Hoi dames, Ik ben inspiratieloos. Zondag krijgen wij eters en ik wil iets lekkers maken... Maar wat?! Maakt niet uit wat, zijn makkelijke eters. Het liefst niet iets al te moeilijks wil niet de hele dag in de keuken staan. Iemand een lekker idee? Thnx alvast
Een hele kip uit de oven, zou zelf in de ovenschaal verschillende groente erbij doen en in een kleni laagje water mee laten garen in de oven. Lekker gebakken aardappels erbij en een salade.
Wat is altijd leuk vind met eters: Gewoon burritos pakken. Ik maak dan vaak 2 soorten vlees: kipstukjes en shoarma. En dan zet ik allemaal schaaltjes met komkommer, tomaat, paprika, mais e.d. op tafel en allerlei fruit, kaas en sausjes en beleggen maar. Voor ieder wat wils.
Ik maak meestal pannenkoeken.. appel, kaas, spek, naturel.. Of een grote pan nasi met kroepoek, augurkjes, saté etc. Of een soepje, met turks brood, een pastasalade, smeersels..
Recept - Kippilav met rozijnen - Albert Heijn Deze hebben wij van de week gegeten. Erg makkelijk, je hoeft bijna niks te snijden en alles gaat in 1 pan. De gerookte kip had ik voorgesneden gekocht (scheelt 15 ct per kilo met ongesneden). (Ik heb trouwens wel de hoeveelheden iets vergroot: 350 gram rijst ipv 300. Recept zegt 300 gram voor 4 mensen en die 350 gram hadden wij met 2 volwassenen en 2 kleine kinderen met gemak op.) Edit: we vonden het allemaal ook erg lekker! (Ook wel belangrijk om te vermelden.)
Lasagna of een andere ovenschotel. Zelfgemaakte pizza die je met zijn alleen eerst belegd (ieder eigen hoekje ). Gevulde kipfilet met ham (plat slaan, kaas erin, oprollen en iets als rauwe ham eromheen doen kwartiertje in de pan) erom heen met aardappeltjes en groente.
wat hier een topper is, Kipfilet in 2 stukken snijden en lekker kruiden naar smaak... in spek wikkelen.. een ovenschaal invetten en daarin schijfjes tomaat, ui, paprika, knoflook en als je wilt nog andere groenten... daarop de kipfilet neerleggen en nog wat groente erop gooien.. beetje olijfolie eroverheen en ongeveer 30/40 min in de oven... lekker met gebakken aardappeltjes of wat anders lekkers....
Ik zou zelf iets maken met een salade, met feta, pijnboompitjes, dressing. Daarbij aardappeltjes in de oven met een kaassausje en vlees. Allemaal vrij eenvoudig. Wat ik laatst heb gemaakt zijn karbonades in een ovenschaal, jus en uitjes erbij en dan in de oven. Hmmmmmmm! Dat kan trouwens met alle soorten vlees wel. Of wat je ook kan doen is lekker een grillplaatje op tafel met stukjes vlees om te grillen. (en salade/groenten) De aardappels heb je zo gemaakt.. succes met je keus, en alvast eet smakelijk.
is geloof ik al genoemd, maar ik krijg toevallig zondag ook eters en ik maak 2 soorten lasagne schotels. gevulde bladerdeeg met tomaatjes/pesto/mozarella olijfstokbrood met knoflook olie
Ohhh okee!! Ja dan moet je natuurlijk wat meer werk van maken.. Daar heb ik dan weer minder ervaring mee, maar ik zal eens kijken voor wat makkelijke en leuke receptjes! Vertel je ook ff wat je uiteindelijke keuze is geweest?
Griekse garnalen uit de oven met rijst. Grote garnalen ( helemaal klaar) Gepelde tomaten (blik) Tomaten Paprika Knoflook Ui Cayennepeper Feta Blik gepelde tomaten in pan doen met verse tomaten erbij, paprika, knoflook en ui. Even laten opwarmen en sudderen, dan garnalen erbij en wat peper (cayennepeper) 10 min garen. Daarna alles in ovenschotel , feta eroverheen en dit 15 min in de oven op 180 graden. Serveren met rijst en salade. Champignons uit oven Champignons kopen (grote of kleine) Gehakt Ui Peterselie Knoflook Cheddar Creme Fraiche (250ml) Gyroskruiden Champignons door de helft snijden. Gehakt rullen, ui fijnsnijden en erbij samen met knoflook, gyroskruiden en peterselie. Laten sudderen, Daarna naar smaak cremefraiche erbij, goed doorroeren en even laten garen. Daarna mengsel in ovenschotel, champignons erbij gooien, dan plakken cheddar eroverheen, en dit halfuur in de oven op 180 graden. Serveren met gebakken aardappels en salade. ( je kan ook grote Portobellas kopen, deze uithollen, hier het mengsel indoen en een plak cheddar op de portobellas leggen en dit 15 min in de oven doen)
Spaghetti met ricottasaus Voor 4 personen; 1 bakje ricottakaas 1 bakje(250 gram) creme fraiche 2 blokjes kippenbouillion een paar snufjes kaneel een paar snufjes nootmuskaat Spaghetti koken voor 4 personen, wanneer dit afgegoten is, verse peterselie erdoorheen. Wanneer de saus over de spaghetti is, pijnboompitjes erover en klaar, echt superlekker. Als salade kun je een griekse salade maken met croutons(zelfgemaakt), tomaat, olijf, komkommer, rode ui en olijfolie en dille.
Oeeh ik krijg hier honger van de recepten Devilchase, de champions ga ik even onthouden. Klinkt er goed. Mroos, jou recept klinkt ook erg lekker! Fullhouse, jou recept onthoud ik ook even Misschien ga ik ze morgen allemaal proberen en proeven en dan zondag de uiteindelijke winnaar weer maken (zwanger he hahaha)... Bedankt alvast voor de ideetjes
Pastasalade: Penne koken, afgieten en in een grote schaal/bak doen, Mozzarella in stukjes erbij, een paar flinke scheppen pesto, gesneden zongedroogde tomaatjes, een zakje rucola, olijven in stukjes, gebakken pijnboompitten en evt. kappertjes en stukjes (gegrilde) paprika erbij. Serveren met brood en evt kruidenboter. Couscoussalade Couscous (ik neem altijd de gekruide van lassie) klaarmaken, stukjes paprika, zongedroogde tomaat, cherrytomaatjes, blokjes Feta, een zakje rucola, gebakken pijnboompitten en flink wat schepjes pesto. Ook deze weer met brood serveren Lekker makkelijk en ook heel goed van tevoren te maken (je kunt beide salades zowel lauw/warm als koud eten)
pasta met kip abrikoos en kaneel kip in blokjes in pan abrikoos er bij kaneel er over! gembersiroop er bij en creme frache evt kaneel na smaak bijvoegen en met verse pasta serveren zo makkelijk en erg lekker! succes lfs Hellen
Lekker wraps vullen met gehakt, salami, mais, paprika, uitje en dan een lekkere salade erbij en nauurlijk zure room met knoflook.