Puckababy

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Annie24, 10 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Annie24

    Annie24 Fanatiek lid

    2 sep 2009
    2.035
    110
    63
    Zuid-Holland
    Ik heb voor ons zoontje net de Puckababy gekocht. De vrouw in de winkel adviseerde me om er overdag mee te beginnen en na een paar dagen hem pas in de nacht/als het donker is te gaan gebruiken.

    Ons zoontje slaapt tot ongeveer 14 uur hartstikke goed, maar daarna begint het drama en duurt tot middernacht. Daar zit dus een deel bij dat het nog 'dag' is en een deel 'nacht'.

    Hoe hebben jullie dit aangepakt?
     
  2. Isis26

    Isis26 Niet meer actief

    Ik heb hem gelijk voor de nacht eigenlijk gebruikt maar mijn zoontje sliep/slaapt overdag goed. Hij kwam echter moeilijk in slaap met de puckababy dus hebben we hem ingebakerd in een pacco en nu slaapt hij pas echt goed in zonder te huilen en slaapt hij ook langer.
     
  3. DJ Momo

    DJ Momo Fanatiek lid

    23 apr 2010
    4.523
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik had hem ook gelijk 's nachts in de puck gekieperd.
     
  4. Annie24

    Annie24 Fanatiek lid

    2 sep 2009
    2.035
    110
    63
    Zuid-Holland
    :d:d:d
     
  5. mup

    mup Fanatiek lid

    7 jul 2008
    1.093
    0
    0
    Wij hebben hem ook meteen 's nachts gebruikt. Onze boy was heel onrustig maaide met zijn armpjes en maakte zichzelf zo wakker.

    Meteen vanaf de eerste nacht sliep hij door met de Puckababy.
    Het zag er alleen zo zielig uit (vonden wij)
     
  6. Isis26

    Isis26 Niet meer actief

    Ik vond de Puckababy eerst ook zielig maar als je eenmaal de Pacco hebt geprobeerd is de puckababy erg ruim haha
     
  7. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    Hier ook een grasmaaiertje en met de puckababy werd er gelijk goed geslapen.

    Ik noemde hem altijd 'kleine eskimootje' als hij in de
    puckababy lag :p
     
  8. ann82

    ann82 Actief lid

    6 mei 2009
    392
    0
    0
    Ik heb de puckababy ook meteen helemaal gebruikt. En ik vind mijn meisje net een rupsje in coconnetje. Ze 'ontvouwt' zo schattig als je het ritsje openmaakt:)
     
  9. DJ Momo

    DJ Momo Fanatiek lid

    23 apr 2010
    4.523
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik noemde hem mummie.
     
  10. Superjollie

    Superjollie Fanatiek lid

    13 feb 2011
    1.821
    72
    48
    Groningen
    Wij hebben de puckababy ook meteen 's nachts gebruikt, ging prima! Wij noemden hem Houdini. Vooral omdat hij zo mooi met z'n beentjes wipte in de puckababy.:)
     
  11. sassie25

    sassie25 Fanatiek lid

    15 nov 2009
    4.613
    0
    0
    bakkersmeisje
    Bleiswijk
    Wij hebben de puck gekocht, 3dagen geprobeerd maar hij hield zich nog steeds wakker. Dus hebben we hem strak ingebakerd met een hydrofiel luier, dat was voor hem de perfecte oplossing want het ging meteen veel beter. Wij hadden het nodig voor overdag want dat was echt een ramp, 's avonds en 's nachts ging het perfect ( uitgeput door het waardeloze slapen overdag natuurlijk)

    Misschien kan je kleintje niet slapen omdat hij te moe is of overgeprikkeld is? En een badje voordat hij echt de nacht ingaat?

    Ik zou hem met een ritueel elke keer in de puck en dan dan in zn bedje leggen. Dus ook gewoon 's avonds en 's nachts erin doen.

