor de tijd dat ik kwijt ben. Ik heb laatst een 18 cm taartje gemaakt en daar 15 euro voor gevraagd ofzo. Niet veel, maar was voor een bekende
Mooi hoor meid!!Had ik al gezegd natuurlijk @girl21 leuk die prinsesjes Ik ben wat gezakt met mn prijzen, maar ik heb dan ook eigenlijk geen opdrachten meer...vindt het wel jammer maar ik ga lekker gewoon voor mezelf bakken
oke. Ik vroeg me dit af omdat het me wel leuk leek om straks als het lukt natuurlijk ook taarten voor anderen te maken. Vroeg me alleen af of je dan alleen de benodigdheden moet rekenen of dat je er ook nog wat boven op doet zodat je er ook nog wat aan verdiend?
Ik heb mijn eigen bedrijf in taartdecoratie dus ik verdien er wel wat mee. Dat mag ik ook wel hopen aangezien het brood op de plank moet brengen.. daarnaast draag ik bijvoorbeeld ook BTW af en heb ik veel andere kosten voor mijn bedrijf.. Het is absoluut geen beroep waar je rijk mee kan worden maar ach.. tis mijn passie.. en ik doe wat ik leuk vind.. Ik begrijp overigens dat er mensen zijn die bakken voor anderen zoals vrienden en familie.. maar waar ik als bedrijf wel steeds meer last van krijg zijn mensen die voor een peuleschil bakt voor vreemden.. maar ach.. helaas gebeurt het in alle branches..
Ik wil er ook geen vetpot mee verdienen want dat lukt toch niet maar om er een centje mee te verdienen is altijd leuk. Ik werk verder niet dus we leven alleen van me man zijn kippeloontje dus alles wat extra is is altijd welkom!
Zolang ben jij toch nog geen bedrijf? En tja voor een peuleschil, als je ziet hoe groot nederland is en hoeveel mensen er nu werkelijk echt aan het bakken geslagen zijn... Mensen zullen voor grote dingen, zoals een bruiloft ofzo uiteindelijk toch wel voor een professioneel bedrijf kiezen of een bakker. Bakkers zijn in de meeste gevallen toch de beste in dat soort dingen
Ik ben vanaf augustus vorig jaar ingeschreven als bedrijf.. nu dus zo'n 7 maanden.. Ik denk dat het er niet om gaat hoe lang je een bedrijf ben maar hoe succesvol je bent in wat je doet.. en aangezien ik regelmatig nee moet zeggen tegen klanten denk ik dat het wel goed gaat.. Je merkt alleen dat het de markt wel gaat/zal gaan beheersen.. Gezonde concurrentie..geen probleem.. Er zit hier 500 meter verderop een collega-bakster die ook een winkel heeft enzo... maar er is in sommige gevallen sprake van ongezonde concurrentie.. Ik bedoel.. een bruidstaart voor 100 man voor 150 euro is soms de normaalste zaak van de wereld.. ik snap niet helemaal wat je daarmee bedoelt?
Oh ja dat is wel bizar idd, maar ik denk dat die mensen dan dus niet voor goede kwaliteit gaan? Of was die bruidstaart dan wel echt mooi?? Ik bedoel dat banketbakkers er echt voor geleerd hebben en daar vind ik persoonlijk gewoon wel een verschil in zitten. Er is niks mis met alle bedrijven die nu ineens opstaan met het hele taartbak gebeuren hoor, begrijp me niet verkeerd, maar een echte banketbakker heeft er voor geleerd dat vind ik gewoon anders. Kan toch? De vriend van mijn schoonmoeder is banketbakker geweest en ik kan daar ontzettend veel van leren, niet alleen met mptaarten maar gewoon in het algemeen met taarten en technieken. En ja ik vind zelf dat mensen best hun taarten kunnen verkopen, ik doe het immers ook af en toe. Maar ik zou me nooit wagen aan een bruidstaart bijvoorbeeld, dat laat ik aan pro's over. Een taartje voor een verjaardag of een klein feestje vind ik wel oke, maar grote dingen nee zou ik zelf niet doen.
hey meiden. ik moet een taart maken voor 25 man! welke maten zal ik nemen? en hoeveel marsepein heb ik daarvoor nodig?>
Ja hoor invriezen is geen probleem. Zelf raad ik klanten aan om max 3 maand in te vriezen. Maar ken ook mensen die hem na een jaar uit de vriezer halen omdat ze 1 jaar getrouwd zijn. En daar nog nooit vervelende opmerkingen over gehad.
Hm oke dan moet ik er even over nadenken want ik wou hem anders aan de ene kant bewaren voor onze 6jarige trouwdag maar dat is pas in augustus dus dan moet ie wel 5 maanden de vriezer in....
zelf vries ik wel lang in hoor en nog nooit problemen mee gehad! inderdaad hoeveel stellen vriezen er niet een stukje bruidstaart in om met 1 jarig huwelijk op te eten?