Zondag eters, wat kan ik maken

Discussie in 'De lounge' gestart door xd24, 18 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. xd24

    xd24 VIP lid

    27 feb 2010
    6.406
    0
    36
    Brabant!
    Hoi dames,

    Ik ben inspiratieloos.
    Zondag krijgen wij eters en ik wil iets lekkers maken... Maar wat?!
    Maakt niet uit wat, zijn makkelijke eters.

    Het liefst niet iets al te moeilijks wil niet de hele dag in de keuken staan.
    Iemand een lekker idee?

    Thnx alvast:)
     
  2. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Een hele kip uit de oven, zou zelf in de ovenschaal verschillende groente erbij doen en in een kleni laagje water mee laten garen in de oven.

    Lekker gebakken aardappels erbij en een salade.
     
  3. moi89

    moi89 Bekend lid

    14 okt 2010
    558
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat is altijd leuk vind met eters:
    Gewoon burritos pakken. Ik maak dan vaak 2 soorten vlees: kipstukjes en shoarma. En dan zet ik allemaal schaaltjes met komkommer, tomaat, paprika, mais e.d. op tafel en allerlei fruit, kaas en sausjes en beleggen maar. Voor ieder wat wils.
     
  4. Delight

    Delight Fanatiek lid

    17 jan 2011
    2.157
    0
    0
    HBO Facility Management
    Salland
    Ik maak meestal pannenkoeken.. appel, kaas, spek, naturel..
    Of een grote pan nasi met kroepoek, augurkjes, saté etc.

    Of een soepje, met turks brood, een pastasalade, smeersels..
     
  5. xd24

    xd24 VIP lid

    27 feb 2010
    6.406
    0
    36
    Brabant!
    Kip is idd een goed idee...
    Burritos is ook erg handig, alleen hebben we dit met hun al vaak gegeten:)
     
  6. xd24

    xd24 VIP lid

    27 feb 2010
    6.406
    0
    36
    Brabant!
    Erg lekker, maar te 'makkelijk'. Ze komen namelijk echt speciaal voor het eten:)
     
  7. brabbel1988

    brabbel1988 VIP lid

    8 jul 2009
    7.504
    139
    63
    Pannetje soep met stokbroodjes.
    Lasagna met salade.
    Haal een zak friet.
     
  8. abcd1234

    abcd1234 Fanatiek lid

    28 aug 2009
    1.350
    0
    36
    NULL
    NULL
    Recept - Kippilav met rozijnen - Albert Heijn

    Deze hebben wij van de week gegeten. Erg makkelijk, je hoeft bijna niks te snijden en alles gaat in 1 pan. De gerookte kip had ik voorgesneden gekocht (scheelt 15 ct per kilo met ongesneden).

    (Ik heb trouwens wel de hoeveelheden iets vergroot: 350 gram rijst ipv 300. Recept zegt 300 gram voor 4 mensen en die 350 gram hadden wij met 2 volwassenen en 2 kleine kinderen met gemak op.)

    Edit: we vonden het allemaal ook erg lekker! (Ook wel belangrijk om te vermelden.)
     
  9. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Lasagna of een andere ovenschotel. Zelfgemaakte pizza die je met zijn alleen eerst belegd (ieder eigen hoekje :) ).
    Gevulde kipfilet met ham (plat slaan, kaas erin, oprollen en iets als rauwe ham eromheen doen kwartiertje in de pan) erom heen met aardappeltjes en groente.
     
  10. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    wat hier een topper is,

    Kipfilet in 2 stukken snijden en lekker kruiden naar smaak... in spek wikkelen.. een ovenschaal invetten en daarin schijfjes tomaat, ui, paprika, knoflook en als je wilt nog andere groenten... daarop de kipfilet neerleggen en nog wat groente erop gooien.. beetje olijfolie eroverheen en ongeveer 30/40 min in de oven... lekker met gebakken aardappeltjes of wat anders lekkers....
     
  11. Fullhouse1981

    Fullhouse1981 Fanatiek lid

    8 jun 2010
    1.903
    0
    0
    Oosten van het land
    Ik zou zelf iets maken met een salade, met feta, pijnboompitjes, dressing.
    Daarbij aardappeltjes in de oven met een kaassausje en vlees.
    Allemaal vrij eenvoudig.
    Wat ik laatst heb gemaakt zijn karbonades in een ovenschaal, jus en uitjes erbij en dan in de oven. Hmmmmmmm! :D
    Dat kan trouwens met alle soorten vlees wel.

    Of wat je ook kan doen is lekker een grillplaatje op tafel met stukjes vlees om te grillen. (en salade/groenten)
    De aardappels heb je zo gemaakt..


    succes met je keus, en alvast eet smakelijk.
     
