Het recept voor baklava gezocht!!!

Discussie in 'De lounge' gestart door Pinkprecious, 8 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pinkprecious

    Pinkprecious Actief lid

    19 nov 2010
    225
    0
    0
    hoi allemaal

    Ik hoop zo dat iemand mij kan helpen!
    ik zoek het perfecte recept voor baklava

    en dan met name ook tips voor de bereiding ervan!!
    want dat is meer het probleem... :)

    alvast bedankt
     
  2. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ik heb verschillende recepten, zal ze hieronder posten, ik heb ze zelf nog niet geprobeeerd maar ze zijn allemaal getest en succesvol bevonden :).

    Kan je echt wel aanraden als je het makkelijk wil om het gewoon te kopen bij de Turkse bakker ;) het is echt veel werk
     
  3. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Baklava met eigengemaakt deeg

    500 gr bloem
    3 eieren
    1 turks theeglas melk
    1 turks theeglas olie
    1 mespunt zout
    3 eetlepels yoghurt

    Hiervan een zacht deeg kneden net zolang totdat het van je handen loslaat, en een half uur laten staan afgedekt. In 30 walnootgrote bolletjes verdelen en bestrooien met maizena. De bolletjes met behulp van maizena( dus geen bloem gebruiken!) zeer dun met een oklava (de stok) uitrollen.

    Tepsi invetten en een pakje boter smelten. De eerste 4 vellen deeg steeds besmeren met boter en na iedere 4e plak walnoten er tussen doen, zo door gaan totdat alle vellen op zijn, in stukken snijden en bakken in warme oven totdat het goudbruin is. laten afkoelen en warme siroop( 3 glazen suiker, 3 glazen water en het sap van een halve citroen, 15 minuten laten koken) erover heen schenken
     
  4. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Baklava met bladerdeeg

    Ingrediënten :

    - 500gr bladerdeeg (ong. 24 velletjes, of ontdooid diepvries bladerdeeg, flinterdun uitgerold en in 24 velletjes gesneden)
    - 16 eetlepels gesmolten boter
    - 2 1/2 kop fijngehakte amandelen of walnoten
    - 2 kopjes suiker
    - 1/2 kopje water
    - 1 eetlepel citroensap

    Bereidingswijze :

    Neem een ovenvaste schaal van 23 x 30 x 5 cm en smeer die in met gesmolten boter. Leg voorzichtig een dubbel gevouwen vel deeg in de schaal en smeer het in met gesmolten boter. Ga zo door tot er 6 lagen deeg zijn. Strooi op de laatste laag 1/3 van de noten. Doe daarbovenop weer 6 vellen deeg, smeer ze in met boter en strooi bovenop weer 1/3 van de noten. Herhaal dit tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag deeg. Smeer de bovenste laag in met boter en snijd het in ruiten van 5 x 5 cm.

    Bak ze 30 min. in een voorverwarmde oven op 175°C. Draai dan de oven lager tot 150° C en bak nog 30 min.

    Doe de suiker in het water en voeg het citroensap toe. Laat deze siroop 5 minuten koken. Giet het vervolgens over het warme gebak en laat het afkoelen alvorens op te dienen.
     
  5. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Baklava met filodeeg

    Ingrediënten:
    1 pak filodeeg (10 vellen)
    200 gr gepelde walnoten
    100 gr gepelde pistachenoten
    75 tot 100 gram boter (meestal wel wat meer)

    siroop
    2 dl water
    200 gr suiker
    sap van 1 sinaasappel
    2 eetlepels honing

    bakvorm van 24x24cm

    Bereidingswijze:
    · Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking, verwarm de oven voor op 200°.
    · Maal de noten fijn (niet tot poeder) en bewaar 1 flinke eetlepel van de fijngemalen pistachenoten (ter decoratie)
    · Smelt de boter en vet de vorm in.
    · Bestrijk 5 vellen deeg dun met boter en leg ze op elkaar in de bakvorm.
    · Verdeel de noten over over het 5de vel.
    · Bestrijk de andere 5 vellen deeg dun met boter en leg ze op de vulling
    · Snijdt het gebak vast in ruiten of vierkanten.
    · Bak de baklava in 20 minuten goudbruin. Bestrijk het als het droog wordt en bladdert tussentijds 2 keer met boter.

    De siroop:
    · Breng 2 dl water met de suiker, het sinaasappelsap en de honing aan de kook en laat het in 15 à 20 minuten tot een siroop koken.

    Afmaken:
    · Verdeel de siroop over het gebak en laat het intrekken en afkoelen
    · Versier de baklava met wat gemalen pistachenoot
     
  6. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Oh... lekker!!! * Kwijl*
     
  7. Rica

    Rica VIP lid

    16 mei 2008
    7.521
    105
    63
    Vrouw
    Mama en meer
    Boven de ijssel
    Nou zeker lekker!!! maar bij ons is dat best duur....
     
  8. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Het is toch niet geschikt om elke dag te eten ;).

    Ik vind het zelf niet zo lekker, het is vaak zo zwaar en zoet doordat er zoveel siroop overheen zit. En zeker als het dan een paar dagen oud is, is het niet meer echt lekker vind ik. Dat is wel het voordeel als je het zelf maakt, dan kun je zelf kiezen hoeveel siroop je toevoegt.
     
  9. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    ik wil wel lid van het testpanel worden hoor :D :D
     
  10. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    hm lekker heb er zin in..maar maken is erg moeilijk , ik koop altijd bij de turkse bakker
     
  11. MiSsTiek

    MiSsTiek Actief lid

    29 aug 2008
    221
    0
    0
  12. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Jummie lekker!
    Heb zelf al wel een paar keer baklava gemaakt maar dan met kant en klare deeg.
    Basbousa maak ik ook veel, vind dat ook zo lekker!
     
  13. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Lovely.. Ben benieuwd naar jou recept. Lijkt me leuk om eens te maken!
     
  14. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Heb het even gegoogeld en in Turkije hebben ze volgens mij hetzelfde alleen heet het daar revani :D is inderdaad ook lekkerder en ietsje makkelijker te maken
     
  15. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Ik zou het gewoon kopen haha.

    Ben er zelf niet zo gek op (vind kunefe trouwens wel heerlijk.. pff nog 6 weekjes en dan Istanbul :D )
     
  16. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    JALOERS!! Istanbul is zoooooo gaaf....daar ging onze huwelijksreis naartoe. Heerlijk gegeten :D grapje, maar een geweldige stad.

    Ik hou ook niet zo van traditionele baklava, 1 stukje van mijn schoonmoeder en ik heb wel weer genoeg gehad. Dan heb ik liever deze variant
     
  17. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    oh die groene die is echt superlekker
     
  18. matje

    matje Niet meer actief

    hey dames... misschien een beetje dom vraagje van mij
    maar kun je dit ook maken zonder noten?
    ik ben daar zo vreselijk allergisch voor maar vind het allemaal zo verschrikkelijk lekker
    of kan ik een alternatief gebruiken?
     
  19. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ben je allergisch voor alle noten? Hmm...ik zou niet zo goed weten wat je dan kunt gebruiken, want de noten zijn juist de vulling, zonder noten is het alleen deeg met siroop....Ik zou eerlijk gezegd geen alternatief weten, maar misschien heeft iemand anders een idee.
     
  20. Rica

    Rica VIP lid

    16 mei 2008
    7.521
    105
    63
    Vrouw
    Mama en meer
    Boven de ijssel
    oooohg die groene ja hmmmmm!!!

    ik wil ook wel in het testpanel maar dan moet het wel voor me gemaakt worden haha....
     

Deel Deze Pagina