Slechte conditie... Hoe te verbeteren?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Linn84, 20 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Linn84

    Linn84 Fanatiek lid

    2 nov 2010
    3.489
    1
    38
    Hallo,

    Ik heb afgelopen week een intake gehad voor Zwangerfit en daarbij de nodige testjes gedaan. Alles is in orde, bloeddruk, gewicht, hartslag, maar mijn conditie blijkt echt ver beneden pijl...

    Nou is dat op zich niet zo raar. Ik sportte al niet tot nauwelijks voor de zwangerschap en toen ik zo'n 7 weken zwanger was begonnen de bekkenklachten al waardoor ik weinig meer kon.
    Inmiddels gaat het gelukkig iets beter met de klachten en kan ik dagelijks weer een blokje om en doe ik dus 1 keer per week Zwangerfit. Een stuk fietsen of langer lopen dan een tien minuutjes gaat nog niet...

    Hebben jullie nog meer tips hoe ik mijn conditie een beetje kan verbeteren zonder meteen weer terug te vallen in de bekkenklachten?

    Groetjes!
     
  2. Kruimel2010

    Kruimel2010 Bekend lid

    8 okt 2010
    825
    1
    0
    NULL
    NULL
    Waarom ben je nog niet bij een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut geweest als je al vanaf week 7 bekkenklachten hebt?
     
  3. Linn84

    Linn84 Fanatiek lid

    2 nov 2010
    3.489
    1
    38
    Daar loop ik al vanaf week 8... Maar dat heeft toch niets met conditie te maken?
     
  4. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik denk dat je het beste tips aan de therapeut kunt vragen. Die kan jou adviezen geven waarvan je zeker weet dat ze je bekken niet te veel belasten.
     
  5. Kruimel2010

    Kruimel2010 Bekend lid

    8 okt 2010
    825
    1
    0
    NULL
    NULL
    Nou die kan je op zijn minst helpen aan tips waardoor je wel weer kunt bewegen...
     
  6. Linn84

    Linn84 Fanatiek lid

    2 nov 2010
    3.489
    1
    38
    Tja, wandelen zegt ze dan...
    Haha, daar kom ik ook niet verder mee!
     
  7. Kruimel2010

    Kruimel2010 Bekend lid

    8 okt 2010
    825
    1
    0
    NULL
    NULL
    Nou dat zou je elke week wat uit kunnen breiden? Stil zitten wordt je conditie niet beter van en je bekken ook zeker niet!
     
  8. Linn84

    Linn84 Fanatiek lid

    2 nov 2010
    3.489
    1
    38
    Dat doe ik ook zeker wel...

    En volgens mij schreef ik dat ook, bedoelde het in ieder geval. Kleine stukjes lopen gaan inmiddels, zwangerfit volgen lukt ook, maar wil graag weten of er meer tips zijn om wat fitter te worden.
    Kan me zo voorstellen dat ik niet de enige ben die vanaf het begin al praktisch niets meer kon waardoor de conditie achteruit holt...
     
  9. Kruimel2010

    Kruimel2010 Bekend lid

    8 okt 2010
    825
    1
    0
    NULL
    NULL
    Nou toen ik klachten kreeg ben ik als de sodemieter naar de gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut gegaan! En die heeft mij met oefeningen en heel veel tips weer goed op weg geholpen waardoor ik tot op de dag van vandaag gewoon kan bewegen...

    Denk dat je het nog pittig krijgt met Zwangerfit... als je maar 10 minuten kunt wandelen, dat was bij ons nog maar het opwarmertje...
     
  10. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Over het algemeen staat zwemmen bekend als een 'goede' sport die je lichaam niet te veel belast. Maar ik zou het wel even navragen bij de therapeut, omdat je toch al onder behandeling staat.

    Het opbouwen van conditie gaat gewoon langzaam. Zeker tijdens een zwangerschap denk ik dat het moeilijk gaat. De meeste vrouwen zijn al blij als ze hun conditie gewoon kunnen onderhouden tijdens de zwangerschap. Opbouwen is er meestal niet bij.
     
  11. Linn84

    Linn84 Fanatiek lid

    2 nov 2010
    3.489
    1
    38
    Tja nouja, ik ben jou niet... Misschien bedoel je het niet zo, maar ik krijg een beetje het gevoel dat ik veroordeeld word ofzo.
    Ik vroeg om meer tips dan het wandelen en zwangerfit, niet om aangevallen te worden ;) Geloof me, ik doe er ALLES aan om normaal te kunnen functioneren en gelukkig gaat me dat de laatste weken weer redelijk goed af :)
     
  12. Linn84

    Linn84 Fanatiek lid

    2 nov 2010
    3.489
    1
    38
    Das een goeie :D Zal het van de week eens vragen of dat mag...
    En ja, opbouwen zal er misschien ook niet echt in zitten, maar als ik kan voorkomen dat het nog slechter wordt dan doe ik dat graag!
     
  13. Kruimel2010

    Kruimel2010 Bekend lid

    8 okt 2010
    825
    1
    0
    NULL
    NULL
    Tsja, eerlijk, als wandelen al niet gaat, dan blijft er weinig over om op te bouwen... Wel goed dat je zwangerfit gaat doen, dat kan je nog wel op weg helpen!

