Gehaktballenbewaarvraag...

Discussie in 'De lounge' gestart door Tese, 31 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tese

    Tese Niet meer actief

    Ik heb in de vriezer een pond gehakt. Als ik daar ballen van maak en ze braad. Kan ik ze dan gewoon af laten koelen en dan per stuk invriezen?
     
  2. Vagans

    Vagans Niet meer actief

    ja hoor
     
  3. Roes

    Roes Fanatiek lid

    9 okt 2009
    1.791
    0
    0
    woonbeg voor jongeren met een verst beperking
    Gelderland
    Yip geen probleem!
     
  4. Tese

    Tese Niet meer actief

    Mooi! Bedankt meiden! En als je ze dan laat ontdooien is het dan gewoon een kwestie van opnieuw braden tot ze warm zijn?
     
  5. Vlinder1987

    Vlinder1987 Fanatiek lid

    14 dec 2010
    1.795
    0
    0
    Ik zal ingevroren vlees niet laten ontdooien en weer opnieuw invriezen, maar blijkbaar kan het dus wel! ;)

    Geniet van je gehaktballen! :D
     
  6. Tese

    Tese Niet meer actief

    Dat is als het rauw is heb nu heb je het intussen nog bereid
     
  7. Roes

    Roes Fanatiek lid

    9 okt 2009
    1.791
    0
    0
    woonbeg voor jongeren met een verst beperking
    Gelderland
    lekker opwarmen in een fijne jus of ander sausje, of gemakkelijk in de magnetron, wat jij prettig vind..
    Je hebt ze al gebraden dus de kans dat ze erg donker worden als je ze weer braadt is sterk aanwezig..zou ik niet voor kiezen..
    smekze
     
  8. mirell

    mirell VIP lid

    17 jul 2007
    15.021
    1
    0
    in een hele leuke winkel de xenos
    ik woon in julianadorp aan zee
    NEEEEEEEEEEEEE
    je mag bevroren gehakt niet ontdooien bakken en weer invriezen.
    en ik heb jaren in slagerij gewerkt.
    dus zeg het niet zomaar
     
  9. Tese

    Tese Niet meer actief

    Hahaha ok bedankt. Dan vertrouw ik op jou, jij hebt tenslotte in een slager gewerkt!
     
  10. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.757
    490
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant

    Niet?? :$
    Waarom mag dat niet? Ik doe dit namelijk altijd voor mijn vriend. Zelf ook wel is van gegeten en moet zeggen smaakte heel goed.
    Hij heeft er ook geen klachten over of zo iets.
     
  11. Pluis81

    Pluis81 VIP lid

    16 mrt 2010
    6.445
    2
    0
    Pedagogisch werker
    Brabant jonguh!!
    Leuk scrabble-woord, gehaktballenbewaarvraag.. :D:D
     
  12. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    Ik denk ook niet dat dit kan!
     
  13. wapa

    wapa Fanatiek lid

    7 feb 2008
    1.136
    2
    0
    Hier een slagersdochter: het is beter om bevroren gehakt niet te 2x in te vriezen. Er zitten dan dusdanig veel bacterien in dat de kans aanwezig is dat je er ziek van wordt als je het opeet. Echter als je het braad en dan weer invriest is dat probleem opgelost en kan het geen kwaad.

    Dus gewoon de balletjes braden en weer invriezen!
     
  14. ikkelies10

    ikkelies10 Fanatiek lid

    31 jul 2007
    2.139
    0
    0
    thuiszorg
    noord-holland
    ik heb ook jaren in een slagerij gewerkt,
    en ik weet ook niet beter dan dat het niet mag!

    gewoon vers gehakt halen dan ballen maken en invriezen!.
     
  15. wapa

    wapa Fanatiek lid

    7 feb 2008
    1.136
    2
    0
    2x invriezen is niet goed bij rauw vlees omdat je de bacterien verdubbeld, echter wil zij het braden en opnieuw invriezen, kans op bacterien is dan minimaal dus dan is het geen probleem..
     
  16. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.809
    3.339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    tja, wij doen het eigenlijk ook heel vaak. Ook bij macaroni ofzo. Klaarmaken met gehakt uit de vriezer en de restjes macaroni (dus mét gehakt) weer terug in de vriezer. Vaak ook porties voor m'n dochter.
     
  17. Tese

    Tese Niet meer actief

    Daar heb jij ook wel weer een puntje! Gisteren toevallig een grote pan macaroni gemaakt en ingevroren. Zit ook gehakt in wat al in de vriezer gelegen heeft.
     
  18. Roes

    Roes Fanatiek lid

    9 okt 2009
    1.791
    0
    0
    woonbeg voor jongeren met een verst beperking
    Gelderland
    al jaaaaren wordt vlees ontdooid. gebakken en weer ingevroren...en naar wat ik weet is er nog nooit een item in de krant oid geweeest dat hier mensen ziek van worden. Als het na het ontdooien maar wel gebakken wordt...door de hitte gaan de bacterieen dood en kan het dus gewoon weer ingevroren worden!
    Denkt er iemand nou echt dat al het vlees in supermarken ed zo vers is dat het niet bevroren is geweest of dat de verpakte gebakken ballen diezelfde ochtend gebakkenen/verpakt is???
     

Deel Deze Pagina