    Succes!! Liefs sassie
     
  12. Hope1979

    Hope1979 Actief lid

    18 nov 2010
    202
    0
    0
    Ik heb de puckababy gekocht toen mijn dochtertje zo'n 4/6 weken oud was. Ze wilde nl totaal niet naar bed s'avonds en maaide zichzelf steeds wakker. Ik ben begonnen met overdag en s'avonds en toen dat na een paar dagen goed ging ook s'nachts. Dit ook omdat mijn man het niet eens was met het gebruik van de puckababy (dacht dat ze er in zou stikken etc) daarom in eerste instantie een paar dagen gebruikt toen hij er overdag niet was. De eerste keer dat ze 'm aanhad 20 minuten huilen en daarna ging het een heeeeel stuk beter. Ze moeten zich dan echt overgeven aan de rust.

    Heb toen ook een soort slaapritueel ingevoerd, dat is ook wel een pre.

    Ben er heel tevreden over (en mijn man intussen ook).
     
  13. Annie24

    Annie24 Fanatiek lid

    2 sep 2009
    2.035
    110
    63
    Zuid-Holland
    Hoelang lieten jullie de kleine huilen? Vanmiddag heeft hij 20 minuutjes liggen huilen, maar net was hij al bijna een uur aan het huilen en was op een gegeven moment echt overstuur.....:(
     
  14. sassie25

    sassie25 Fanatiek lid

    15 nov 2009
    4.613
    0
    0
    bakkersmeisje
    Bleiswijk
    ik ging elke 10minuten naar Tycho toe, gaf hem zijn speentje, aaide hem over zn hoofdje tot hij weer rustig was en ging dan weer weg. Ik zei verder niks en maakte geen oogcontact. De eerste dagen moest ik er echt 4 of 5 keer naartoe en het ging elke keer beter en beter. Op een gegeven moment was het na 1x 10minuten huilen goed en ging hij slapen als ik bij hem was geweest. Met 7maanden gaat hij liggen en valt zonder huilen in slaap. Ik rommel dan nog wel even een beetje boven en op zolder zodat hij wel weet dat ik er nog ben. Ik maak het bed op met een beetje meer geluid dan ik normaal zou doen en loop met een hardere voetstap langs mijn bed enz. En boven op zolder vouw ik even de was of ga strijken.

    Ik zou Tycho nooit 20minuten of een uur achter elkaar laten huilen zonder er naar toe te gaan. En al helemaal niet als hij overstuur is. Ik had zoiets van: hij heeft 9maanden dicht bij je gezeten en al die tijd is hij heerlijk in slaap gewiegd door je bewegingen en geluiden in je lichaam en je stem... en dan nu INEENS moet hij helemaal alleen zonder mamma of geluid maar gewoon gaan slapen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ook het in slaap vallen zonder dat die bekende baarmoedergeluiden en mama moet een kindje leren.... Hier heeft dat dus 7maanden geduurd voordat Tycho doorkreeg dat het ook veilig was in zijn bedje zonder dat mamma steeds kwam. Maar in mijn ogen is dan maar gewoon laten huilen en we zien het wel geen goede manier. Maar dat is mijn ding, ik kan mijn kindje nu eenmaal niet zolang laten huilen. Het is maar net waar jij je goed bij voelt. Volg je eigen gevoel, dat werkt het beste!

    Liefs
     
  15. vinisa

    vinisa Fanatiek lid

    8 sep 2008
    4.346
    1
    36
    Het langste was ongeveer 20-30 minuten, maar dat was eenmalig. We houden 10 minuten aan en troosten dan. Dan weer 10 minuten en meestal zien we dan wel of het gaat lukken of niet.

    Maar bijna een uur zou ik niet doen, dan denk ik echt dat jouw kleine niet gaat slapen.

    Maar kan ook pijn van de reflux zijn he. Hoe lang gebruik je de Zantac al?

