Welke kinderwagen, baby peuter?

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door ZonStraal, 14 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ZonStraal

    ZonStraal Niet meer actief

    Hoi Dames,

    Zoals de titel al aangeeft ben ik zeer benieuwd naar ervaringen van kinderwagen voor een baby en peuter van 2 jaar.

    Mijn zoontje is redelijk lang voor zijn leeftijd en past niet goed in elke duowagen. We hebben in de babywinkel de wagen van Firstwheels (city twin) geprobeerd maar hier pastte hij helemaal niet goed in. De zonnekap kregen we niet eens dicht omdat hij hier uitstak.
    We hebben toen een wagen achter elkaar geprobeerd (volgens mij topmark) maar ik vond deze absoluut niet fijn rijden en het nadeel was dat het voorste zitje niet in ligstand kan.
    Er waren nog meer duowagens (waar kindjes naast elkaar zitten) maar ik vind deze best breed om te duwen :)

    Nu was ik aan het denken om gewoon een 'normale' kinderwagen te kopen, en een kiddyboard voor ons zoontje. Maar, het grote nadeel hiervan is dat ons zoontje wel nog vaak wilt slapen in de kinderwagen. :( ... maar om een dure duowagen te kopen en deze na een half jaar/jaar weer te verkopen omdat ons zoontje niet meer in de wagen wilt, zie ik ook weer niet zitten. Dillema dus! .... dus heel graag advies/tips gezocht aub :D

    Groetjes,
    Zonstraal
     
  2. Rosado

    Rosado Niet meer actief

    Ik ga straks ook een duowagen aanschaffen. Mijn dochter is 14 maanden als de 2e wordt geboren, dus ik zal waarschijnlijk wel wat langer van een duowagen gebruik maken als jij. Ik weet nog niet precies welke wagen ik wil, maar ga 'm sowieso op Marktplaats kopen. Misschien dat je dat ook nog een optie vindt.
     
  3. babysaluki

    babysaluki Niet meer actief

    Hoi,

    Onze dochter is ook 2 jaar als de tweede word geboren. Wij zaten met precies hetzelfde dilemma. Wij zijn uiteindelijk gegaan voor de Mutsy Urban Rider met Duoseat. Het voordeel van deze wagen is dat je niet vast zit aan een duo wagen, maar je er dus ook een zitje voor 1 kindje op kunt zetten, of een wagenbak of een maxi-cosi. Hij heeft ook vier luchtbanden, wat ik erg belangrijk vind. Helaas kan het voorste zitje niet in ligstand. De achterste ( voor vanaf 0 maanden ) kan in 4 standen gezet worden. Onze 2e word in Juli geboren, dus heb hem nog niet echt goed uit kunnen proberen, maar denk dat hij wel gaat bevallen. Dus deze wagen is mijn tip. Maar weet niet of het wat voor jullie is :).

    Succes met de zoektocht!

    liefs...
     
  4. jongmama

    jongmama Fanatiek lid

    1 jun 2008
    1.476
    0
    36
    onze uk is 15 maand als de 2e word geboren. wij gaan voor de bugaboo Donkey. peperduur maar dan heb je ook wat. het onderstel kan voor 1 of 2 kindjes gebruik worden. ga je met 1 kindje op pad, dan klap je het onderstel weer zo in dat het frame minder breed word en er 1 zitje op kan. hij is nu net uit maar ik vind hem helemaal geweldig en ben gek op design.
    Succes! ik geloof dat de bugaboo donkey zo'n 1600 kost dus wel prijzig.
     
  5. ZonStraal

    ZonStraal Niet meer actief

    Hallo,

    Ik heb gelijk even gekeken op internet en het lijkt echt de ideale wagen. Ik kan alleen nergens vinden waar je deze wagen kunt bestellen en voor hoeveel. Kreeg alleen info dat Sarah Jessica Parker deze wagen ook heeft :D

    Ik was alleen benieuwd naar ervaringen of het extra zitje (de duoseat) niet ombuigt door de extra kilo's die de wagen moet meedragen. En voor hoeveel kilo die extra seat draagt.