  12. made

    made Bekend lid

    5 jan 2010
    735
    0
    0
    verkoopster in een lederwaren winkel
    ergens in noord holland
    is geloof ik al genoemd, maar ik krijg toevallig zondag ook eters en ik maak 2 soorten lasagne schotels.
    gevulde bladerdeeg met tomaatjes/pesto/mozarella
    olijfstokbrood met knoflook olie
     
  13. Delight

    Delight Fanatiek lid

    17 jan 2011
    2.157
    0
    0
    HBO Facility Management
    Salland
    Ohhh okee!! Ja dan moet je natuurlijk wat meer werk van maken..
    Daar heb ik dan weer minder ervaring mee, maar ik zal eens kijken voor wat makkelijke en leuke receptjes!

    Vertel je ook ff wat je uiteindelijke keuze is geweest:D?
     
  14. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.158
    8.135
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    #14 Devilschase, 18 feb 2011
    Laatst bewerkt: 18 feb 2011
    Griekse garnalen uit de oven met rijst.
    Grote garnalen ( helemaal klaar)
    Gepelde tomaten (blik)
    Tomaten
    Paprika
    Knoflook
    Ui
    Cayennepeper
    Feta


    Blik gepelde tomaten in pan doen met verse tomaten erbij, paprika, knoflook en ui. Even laten opwarmen en sudderen, dan garnalen erbij en wat peper (cayennepeper) 10 min garen. Daarna alles in ovenschotel , feta eroverheen en dit 15 min in de oven op 180 graden.

    Serveren met rijst en salade.



    Champignons uit oven
    Champignons kopen (grote of kleine)
    Gehakt
    Ui
    Peterselie
    Knoflook
    Cheddar
    Creme Fraiche (250ml)
    Gyroskruiden

    Champignons door de helft snijden. Gehakt rullen, ui fijnsnijden en erbij samen met knoflook, gyroskruiden en peterselie. Laten sudderen, Daarna naar smaak cremefraiche erbij, goed doorroeren en even laten garen. Daarna mengsel in ovenschotel, champignons erbij gooien, dan plakken cheddar eroverheen, en dit halfuur in de oven op 180 graden.

    Serveren met gebakken aardappels en salade.

    ( je kan ook grote Portobellas kopen, deze uithollen, hier het mengsel indoen en een plak cheddar op de portobellas leggen en dit 15 min in de oven doen)
     
  15. mroos

    mroos Niet meer actief

    Spaghetti met ricottasaus

    Voor 4 personen;
    1 bakje ricottakaas
    1 bakje(250 gram) creme fraiche
    2 blokjes kippenbouillion
    een paar snufjes kaneel
    een paar snufjes nootmuskaat

    Spaghetti koken voor 4 personen, wanneer dit afgegoten is, verse peterselie erdoorheen.

    Wanneer de saus over de spaghetti is, pijnboompitjes erover en klaar:D, echt superlekker.

    Als salade kun je een griekse salade maken met croutons(zelfgemaakt), tomaat, olijf, komkommer, rode ui en olijfolie en dille.
     
  16. xd24

    xd24 VIP lid

    27 feb 2010
    6.406
    0
    36
    Brabant!
    Oeeh ik krijg hier honger van de recepten:)
    Devilchase, de champions ga ik even onthouden. Klinkt er goed.

    Mroos, jou recept klinkt ook erg lekker!
    Fullhouse, jou recept onthoud ik ook even:)

    Misschien ga ik ze morgen allemaal proberen en proeven en dan zondag de uiteindelijke winnaar weer maken (zwanger he hahaha)...

    Bedankt alvast voor de ideetjes
     
  17. Feetjes

    Feetjes Fanatiek lid

    20 aug 2010
    1.298
    18
    38
    Pastasalade:
    Penne koken, afgieten en in een grote schaal/bak doen, Mozzarella in stukjes erbij, een paar flinke scheppen pesto, gesneden zongedroogde tomaatjes, een zakje rucola, olijven in stukjes, gebakken pijnboompitten en evt. kappertjes en stukjes (gegrilde) paprika erbij. Serveren met brood en evt kruidenboter.

    Couscoussalade
    Couscous (ik neem altijd de gekruide van lassie) klaarmaken, stukjes paprika, zongedroogde tomaat, cherrytomaatjes, blokjes Feta, een zakje rucola, gebakken pijnboompitten en flink wat schepjes pesto. Ook deze weer met brood serveren ;)

    Lekker makkelijk en ook heel goed van tevoren te maken (je kunt beide salades zowel lauw/warm als koud eten)
     
  18. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.158
    8.135
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    die champignons zijn zalig!
     
  19. hellen83

    hellen83 Actief lid

    16 nov 2008
    461
    0
    0
    pasta met kip abrikoos en kaneel

    kip in blokjes in pan abrikoos er bij kaneel er over!
    gembersiroop er bij en creme frache

    evt kaneel na smaak bijvoegen en met verse pasta serveren

    zo makkelijk en erg lekker!

    succes lfs Hellen
     
  20. augustus

    augustus Niet meer actief

    Lekker wraps vullen met gehakt, salami, mais, paprika, uitje en dan een lekkere salade erbij en nauurlijk zure room met knoflook.
     

Deel Deze Pagina