    Oh en moet eerlijk zeggen dat we de eerste versie van puckababy (is dat de mini?) niet hebben gebruikt. Wel geprobeerd (geleend), maar het was te strak en beperkend voor haar. De 2e versie (de piep?) is iets ruimer en dat werkte wel.
     
  16. Jalou

    Jalou Bekend lid

    5 feb 2010
    931
    0
    16
    Rotterdam
    Bij ons werkte de puckababy helaas niet. Hij pikte het niet en werd er alleen maar overstuur van. Hij is nu drie maanden en slaapt overdag nog steeds niet geweldig, maar het gaat steeds beter. Het zijn nu haze slaapjes. En we hebben het geluk dat hij sinds drie dagen van 19.30 tot 6.30 slaapt!!

    Ik hou er niet van om hem te laten huilen. Hij wordt er snel over stuur van en dan krijg ik hem maar moeilijk rustig. Meestal ga ik bij de eerste tekenen van onrust naar hem toe.
    Stop zijn tut er weer in, geef hem een aai over zijn bol en dan is het vaak al goed.
     
  17. Annie24

    Annie24 Fanatiek lid

    2 sep 2009
    2.035
    110
    63
    Zuid-Holland
    Het is ook niet zo dat ik hem een uur laat huilen zonder er naar toe te gaan hoor :) Laat hem normaal zowiezo niet zo lang liggen, maar dacht dat ik nu maar eens moest volhouden en doorzetten *ben ik niet zo goed in normaal* Daarom ook de vraag hoe jullie dat deden.

    Pffffff slechte mama dus weer :(

    Helaas is hij elke dag wakker van ongeveer 13 uur 's middags tm 02 uur 's nachts, vandaar de aanschaf van de Puckababy ;)
     
  18. one of kind

    one of kind VIP lid

    14 feb 2006
    22.139
    276
    83
    Hier de puckababy en de pacco gekocht om te kijken welke hij prettiger vind.
    Nu daarnet met de pacco begonnen maar durf niet direct te gaan slapen * schaam* dus maar ff op zw pagina neuzen.
    Ben benieuwd of hij hierdoor ook beter slaapt.
     
  19. sassie25

    sassie25 Fanatiek lid

    15 nov 2009
    4.613
    0
    0
    bakkersmeisje
    Bleiswijk

    Je hoeft je geen slechte mamma te voelen hoor! Ik heb Tycho op het advies van het CB ook geprobeerd een uur te laten huilen... GEPROBEERD ja, na 15minuten heel erg hard en overstuur huilen kon ik er niet meer tegen en ben ik ernaar toe gerend! Ik heb hem uit zn bedje gehaald ben in de stoel gaan zitten en na 3keer nog even uithalen viel hij heerlijk in slaap. En mamma bleef met een rotgevoel zitten hihih. Maar zo werd het alleen voor mezelf weer duidelijker dat je moet doen waar jij je goed bij voelt! En dus heb ik Tycho daarom nooit meer zo lang alleen gelaten toen hij overstuur was. Jengelen vind ik anders en ook als hij even huilt, dan weer stil is en dan weer even huilt. Dan ging en ga ik na 10 minuten naar boven en nu duurt het vaak maar 2 of 3 minuten als hij al gaat jengelen.

    zzz
     
  20. Kelleyy85

    Kelleyy85 Actief lid

    13 jun 2010
    300
    0
    0
    NULL
    Rhoon
    Ik heb m voor Mason vanaf dag 1 bij alle slaapjes gebruikt..hij kwam anders gewoonweg niet in slaap! We hebben een blauwe en het is net een barbapappa:D:D

    Kga vandaag kijken voor een gewone slaapzak met mouwtjes eraan want wil toch beginnen met afbouwen zo nu en dan!

    Je kunt hem gewoon lekker bij elk slaapje gebruiken hoor! Puckababy is makkelijker af te bouwen dan een strakke inbakerdoek!
     

Deel Deze Pagina