    Had wel al gelezen dat je de achterste zitting niet helemaal naar achter kan doen, zodat baby helemaal plat ligt in de wagen. Dus dat was ook weer een nadeel.

    Toch bedankt voor je tip ... we nemen hem zeker mee.
     
  6. ZonStraal

    ZonStraal Niet meer actief

    Hoi,

    Ik heb even gekeken op internet en wat een mooi ding zag, helaas is hij echt veels te duur voor ons. Maar goed dan heb je ook wat :)
     
  7. babysaluki

    babysaluki Niet meer actief

    Hoi,

    Ik weet ook niet precies hoeveel de duoseat aan gewicht kan dragen, maar op youtube zag ik een filmpje, en daar was een driejarige en een eenjarige in ieder geval absoluut geen probleem. Het is een ontzettend stevig en sterk frame. Je moet dan wel echt de URBAN rider hebben. Hij past ook op de 4-rider, maar Mutsy raad het sterk af, dat frame is namelijk niet stevig genoeg voor een duoseat.
    Deze wagen ( dus zelf los samen te stellen ) is in verschillende babyzaken en webshops te koop, maar dan is het volgens mij aardig prijzig. Wij hebben die van ons via marktplaats. Dan moet je gewoon even zoeken naar een Mutsy Urban rider frame en een duoseat. Die worden namelijk veel los verkocht op mp. Wij hebben voor het frame, een duoseat, wagenbak, gewoon zitje en meerijdplankje 300 euro betaald. dat vind ik heeel erg meevallen moet ik zeggen.
    Het achterste zitje kan trouwens wél helemaal naar achter. maar dat weten veel mensen niet. In de bijsluiter staat dat je 3 normale standen hebt, en een extra 4e stand. die is wat lastiger in te stellen omdat je dan het extra veiligheidsriempje vast moet maken onder het zitje. dan is de rugleuning als het goed is helemaal plat, en het voeteneind wat meer omhoog. Ook zit er meestal een babynestje bij, die de zithoek wat vlakker maakt.
     
  8. ZonStraal

    ZonStraal Niet meer actief

    Dank je wel voor je duidelijke uitleg! €300 voor deze kinderwagen is inderdaad niet duur. Ik ga zo eens even speuren op marktplaats. :D
     
  9. babysaluki

    babysaluki Niet meer actief

    En al wat kunnen vinden?? :D:D
     
  10. ZonStraal

    ZonStraal Niet meer actief

    Haha, ik heb gekeken op marktplaats en ik heb wel iemand gevonden die de zitting van de duoseat te koop aanbied. Maar goed, dan moet ik wel nog een onderstel kopen en een reiswieg en extra zitting voor als de baby wat ouder is.

    Het wordt dus een heel pakket die we los moeten kopen, en nieuw kopen is geen optie daar zijn ze te duur voor. ;)

    Dillemma zeg ... ondertussen nog steeds geen kinderwagen :D
     
  11. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    Hier.een.draagdoek.voor.de.baby!En.daarna.draagzak.


    (sorry.voor.de.puntjes...spatietoets.is.kapot)
     
  12. babysaluki

    babysaluki Niet meer actief

    Haha ja, bijna iedereen verkoopt alles los... ik heb toevallig een hele set kunnen kopen. voor een aantal weken terug zag ik ook weer een hele set op mp. dus af en toe zijn ze er wel..
    Hihi, maar idd een dilemma zeg! hopelijk hebben jullie gauw een mooie wagen thuis staan :)
     
  13. Raw

    Raw Niet meer actief

    Heb wel een hele set voor je te koop.

    Duoseat, onderstel, reiswieg met aerosleep, zitgedeelte, extra tas onder de wagen. Nieuwprijs zo'n 1000 euro.

    Voor maar een kindje gebruikt want ik wil nu een babboe voor als de tweede er is en we vragen 650 euro voor het hele pakket. Laat maar weten als je interesse hebt.
     

Deel Deze Pagina