raar maar waar! Helemaal omdat hij wel kan betalen voor onderhoud e.d. Dit is inderdaad puur theoretisch hoor! Maar wel de wet! Daarom is er ook heel veel ophef over de rechten van de vader. Het is heel krom geregeld allemaal, als je niet getrouwd bent. Ze hebben nu de wet aangepast mbt scheidingen, maar hier mogen ze ook wel eens goed naar kijken...
Ik vind het persoonlijk gewoon oneerlijk. Waarom de moeder altijd wel? en piest de vader vaak naast de pot?
Nee, maar dat zei ik hierboven ook ergens. Als de schoonouders kwaad willen heb je wel een probleem. Maar ik geloof niet dat dit automatisch zo gaat, ze hebben altijd nog het liefst dat kinderen bij hun eigen vader blijven wanneer de relatie tussen vader en kind goed is.
Tja en dat is dus het probleem. Volgens de wet heeft de vader daar dus geen recht op als hij geen juridisch gezag heeft aangevraagd Dus als hij dat niet heeft gedaan, moeders komt te overlijden, moet hij alsnog naar de rechter toe. Want vader krijgt dus niet automatisch juridisch gezag! Oma dan dus weer wel! Moeder moet inderdaad ook de papieren ondertekenen, want zij moet er mee akkoord gaan. Maar goed, het is heel simpel te regelen. Je hoeft alleen maar de nodige papieren in te vullen, op te sturen en dan krijg je antwoord van de griffier dat alles is bijgeschreven.
ik heb het even gezegd net, en hij denkt er nogal makkelijk over. Ik zeg, stel dat er wat gebeurd met mij, dan gaat ze naar mijn ouders. Hij: Pff dat zullen we nog wel zien! Wat moet ik nou met zo'n vent? Zo lekker ongeinteresseerd. Maar das een ander verhaal. Dank voor jullie reacties, ik weet nu iig hoe het ervoor staat.
De rechter zal bekijken met wie het kind meer omgang had, Wat ik TS ook kan aanbevelen is om het in je testament te laten zetten. Ik ben gescheiden, ex is vader van mijn 3 kids. Ben getrouwd en hebben samen 1 kind. Als wij -mijn man en ik- samen komen te overlijden zou mijn ex in ons huis komen wonen omdat de kinderen dan nog verzorging nodig hebben.... Dat is de normale gang van zaken om het even kort uit te leggen. Nu staat er in ons testament dat mochten wij komen te overlijden dat de kinderen naar iemand anders gaan en het huis wordt verkocht. (relatie met ex en de 3 kids verloopt helaas niet zoals het wel zou moeten)
Wij hebben het gezag ook niet geregeld. Dat is de taak van mijn vriend. Als er wat met mij gebeurd dan zullen de kinderen toch veel bij mijn moeder zijn omdat zij dan op zal passen als mijn vriend werkt. En in het weekend zullen ze dan bij mijn vriend zijn. Dus ik vind het zo goed geregeld en ziekenhuis school bankzaken zijn dingen die ik toch zelf regel en vind het een gedoe om om alles wat ik doe een handtekening van mijn vriend erbij te vragen terwijl hij er niets van snapt.
wij hebben alles wel geregeld, want ons werd gezegd dit binnen 3 maand te regelen. maar nu zat ik mij af te vragen, stel wij hadden dit niet geregeld, ik kom te overlijden en mijn ouders zijn er niet meer en heb ook geen broers of zussen, wat gebeurd er dan?
Als de vader gewoon in beeld is, zal de rechter de kinderen altijd gewoon toewijzen aan de vader. Ze proberen namelijk altijd de kinderen bij d biologische ouders te laten. Maar het vervelende is, dat dit alleen maar kan door tussenkomst van de rechter en het gebeurt niet automatisch. @Maart08: geen persoonlijke aanval hoor, maar ik vind het nogal naief om zo iets belangrijks niet te regelen. Stel dat jou wat overkomt, je bent er niet meer. En je kind krijgt een ongeluk waarbij het een donorhart nodig heeft, dan mag de vader daar dus helemaal niet over beslissen. Of bij zaken over leven en dood heeft de vader dus juridisch helemaal niks over te zeggen.... En het is toch geen gedoe om zijn handtekening te vragen? Het zijn toch jullie kinderen?
