hoi allemaal Ik hoop zo dat iemand mij kan helpen! ik zoek het perfecte recept voor baklava en dan met name ook tips voor de bereiding ervan!! want dat is meer het probleem... alvast bedankt
Ik heb verschillende recepten, zal ze hieronder posten, ik heb ze zelf nog niet geprobeeerd maar ze zijn allemaal getest en succesvol bevonden . Kan je echt wel aanraden als je het makkelijk wil om het gewoon te kopen bij de Turkse bakker het is echt veel werk
Baklava met eigengemaakt deeg 500 gr bloem 3 eieren 1 turks theeglas melk 1 turks theeglas olie 1 mespunt zout 3 eetlepels yoghurt Hiervan een zacht deeg kneden net zolang totdat het van je handen loslaat, en een half uur laten staan afgedekt. In 30 walnootgrote bolletjes verdelen en bestrooien met maizena. De bolletjes met behulp van maizena( dus geen bloem gebruiken!) zeer dun met een oklava (de stok) uitrollen. Tepsi invetten en een pakje boter smelten. De eerste 4 vellen deeg steeds besmeren met boter en na iedere 4e plak walnoten er tussen doen, zo door gaan totdat alle vellen op zijn, in stukken snijden en bakken in warme oven totdat het goudbruin is. laten afkoelen en warme siroop( 3 glazen suiker, 3 glazen water en het sap van een halve citroen, 15 minuten laten koken) erover heen schenken
Baklava met bladerdeeg Ingrediënten : - 500gr bladerdeeg (ong. 24 velletjes, of ontdooid diepvries bladerdeeg, flinterdun uitgerold en in 24 velletjes gesneden) - 16 eetlepels gesmolten boter - 2 1/2 kop fijngehakte amandelen of walnoten - 2 kopjes suiker - 1/2 kopje water - 1 eetlepel citroensap Bereidingswijze : Neem een ovenvaste schaal van 23 x 30 x 5 cm en smeer die in met gesmolten boter. Leg voorzichtig een dubbel gevouwen vel deeg in de schaal en smeer het in met gesmolten boter. Ga zo door tot er 6 lagen deeg zijn. Strooi op de laatste laag 1/3 van de noten. Doe daarbovenop weer 6 vellen deeg, smeer ze in met boter en strooi bovenop weer 1/3 van de noten. Herhaal dit tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag deeg. Smeer de bovenste laag in met boter en snijd het in ruiten van 5 x 5 cm. Bak ze 30 min. in een voorverwarmde oven op 175°C. Draai dan de oven lager tot 150° C en bak nog 30 min. Doe de suiker in het water en voeg het citroensap toe. Laat deze siroop 5 minuten koken. Giet het vervolgens over het warme gebak en laat het afkoelen alvorens op te dienen.
Baklava met filodeeg Ingrediënten: 1 pak filodeeg (10 vellen) 200 gr gepelde walnoten 100 gr gepelde pistachenoten 75 tot 100 gram boter (meestal wel wat meer) siroop 2 dl water 200 gr suiker sap van 1 sinaasappel 2 eetlepels honing bakvorm van 24x24cm Bereidingswijze: · Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking, verwarm de oven voor op 200°. · Maal de noten fijn (niet tot poeder) en bewaar 1 flinke eetlepel van de fijngemalen pistachenoten (ter decoratie) · Smelt de boter en vet de vorm in. · Bestrijk 5 vellen deeg dun met boter en leg ze op elkaar in de bakvorm. · Verdeel de noten over over het 5de vel. · Bestrijk de andere 5 vellen deeg dun met boter en leg ze op de vulling · Snijdt het gebak vast in ruiten of vierkanten. · Bak de baklava in 20 minuten goudbruin. Bestrijk het als het droog wordt en bladdert tussentijds 2 keer met boter. De siroop: · Breng 2 dl water met de suiker, het sinaasappelsap en de honing aan de kook en laat het in 15 à 20 minuten tot een siroop koken. Afmaken: · Verdeel de siroop over het gebak en laat het intrekken en afkoelen · Versier de baklava met wat gemalen pistachenoot
Het is toch niet geschikt om elke dag te eten . Ik vind het zelf niet zo lekker, het is vaak zo zwaar en zoet doordat er zoveel siroop overheen zit. En zeker als het dan een paar dagen oud is, is het niet meer echt lekker vind ik. Dat is wel het voordeel als je het zelf maakt, dan kun je zelf kiezen hoeveel siroop je toevoegt.
Ik heb mijn recept hiervandaan geplukt! Traditionele Griekse recepten - Athens info Guide Toevallig heb ik het een week of 3 geleden gemaakt ... *krijgt alweer trek*
Jummie lekker! Heb zelf al wel een paar keer baklava gemaakt maar dan met kant en klare deeg. Basbousa maak ik ook veel, vind dat ook zo lekker!
Heb het even gegoogeld en in Turkije hebben ze volgens mij hetzelfde alleen heet het daar revani is inderdaad ook lekkerder en ietsje makkelijker te maken
Ik zou het gewoon kopen haha. Ben er zelf niet zo gek op (vind kunefe trouwens wel heerlijk.. pff nog 6 weekjes en dan Istanbul )
JALOERS!! Istanbul is zoooooo gaaf....daar ging onze huwelijksreis naartoe. Heerlijk gegeten grapje, maar een geweldige stad. Ik hou ook niet zo van traditionele baklava, 1 stukje van mijn schoonmoeder en ik heb wel weer genoeg gehad. Dan heb ik liever deze variant
hey dames... misschien een beetje dom vraagje van mij maar kun je dit ook maken zonder noten? ik ben daar zo vreselijk allergisch voor maar vind het allemaal zo verschrikkelijk lekker of kan ik een alternatief gebruiken?
Ben je allergisch voor alle noten? Hmm...ik zou niet zo goed weten wat je dan kunt gebruiken, want de noten zijn juist de vulling, zonder noten is het alleen deeg met siroop....Ik zou eerlijk gezegd geen alternatief weten, maar misschien heeft iemand anders een idee.
oooohg die groene ja hmmmmm!!! ik wil ook wel in het testpanel maar dan moet het wel voor me gemaakt worden haha....