hoe maak je dat nou?

Discussie in 'De lounge' gestart door daanquinty, 27 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. daanquinty

    daanquinty Fanatiek lid

    12 aug 2010
    2.179
    0
    0
    zoetermeer
    Ik heb het ooit ergens gegegeten komkommer in het zuur ofzo?? en dan gooide ze er ook wat suiker in, klopt dat? maar weet iemand wat ze voor dat zuur gebruiken? is dat azijn ofzo? ik heb geen idee maar vind het zooo lekker:D

    ben benieuwd
     
  2. Flamingo

    Flamingo Bekend lid

    9 dec 2009
    900
    0
    0
    Shopmanager / parttime
    komkommer in dunne plakjes. Wel even schillen!!
    In een schaal doen.
    1 kopje azijn
    2 kopjes water
    1 eetlepel suiker

    Het lekkerste is als dit al een dag staat, dan is het zuur er goed in getrokken. Hmmmmmm heerlijk zomers, krijg er zelf trek van!!
     
  3. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.059
    2.200
    113
    Brabant
    ik doe het met suiker, azijn, en slasaus, jammiejammie. komkommer raspen, de zooi erbij en smullen maar!
     
  4. daanquinty

    daanquinty Fanatiek lid

    12 aug 2010
    2.179
    0
    0
    zoetermeer
    en wat voor azijn gebruik je dan?
     
  5. Noukie1982

    Noukie1982 Actief lid

    7 aug 2010
    340
    0
    0
    Medewerkster verstandelijk gehandicaptenzorg
    Brabant
    Ik gebruik gewoon witte natuurazijn geloof ik.
    Dus azijn, komkommerplakjes, paar schepjes suiker en als je gek bent op rauwe uien kun je die er ook nog in snippers doorheen doen, erg lekker!
     
  6. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Ja erg lekker! Maal het altijd bij bami of nasi!
    Ik doe wat azijn bij de komkommer, en dan suiker.
    Je kan er trouwens ook peper bij doen, zelf nog nooit geprobeerd maar moet ook lekker zijn!
     
  7. Rica

    Rica VIP lid

    16 mei 2008
    7.521
    105
    63
    Vrouw
    Mama en meer
    Boven de ijssel
    ja de gewone azijn...beetje suike naar je eigen smaak dan en klaar is kees. lekker hoor!
     
  8. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    komkommer raspen en uitlekken, zout erover. Uitje fijnhakken,

    Kop azijn, water, suiker ,uitjes en peper bij elkaar. mengen, proeven, komkommer erin.

    mmm
     
  9. MrsXL

    MrsXL Fanatiek lid

    19 nov 2009
    1.007
    0
    0
    Huismama.
    Oehh lekker! Het is wel een nadeel dat je flink wat suiker nodig bent.
    Ik doe er ook altijd van zout en peper bij...
    Hmmm, lekker! Doe die ook bij de sperzieboontjes. Lekker, hoor!
     
  10. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    valt toch wel mee? 2 suikerklontjes doe ik erin voor een hele schaal
     
  11. Appelstroop

    Appelstroop Niet meer actief

    ik weet niet beter dat wij vroeger ''zure komkommer'' bij de bloemkool aten. en nu eet ik dat zeker nog 1 keer in de 2 weken bij de bloemkool (i.p.v. een vette saus)

    ik schil de komkommer in plakjes en gooi ze in een kom met veel peper en daarna onderzetten in witte natuurazijn. mmmmm jammie het water loopt mij iedere keer alweer in de mond hahahahahaha........
     
  12. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik doe er nooit suiker in hoor. Dan vind ik het niet zuur genoeg. Ik doe gewoon komkommer met een dunschiller plakjes afhalen, dan natuurazijn (gewone keukenazijn) en dan wat uienringen erover.
     
  13. juenco

    juenco Fanatiek lid

    14 nov 2008
    2.364
    0
    0
    beleidsmedewerker
    Ik (of eigenlijk mijn moeder ;)) snijd het altijd eerst in dunne plakjes, dan zout erover en dan een tijd laten staan. Dan de komkommerplakjes een beetje uitknijpen, zodat de komkommer zacht wordt. Dan azijn (natuurazijn) erover en nog even laten staan. Erg lekker bij sperzieboontjes :D
     
  14. 1234

    1234 Niet meer actief

    Geen schoonmaakazijn in ieder geval. :D ;)

    Nee hoor, zonder gekheid, ik zou het ook doen met witte natuurazijn.

    Lekker is dat inderdaad. :)
     
  15. sanell

    sanell Bekend lid

    16 dec 2008
    628
    0
    0
    Ik maak het ook regelmatig.

    Komkommer schillen en halveren, zaadjes eruit lepelen, dan wordt het niet zo vochtig.

    Mengsel maken van azijn, citroensap, suiker en een beetje sambal. Hoeveelheden zijn gewoon naar smaak.

    En dan lekker in laten trekken, een nachtje over laten staan geeft het beste resultaat:D
     
  16. SupernovA

    SupernovA Fanatiek lid

    27 nov 2010
    1.419
    0
    0
    Zuid Holland
    Ik doe er zelf geen suiker in. Mijn vader maakte het altijd en ik volg zijn recept :)
    Komkommer schillen en en dunne plakjes snijden (met dunschiller). Azijn en olie erbij en nog wat peper.
    Heerlijk!
     
  17. Opening

    Opening Niet meer actief

    komkommer in plakjes azijn erbij, suiker erbij en uien en vaak doe ik er ook nog een rode of gele peper erin. Sneetje aan de onderkant, nachtje in de koelkast. Heerlijk

    Doe er zelf eigenlijk nooit water bij omdat de komkommer zelf ook al uit water bestaat.
     
  18. daanquinty

    daanquinty Fanatiek lid

    12 aug 2010
    2.179
    0
    0
    zoetermeer
    dank je wel meiden, heb in ieder geval genoeg keuze hahaha....ik ga het van de week lekker maken mmm heb er nu al trek in:D
     
  19. Sanjuan

    Sanjuan Lid

    29 dec 2009
    55
    0
    0
    Bij rijst of Bami is het heel lekker !!
    wij doen er altijd nog rode ui doorheen !
     
  20. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    Ik maak het bijna dagelijks als bijgerecht bij het eten! Ik doe:

    1 komkommer schillen en met de kaasschaaf in dunne plakjes
    scheutje olijfolie
    scheutje azijn (of witte wijnazijn)
    theelepeltje milde mosterd
    zoetstof naar smaak (ipv suike)
    peper en zout naar smaak

    Ik doe alle hoeveelheden naar smaak, lekker hoor :)
     

Deel Deze Pagina