    Vind het wel een beetje vreemd dat jouw bekkenfysio je niet verder op weg kan helpen... vooral omdat je al zo snel daar terecht bent gekomen! Het komt op mij over alsof hij/zij er niet echt veel moeite in steekt...
     
  14. Linn84

    Linn84 Fanatiek lid

    2 nov 2010
    3.489
    1
    38
    Ik heb natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal natuurlijk, maar ik vind zelf dat ik al behoorlijk vooruit ben gegaan.
    Ik kon echt helemaal niks, een vaatwasser leeghalen was al onmogelijk. Als ik dan zie dat ik nu een dag kan werken, daarna die vaatwasser kan leeghalen en weer inpakken en dan na het eten ook nog een blokje om kan gaan dan vind ik dat een behoorlijke verbetering. Of gaat dit te langzaam denk je?
    En zwemmen, zou dat goed zijn? De gewichtloosheid klinkt wel prettig... Ga het van de week eens vragen, ook of ze nog meer tips heeft...
     
  15. Kruimel2010

    Kruimel2010 Bekend lid

    8 okt 2010
    825
    1
    0
    NULL
    NULL
    Klinkt wel als een aardige verbetering (maar zo vertelde je het niet ;)).

    Die gewichtsloosheid is wel prettig, maar denk niet dat je conditie er erg van verbeterd... echt zwemmen lijkt mij (voor mijn gevoel) niet echt prettig als je last van je bekken hebt (je zet dan best wat kracht met je benen)... maar goed, om even lekker te ontspannen is in het water hangen het sowieso goed :D.

    Zou je niet eerst eens zien hoe zwangerfit gaat bevallen? Of ben je daar al mee begonnen? Zou niet nu ineens als een dolle allerlei dingen uitbreiden...
     
  16. Linn84

    Linn84 Fanatiek lid

    2 nov 2010
    3.489
    1
    38
    Haha, tja, dat is wel een beetje typerend voor mij. Als ik iets in m'n hoofd heb moet dat meestal ook meteen gebeuren :)
    Zwangerfit heb ik nu een paar keer gedaan en het verbaasde me hoe goed ik mee kan komen. Wel veel oefeningen die je op je eigen tempo en zwaarheid kan doen, dus dat scheelt ook wel natuurlijk.
    En zwemmen klinkt zo weer wel belastend inderdaad, m'n armen dan misschien maar meer gebruiken ;)
     
  17. Kruimel2010

    Kruimel2010 Bekend lid

    8 okt 2010
    825
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ik zou echt even overleggen met je peut. Straks ga je teveel doen en val je weer een heel eind terug, met alle frustraties van dien... hij of zij kan je misschien advies geven wat je wel kan doen (en als je niet tevreden bent met het antwoord, gewoon doorvragen!).
     
  18. gebakje

    gebakje VIP lid

    15 dec 2010
    5.130
    0
    0
    Heerle (NB)
    Klopt helemaal wat tupp zegt. Opbouwen is vrijwel niet mogelijk denk ik.

    Ik had een super conditie, sporte etc, en nu ik zwanger ben is het een stuk slechter. Als ik nu 3 trappen op loop , moet ik eerst 5 min uit hijgen. :p
     
  19. MelanieL29

    MelanieL29 Bekend lid

    9 aug 2006
    803
    0
    0
    Weet niet of je iets mag doen met zwemmen of aquagym.
    Zwemmen is super voor je conditie. Belasting is normaal positief.
    Maar weet niet hoe dat met bekkenklachten is.
     
  20. Bri

    Bri Niet meer actief

    Conditie verbéteren tijdens de zwangerschap... is mij nooit gelukt en ik vraag me af of het überhaupt mogelijk is.
    Zelfs als je uithoudingsvermogen beter wordt, de belasting op je lijf wordt ook steeds zwaarder (bij mij wel tenminste; ik ben beide keren 18 kilo aangekomen en ik droeg erg hoog, waardoor ik erg snel buiten adem raakte). Je fitter gaan voelen na de eerste helft van je zwangerschap, het lijkt mij een utopie.

    Neemt niet weg dat het verstandig is om wél iets aan je uithoudingsvermogen te (blijven) doen; al was het maar om niet helemaal inactief te worden en te kunnen blijven doen wat je nu kunt.
    Voor mij was de schoolslag met zwemmen onmogelijk, dat gaf pijn in mijn bekken. Borstcrawl of rugcrawl had wel gekund, maar daar ben ik weer niet zo heel goed in. Zwemmen was het dus niet voor mij. Zwangerschapszwemmen (meer een soort aquarobic) lijkt me dan beter, een beetje 'springen' in het water, zonder zijwaartse bewegingen in je benen.

    Wandelen is op den duur ook niet fijn voor je bekken; als je nu nog niet erg zwaar bent kan het wel (blijf het vooral ook doen zolang het nog gaat).
    Zelf heb ik in mijn eerste zwangerschap tot 7 maanden gefitnesst. Wel met aangepaste oefeningen natuurlijk. Op het laatst was dat alleen nog een beetje fietsen op een hometrainer, maar daarvoor kon ik nog best veel arm- en beenspieroefeningen doen.

    Sterkte meid, zwanger zijn (en vooral naarmate je verder vordert) is ook een vorm van sport.
     

Deel Deze Pagina