zogelukkig, natuurlijk is het nu even geen conditionering meer want we gaan over op een ander ritme. Zoals ik schreef, is dat de laatste 2 nachten het geval en de laatste 2 nachten werd ze dus om 01.00 wakker. Laten we maar ophouden over het conditioneringsverhaal, ok? We blijven het wat dat betreft denk ik niet helemaal eens...
Wow op zich best goed dus!! Nog maar 1 nachtvoeding feitelijk. Maar de tijd is een beetje rottig dat snap ik. En als je eens probeert haar te voeden net voor je zelf naar bed gaat, helpt dat? Ik heb die van 2.00 uur gewoon weggelaten en ben gaan troosten, en ik had overdag toen meer tijd tussen de voedingen. Ze had die voeding echt niet nodig dus ik wist dat ze niet van de honger wakker werd om die tijd.
Hier dan wel op het moment geen nachtvoedingen meer aan de borst, maar bij de jongste eigenlijk zeker wel elke nacht een voeding uit de fles (kv) en ook onze oudste twee vragen soms (zeg 2/3 keer per week?) nog weleens om een flesje melk (kv). Toen ik zwanger was van de jongste (lang...lang geleden ) begon ik me wel zorgen te maken, een nieuwe baby, 2/3 nachtvoedingen. Een tweeling van 1.5 jr die beide elke nacht of bijna elke nacht kwamen en zijn we gaan proberen af te bouwen. Flesjes minderen, flesjes water. Maar helemaal doorslapen is het nooit geworden, wat wij uiteindelijk helemaal niet als heel vreselijk belastend gevonden hebben. Op dit moment (lees laatste zeker anderhalf jaar) kijk ik er anders tegenaan dan in mijn tweede zwangerschap. Op dit moment heb ik zoiets van, ze worden wakker, ze geven aan trek te hebben in iets, het zij borst, het zij fles kv, het zij beker water. Wie ben ik om ze dat te verbieden, waarom mogen ze dat overdag wel wanneer ze aangeven trek in te hebben maar mogen ze dat snachts niet? Zelf kunnen ze het niet halen, dus ze zijn afhankelijk van de signalen die ze ons kunnen geven, inmiddels is dat praten en gewoon zeggen wat je wil, maar eerder was dat anders. Kortom, omdat ze het zelf niet kunnen halen, maar wel behoefte aan hebben, vind ik dat wij als ouders aan die behoefte behoren te voldoen. Zelf als ik snachts wakker word en denk goh die buik van mij die kan wel wat lekkers gebruiken, neem ik ook een glaasje sap of desnoods een boterham of een schaaltje vla/pap/muesli etc. Kortom, ik vind voor ons, dat de kids dat ook mogen, daar ook de kans voor horen te krijgen. Enne om even in dit topic toch de vraag te stellen, ben ik de enige die daar zo over denkt (samen met vriend dan). Of zijn er meerdere die zo denken? Of nemen jullie zelf ook niks als je snachts wakker word en merkt dat je buik eigenlijk wel wat trek heeft? Liefs Hanneke.
Overigens TS, Erg fijn dat het bij jullie, voor jullie nogal rustig lijkt te verlopen met het afbouwen. Succes daarmee verder. Liefs Hanneke.
Nee, je bent niet de enige! Ik slaap zelf ook niet door en word elke nacht minstens 1x wakker om te drinken. Tegen de vroege ochtend is dat dan vaak ook met een hongergevoel maar ik ben echt wel véél te lui om dan uit m'n bed te gaan om te eten, zenne.
Ik eet en drink 's nachts eigenlijk niet. Soms had ik wel veel dorst door de nachtvoedingen en als ik van haar wakker word, moet ik vaak plassen en soms pak ik dan een slokje water. In de zwangerschap ging ik vaak wat drinken. Hier neem ik nu een flesje water mee naar boven, maar ze wil geen fles s nachts. Ik bied het in elk geval wel aan. Hier kreeg ze af en toe weer een nachtvoeding en inmiddels werd het weer wat standaard om 4u, dus we gaan het weer zonder doen. Vannacht zijn we er bijna 1,5u mee bezig geweest, maar ze was om half 1 al wakker en vervolgens sliep ze tot 6.45 en wilde ze maar heel even drinken. Dus qua honger en dorst zal het wel meevallen.
Precies zo hier!! Ik geef haar niet niks te drinken, ik neem een flesje water mee (mn vriend dan). Maar ze hoeft geen water, dus ze heeft geen echte dorst.
Ik ben zelf geen doorslaper, nooit geweest ook. Ik slaap heel licht en heb de nodige pijn in mijn rug. Moet minstens 1x plassen en water drinken. Daarom zeg ik ook nooit: "ik wil doorslapen". Ik zou het leuk vinden als mijn zoontje wat vaker door gaat slapen (vannacht wel weer, van 20.50 tot 6.35, kort nachtje, maar niet wakker geweest). Als ik zoals gisterennacht 2,5 uur beneden zit en voor mijn zoontje een boterham maak, dan neem ik er zelf ook 1 met een beker thee. Da's dan niet om de hoger, maar omdat een volkorenboterham met kaas er altijd wel in gaat en ik altijd samen eet met mijn zoontje.
Vannacht kwam ze weer om 4u en had ze in 1 ruk doorgeslapen vanaf 20.15. Ze greep gelijk naar m'n borst en vond het toen ook moeilijk om te weigeren dus maar aangelegd. Echt consequent kan ik er niet in zijn, dan moet ik tegen m'n gevoel in gaan. Alleen de voedingen voor 4u weiger ik echt, dan heeft ze ook niet echt honger. Flesje heeft ze hier nog nooit s nachts gewild.
@red88 De voedingen voor 4.00 weiger ik hier ook. Ze heeft geen honger als ze rond 1.30 wakker wordt. Vannacht werd ze wakker rond 3.30 van een hoestaanval van onze oudste dochter. Dan weiger ik niet hoor... net zo consequent als jij . Het gaat wel beter in de nachten. Ze wordt niet meer wakker tot gemiddeld 4.30. Krijgt dan een voeding en slaapt door tot 6.00 - 6.30. Zo'n verbetering! Mijn dagen zijn drastisch ingekort . Waar ik eerder veel dagen had die begonnen om 4.30 uur, kan ik nu anderhalf uur later de dag beginnen! Het doet me goed.
Ik eet 's nachts niet, maar ik heb best wel eens honger als ik heb gevoed. Soms zo erg dat ik eigenlijk slechter slaap, maar ik eet niks. Mij lijkt dat voor mezelf een slechte gewoonte, maar ik ben volwassen en ben me bewust van een eetmoment dat in de nabije toekomst ligt (mijn ontbijt ). Een jong kind zoals de mijne weet alleen dat ze honger heeft op het moment dat het dat heeft. Ook bij Renske is het vaker mamahonger dan echte honger, ik denk dat het 1 keer echt trek/dorst is en de rest troost/slaapmiddel.
Vannacht twee keer wakker, erheen, aai over haar hoofdje door mijn vriend en niks aan de hand, ze sliep verder! Ik wist niet wat me overkwam en lag dus zelf wel wakker