HERKENBAAR! dit heeft hier zo'n 1,5 jaar geduurd! we moesten een paspoort voor Jill aan gaan vragen voor de vakantie (ID) en ik daar naartoe maar hoorde dat de papa ook moet tekenen. wij savonds weer terug. kwam die mevrouw er dus achter dat papa niet mag tekenen omdat hij het gezag niet heeft, heb hem vierkant staan uitlachen! hij heeft dus niets te zeggen zolang het niet geregeld is. toen werd die mevrouw boos op hem (HAHA) en kreeg de papieren mee en 2 weken later was het geregeld. Luie papa's! snap je niet he?!
Mijn situatie. Mijn oudste is doormiddel van ons huwelijk automatisch mee gegaan in het ouderlijk gezag. Hij heeft hem wel voor de geboorte moeten erkennen omdat we op dat moment nog niet getrouwd waren. Dat ging dus automatisch drie weken daarna zijn we getrouwd dus geen rechter nodig voor het gezag. Negen jaar later beval ik van onze dochter we zijn ondertussen al 6 jaar gescheiden. Dus weer erkennen ect ect. Maar geen verzoek bij de rechtbank voor het ouderlijk gezag. Met andere worden ik ben de enigste baas over onze dochter heb het al een paar keer gezegt laten we het voor haar ook regelen. Stel er gebeurt mij iets dan gaat onze zoon auto naar zijn pa en mijn dochter eerst via een om weg bijvoorbeeld naar mijn ouders/zusje ??? Ach ja het lijkt hem niet te intereseren. Mij maakt het ook niet uit. Met paspoort aanvragen enz dan hoeft hij teminste niet mee. Ja voor onze zoon niet onze dochter haha. Dus eigenlijk de zelfde situatie alleen 50/50 verschil zo iets.
Ik heb er zelf ook niet echt moeite mee moet ik zeggen, het is meer zijn probleem vind ik. Als hij de moeite niet wil nemen om dit te doen, en het is een kleine moeite. Ik heb er geen last van.
Herkenbaar... Ons zoontje is ook alweer 8maanden oud en het is hier ook nog niet gedaan door mijn vriend. Terwijl ik het dus al allemaal heb ingevuld! Hij snapt het belang ervan volgens mij ook nog niet zo goed... maar volgens mij is dat wel een mannenkwaal hahaha
Mee eens... ik lees hier inderdaad moeders die dit zeggen en ik vind dat ook een beetje een naïeve houding. Geen aanval dames, maar je moet dit SAMEN regelen! Je doet dit voor je kind en niet voor jezelf! Dus aanpakken die mannen en ga er desnoods zelf achteraan!
Jeetje, ik ben best verbaasd over sommige reactie en hoe makkelijk mensen hierover denken. Het lijkt mij dat als je een normale relatie hebt met je vriend, dat je dan toch dat soort dingen goed regelt? Hebben degene waarbij de vriend laks is/ moeilijk doet wel eens goed gesproken over de reden voor het regelen van gezag? Misschien dat er voor de partners gewoon het een en ander niet duidelijk is?
Als ik er makkelijk over zou denken zou ik dit topic niet openen, ik bedoel meer iets in de trant van. Voor mij is het toch wel geregeld automatisch omdat ik haar moeder ben, en als hij ook iets over haar te zeggen wil hebben, moet hij maar eens actie ondernemen. Ik heb gisteravond tegen hem duidelijk gezegd hoe het zit en wat hij moet doen. Hij zei dat ik te moeilijk over dingen denk. Nou dan is het toch vervolgens zijn probleem? Het is toch geen baby meer die ik moet helpen. Hij is vreselijk laks. En misschien hebben we dan wel geen normale relatie nee.
En dat is wel het lullige, vooral als de schoonouders/ouders er zich mee gaan bemoeien! Ik wil het hier ook zo snel mogelijk geregeld hebben als de kleine geboren is!