Ik snap even niet waar je nu op reageert, ben ik even kwijt... dus kun je m'n geheugen even opfrissen?
ja dat iemand schreef dat t niet goed is om n kindje met 180iq in een gewone klas laten zitten, je schreeef er bij dat het een mening van een iemand is.
@Pluk: ik zou een melding doen bij het AMK over die jongetjes in je buurt: dat is pure verwaarlozing/mishandeling, als een ouder haar kind zo leert te vechten! Daar kan toezicht op gesteld worden hoor!
Nou, niet met enkel dat gegeven. Maar het kan signaal zijn van een slecht pedagogisch klimaat en dus kan er wel onderzoek gedaan worden, (gebeurt na elke melding sowieso), waarbij andere zaken misschien ook aan het licht komen. Mijn ervaring is iig dat dit soort dingen nooit op zichzelf staan en ouders dus echt niet pedagogisch bekwaam zijn en wel (wat) begeleiding kunnen gebruiken. Als de situatie ernstig genoeg is, wordt die begeleiding opgelegd en hebben ze geen keuze, als de situatie zorgelijk is krijgen ze het aangeboden en mag je hopen dat dat op zodanige wijze gebeurt dat die ouders het aannemen...
was juju zie ik nu, waarop jij gereageerd had en dat heb ik dus het verkeerd meegenomen. pfff. is ni mijn dag vandaag.
Haha, geeft niet, ik zat me alleen af te vragen of ik nou gek was, of jij... Hihi, gelukkig voor mij was jij het
ik ben eigenlijk niet echt gek, ik heb een 15 maanden oude jongen met een sprong of zoiets die ook een kies heeft die moet door komen.
hij kan sinds n paar dagen paar meters los lopen en kan op de bank klimmen en terug en dan weer. en nee betekent enorm huilen.
Ik ken het Heb hier zelf een paar wazige weken achter de rug, dus was blij dat ik eindelijk weer eens een keer niet degene was die in de bonenw as Maar ik twijfelde dus wel aan mezelf... vandaar m'n vraag
Is er trouwens iemand die mij in het kort uit kan leggen wat leonardo-onderwijs is? Zag het hier langs komen en ben ff benieuwd, maar te moe om het zelf helemaal te gaan zitten googelen...
Hier ook heel herkenbaar. Op het kinderdagverblijf zeggen de leidsters ook dat hij voorloopt met praten en dingen begrijpen en zij hebben toch een aardige maatstaaf. Gisteren naar het consultatiebureau geweest en zij zei precies hetzelfde. En vooral voor een jongen loopt hij voor zei ze want die zijn meestal langzamer dan meisjes hihi. Ze maakte een grapje dat we maar alvast moesten sparen voor de universiteit wahahaha. Toch leuk als ze dat soort dingen zeggen over je kind. Mijn zoontje is wel een slechte slaper, wordt vaak wakker en droomt veel. Dit kan dus blijkbaar ook komen doordat hij veel te verwerken heeft. Maar het kan ook zijn dat hij misschien met zindelijk worden weer langzamer is......
Als Leonardoleerkracht wil ik het wel proberen Even heel kort door de bocht: Leonardo onderwijs is speciaal onderwijs maar dan voor HB kinderen. Ongeveer 16 kinderen in de klas die werken op hun eigen niveau. Het onderwijs gaat uit van gewoon 8 jaar basisschool, zodat kinderen niet op hele jonge leeftijd in het VO terecht komen.
School met passend onderwijs voor hoogbegaafden. Zie www.leonardostichting.nl (hoef je niet te googlen ).
Zoals al eerder gezegd zit ik zelf in het onderwijs en heb ik vooral de discussie over thuisonderwijs goed gevolgd . Zonder iemands keuze te veroordelen (er zullen ook vast veel voordelen zijn van thuisonderwijs) heb ik toch aan aantal bedenkingen... - Ik las dat iemand hier zei dat ze prima de stof van de basisschool op haar zoontje/dochtertje kon overdragen. Als dat iemand is die zelf de PABO heeft gedaan: prima. Maar anders is de stof beheersen nog iets totaal anders dan de stof overbrengen: de kunst van de didactiek. Hoe leren kinderen eigenlijk en hoe kan ik daar het beste bij aansluiten? Leerkracht basisonderwijs is niet voor niets een 4-jarige HBO-opleiding. Ik ben er van overtuigd dat je als ouder (als je deze opleiding niet gevolgd hebt) toch minder in huis hebt. - Als ik zie wat wij op school in huis hebben aan leermaterialen, orthopedagogische materialen, speelmaterialen enz. enz. dat zijn zaken die je als ouder alleen nooit aan kunt schaffen. Ik heb het dan nog niet over de budgetten die beschikbaar zijn via school die ten goede kunnen komen aan kinderen die extra zorg nodig hebben. Zomaar wat zaken die door mijn hoofd heen schieten... Zonder overigens iemand anders te veroordelen die een andere keuze maakt .
Pluk, wat heftig wat je allemaal moet meemaken met je zoontje! Wij hebben op school wat betreft aan- (en af ) leren van sociale vaardigheden erg goede ervaringen met de Kanjertraining. Zie www.kanjertraining.nl. Je kunt, als de zorgen over je zoontje groot zijn, hem volgens mij ook opgeven op een training waarop hij weerbaarder leert te worden. Het is echt een fantastisch concept dat insteekt op het aanleren van gedrag. Men spreekt van gekleurde petjes: het gele (= konijntje, bang, teruggetrokken), het rode (= aapje, grapjas, meeloper), zwarte (= hork, leider, pester) en het witte (= de kanjer, zoals het hoort). Kinderen (ook wij ) hebben van nature bepaalde petjes vaak op. Als ik het verhaal van jouw zoontje lees, heeft hij vaak een 'geel' petje op. Door te benoemen dat hij ook het witte petje op kan zetten, zou hij gedrag aan kunnen leren. Het klinkt misschien een beetje wazig maar het is echt een fantastisch concept dat bedacht is door een psycholoog die eerst in het onderwijs zat. Terugslaan is in deze methode overigens nooit een goede optie. Terugslaan betekent alleen maar dat degene die slaat nog harder terug zal gaan slaan, meer vrienden erbij zal gaan halen enz. Iemand die pest zit juist te wachten op zo'n reactie. Hij heeft dan nog meer reden om er vol in te gaan. De 'witte pet' opzetten zou betekenen: Eerst vriendelijk vragen of diegene wil stoppen (met een stevige, duidelijke houding, niet verlegen dus!), wordt dat niets, dan met een rechte rug weglopen: 'Zoek het dan maar uit!'. Dit is natuurlijk een voorbeeldverhaal maar ik heb echt in mijn omgeving al heel veel kinderen gehad die het voor elkaar kregen om hun gedrag daadwerkelijk te veranderen.