Ik heb in de vriezer een pond gehakt. Als ik daar ballen van maak en ze braad. Kan ik ze dan gewoon af laten koelen en dan per stuk invriezen?
Mooi! Bedankt meiden! En als je ze dan laat ontdooien is het dan gewoon een kwestie van opnieuw braden tot ze warm zijn?
Ik zal ingevroren vlees niet laten ontdooien en weer opnieuw invriezen, maar blijkbaar kan het dus wel! Geniet van je gehaktballen!
lekker opwarmen in een fijne jus of ander sausje, of gemakkelijk in de magnetron, wat jij prettig vind.. Je hebt ze al gebraden dus de kans dat ze erg donker worden als je ze weer braadt is sterk aanwezig..zou ik niet voor kiezen.. smekze
NEEEEEEEEEEEEE je mag bevroren gehakt niet ontdooien bakken en weer invriezen. en ik heb jaren in slagerij gewerkt. dus zeg het niet zomaar
Niet?? Waarom mag dat niet? Ik doe dit namelijk altijd voor mijn vriend. Zelf ook wel is van gegeten en moet zeggen smaakte heel goed. Hij heeft er ook geen klachten over of zo iets.
Hier een slagersdochter: het is beter om bevroren gehakt niet te 2x in te vriezen. Er zitten dan dusdanig veel bacterien in dat de kans aanwezig is dat je er ziek van wordt als je het opeet. Echter als je het braad en dan weer invriest is dat probleem opgelost en kan het geen kwaad. Dus gewoon de balletjes braden en weer invriezen!
ik heb ook jaren in een slagerij gewerkt, en ik weet ook niet beter dan dat het niet mag! gewoon vers gehakt halen dan ballen maken en invriezen!.
2x invriezen is niet goed bij rauw vlees omdat je de bacterien verdubbeld, echter wil zij het braden en opnieuw invriezen, kans op bacterien is dan minimaal dus dan is het geen probleem..
tja, wij doen het eigenlijk ook heel vaak. Ook bij macaroni ofzo. Klaarmaken met gehakt uit de vriezer en de restjes macaroni (dus mét gehakt) weer terug in de vriezer. Vaak ook porties voor m'n dochter.
Daar heb jij ook wel weer een puntje! Gisteren toevallig een grote pan macaroni gemaakt en ingevroren. Zit ook gehakt in wat al in de vriezer gelegen heeft.
al jaaaaren wordt vlees ontdooid. gebakken en weer ingevroren...en naar wat ik weet is er nog nooit een item in de krant oid geweeest dat hier mensen ziek van worden. Als het na het ontdooien maar wel gebakken wordt...door de hitte gaan de bacterieen dood en kan het dus gewoon weer ingevroren worden! Denkt er iemand nou echt dat al het vlees in supermarken ed zo vers is dat het niet bevroren is geweest of dat de verpakte gebakken ballen diezelfde ochtend gebakkenen/verpakt is???