Ik laat het zeker 4 uur sudderen, soms nog langer. Heb die tip van het azijn ook wel eens gehoord, maar zelf nog nooit gedaan.
Het duurt zeker langer dan 2 uur. Ik doe het als volgt: Ik gebruik altijd croma smeer het vlees in met rundvleeskruiden en doe er laurierbladen en kruidnagel bij. Ik bak ze lekker bruin met een heel pakje croma als ze bruin zijn water erbij vuur naar beneden (kook elektrische) en sudderen maar. Ik bak altijd extra en maak de volgende dag hachee ervan. En ik vind het heerlijk met stoofpeertjes omdat het dan toch al lang duurt. Van de week nog gehad en 2 volle borden weggewerkt
Ik laat het ook altijd tussen de 3 en 4 uur sudderen. Als je er wat stukken tomaat bij doet en een klein scheutje azijn (proef je later niets van) dan wordt het ook malser.
ik heb het zelf nog nooit gemaakt, maar nu ik het hier zo lees krijg ik er wel erg veel zin in. hmm ik ga van de week toch maar is uitproberen
nog een klein vraagje: ik heb een gaskookplaat met 4 pitten. 1 grote, 1 kleine en 2 middelmaat. op welke pit moet ik de pan zetten en hoe hoog moet het vuur dan voor sudderen?
oh meiden,ik heb er echt megs trek in!! ga maandag even naar de blokker voor het sudderplaatje. in de oven kan niet want ik heb een combi maar daar past mn braadpan niet in. azijn gaat erbij (en nog steeds de wijn) met een pakje croma,die vind ik wel het lekkerst.
ik pak altijd de grote om aan te braden en vervolgens verplaats ik het naar de kleine op een zo laag mogelijk vuurtje en dan 3/4 uur..tot ze uit elkaar vallen zeg maar ene keer isd at 3 uur andere keer is dat 5 uur..
ik heb nu in de oven staan schouderkarbonades met zo'n zakje braadstomen....een uur in de oven.... ben benieuwd of het net zo mals is als de kipvariant.. droog en taai vlees, is niets voor mij...
Hihi ik zet runderlappen om 10.00 op met 50-50 water en wijn, wel even aanbraden indd.. Laurier en kruidnagel erbij en een uurtje voor we gaan eten doe ik er sjalotten en champignons in zijn geheel bij en dan is het supermals
In plaats van azijn kun je er ook een beetje appelsap in doen, of iets (minder) citroensap. Dat laatste doe ik ook altijd bij marinades erdoor, dan 'bijt' het zeg maar in het vlees waardoor de kruiden er better in trekken en het vlees malser wordt.
om er even op terug te komen. heb riblappen gebruikt,ze eerst aangebraden in een heel pakje croma,toen kokende bouillion erbij ,blikje tomatenpuree,2 glazen rode wijn,ui,knoflook en ze staan nu 4 uur op en zijn heeeeeeeerlijk mals!!!!!! dus bedankt meiden! nu wil ik alleen de jus inkoken,kan ik het vlees er dan gewoon uithalen en apart leggen op een bordje? wordt het dan niet alsnog taai of droog? of kan ik het beter straks gelijk uit pan opdienen en dan maar een wat nattere jus?
Sinds ik een hele goede zware braadpan heb, merk ik dat de kwaliteit van het vlees daar ook beter door is. Braadvlees krijgen wij van onze eigen stier. Wat uitmaakt is hoe mager het vlees is, als het heel mager is, moet je het met heel veel beleid braden en laten sudderen. Ik laat het vlees altijd eerst een beetje op kamertempratuur komen (in het geval van heel mager vlees, het andere kan veel meer hebben). Dan bak ik het dus in ruim boter, doe ik niet te kinderachtig mee. Beetje water erop, kruidnagel, laurierblaadje, uitje erbij en dan net op de kook zeker 3 uur laten sudderen. Ik weet niet of er een betere manier is, maar wat ik tot nu toe heb uitgeprobeerd, gaat het zo nog het beste.
Dus het vlees moet wel onder blijven staan? Als je bij vult met water, moet je het dan eerst koken? Ik had een paar keer dat er nog zoveel vocht op het vlees zat dat ik het te waterig vond. Daardoor heb ik er de laatste keer voor gekozen om eens wat minder water erbij te doen. Nou zijn onze braadlapjes vrij dun gesneden (doet schoonpapa) omdat ik niet van die grote bonken hou.
Ik doe nooit water bij suddervlees maar altijd rundvleesbouillon en ik zorg dat dat dan behoorlijk warm is. Ze hoeven niet helemaal onder te staan maar wel enigszins.
Wij eten vandaag ook runderlappen... Hmm ze staan van half 10 s`morgen tot half 4 smiddags op de houtkachel! het vlees valt nu uitelkaar hmm dat word smullen! doe er ook altijd water bij.
Met deksel. Dus gewoon in zo'n gietijzeren braadpan. En in de oven hoef je dus nergens meer naar te kijken. Het bakt ook niet aan. Werkt echt super.