dag meiden, ben net begonnen met bijvoeden nu mijn zoontje 6 maanden oud is naast de bv... ik vind het alleen best een gedoe merk ik om voor mijn man en mij te komen maar daarnaast ook nog broccoli te koken en te pureren voor onze kleine jongen. Daarnaast slikt hij max 1 lepeltje door schat ik zo in.. dus soms denk ik ook waar doe ik het voor? Het lijkt mij dus handig om een grotere portie te maken (ook gemakkelijker om te pureren) en dit in te vriezen maar moet ik dan gewoon groente koken pureren en in ijsblokhoudertje invriezen en dan per keer 2 blokjes eruit opwarmen en klaar? gaan zo niet heel veel vitamines verloren? HOE doen jullie dit?
Wij deden wat makkelijker: ze zat mee aan tafel en kreeg gewoon aangeboden wat wij aten, in stukjes. Dus aten wij brocolli, dan kreeg zij een roosje in haar knuistje. In 't begin veel geëxperimenteer en gelik en zo, en op een gegeven moment merk je dat er meer en meer naar binnen gaat. Met pureren, invriezen e.d. geen ervaring. Maar dàt zou ik pas een gedoe vinden...
Pureren heb ik ook al snel achterwege gelaten, ze vonden stukken uit de hand VEEl lekkerder. En voor mij minder werk, iedereen blij!
Om maar even antwoord te geven op je daadwerkelijke vraag... Ja hoor dat kan prima. Het verlies aan vitamines is klein. Je kunt ook diepvriesgroenten gebruiken en alleen dat klaarmaken wat je nodig hebt (heb ik ook wel handig gevonden). Je kunt dan zelfs die vermaarde stukjes geven (zoals hierboven zo flink gepropageerd wordt...) Ik raad je aan niet te veel te maken. Je kindje kan al snel doorgroeien naar geprakt eten en kleine stukjes. Blijf je te lang te makkelijk aan bieden dan wordt hij 'lui'
Deden wij ook hoor. Op de vraag: Met dingen waar ik geen kennis over heb, ben ik dan wat terughoudender. Wil geen fout advies geven
Dit is je vraag en mijn antwoord daarop luidt: kook erover heen en snel koelen. Vervolgens snel opwarmen in de magnetron (dit zijn de nieuwste inzichten). Dan heb je het minste verlies van vitamines. Ohw, ik ben ook fan van het geven van stukjes. Als je daar nog eens wat over wilt weten, roep je maar!
Even los van het 'pureren-verhaal', vind je dat echt zo'n gedoe? Je stopt toch gewoon een stronk broccoli en wat water in een pannetje en zet deze op het fornuis? Je kunt nog makkelijker gewoon groente gebruiken die jullie ook eten die dag, en die uit jullie pan halen voordat je kruiden e.d. toevoegt. Zo deden wij het. Ik heb één keer een halve middag staan koken en vervolgens heel wat bakjes ingevroren. Toen ik ze ging ontdooien werd het zo'n waterige massa dat ik alles weer heb weggegooid. maar misschien deed ik het niet op de juiste manier.
wat wij doen: groenten koken die wij ook eten,eruit halen wat ik nodig heb voor de kleine en pureren. echt niet veel werk!of: ik maak als ik tijd heb bv in het weekend wat meer groenten en doe dit in bv drie potjes (avent voor borstvoeding) kleine porties. die stop ik in de vriezer en eentje in de koelkast voor de volgende dag. zo heb ik altijd iets. wij maken altijd vers. de kleine lust geen potjes uit de winkel haha!ik vind het echt niet veel werk hoor! maar je kan idd ook aan rapley doen...is misschien nog makkelijker...
tja maar vanavond eten we zuurkool, dat gaat een beetje lastig! ja rapley gaan we denk ik ook af en toe doen..dat kan toch ook? af en toe ene paar hele sperziebonen geven en andere keren geprakt?
ja hoor natuurlijk. Ik krijg persoonlijk vooral jeuk van al die 'methodes' die allerlei regeltjes opleggen. Al honderden jaren geven mama's kindjes banaantjes of boontjes in de hand om te eten (en dan een andere dag misschien iets gaprakt omdat het dan zo uitkomt), totdat iemand bedacht heeft om daar een boek over te schrijven en nu hebben we een 'methode'. Hier zijn we begonnen met geprakt en dan steeds meer stukken aangeboden, met 9 maanden aten ze gewoon bijna alles in stukken. maar daarentegen zijn wij hier dol op stampotten (in allerlei verschillende vormen), en tja, dat is ook gewoon geprakt voedsel.
lekker doen wat je zelf makkelijk en handig vindt! en waar je je prettig bij voelt! ik voel me (nog steeds niet) echt prettig bij rapley omdat onze kleine best roekeloos allerie dingen ver in z'n mond steekt. vind het best eng...dus doe ik het liever met gepureerd. als ik er aan toe ben doe ik het al is hij zelf vast wel eraan toe maar als jij het niet eng vindt moet je het maar eens proberen. wel zo makkelijk!
Ik maak wel vaak voor meerdere dagen eten voor de kleine man. Ik maak dan bijvoorbeeld voor vijf keer een saus. Na het koken doe ik het meteen in de bakjes van Avent. Als het afgekoeld is zet ik het eten in de vriezer. Op de dag zelf kook ik dan pasta voor hem (wonen in Italie ) en warm ik de saus op in de magnetron. Ik vind het op deze manier het handigst maar je moet gewoon doen waar jij je het fijnst bij voelt.
Tools you will need to Make Puree Baby Food and Puree Homemade Baby Food - Blender, Food Processor, Masher etc in het blauw staan allemaal links over hoe en wat