als ze uit zichzelf naar je toe komen wandelen nee ik pleur ze weg als ze zacht zijn of als er van die hele lange stengels uitkomen
haha! Ja nou dat zie je gauw genoeg hoor, ze zijn nat/zweterig en super zacht en idd als ze pootjes beginnen te krijgen waarmee ze zouden kunnen lopen. haha
als ze nat zijn, of uit elkaar ploffen als je ze vastpakt.... Lange stengels zijn eraf te snijden En zachte aardappels even in water laten liggen (met schil) en ze zijn weer hard(er)! ghehe hier word zelden een aardappel weg gegooid...er is nogal lichtelijk iets vanaf te schillen. Rotte plekken en blauwe plekken natuurlijk niet, die gooien we weg....
wanneer ze echt nat zijn Als er lopers uitkomen schil ik ze nog gewoon en eten we ze gewoon op hoor! Geen probleem. Mits ze niet zacht zijn.. Maar ja wij eten makkelijk 5 kilo op in de week! Dus zo snel gebeurt het nie..
hihihi, totdat ze te zacht zijn om nog te lopen.... stengels haal ik er ook wel af maar van die half zachte die mot ik nie meer
Als je jezelf een weg moet banen door een jungle waar onderaan een verschrompeld en zompige aardappel zit..ben je te laat
Bedoel je groen van de schimmel of groen van de onrijpheid?? Want als ik mijn aardappel schil dan heb ik ook gewoon nog groen eraan hoor! Niks mis an. Maar ja groen van de schimmel zou ik niet eten nee
Nou als ze ruiken( dat doen ze zeker als ze verrot zijn) dan zijn ze wel echt verot haha. Stengels snij ik er af wel wat dieper met schillen. Zachten schil ik ook nog wel maar niet als ze dus verot ruiken bahhh. Wel eens een verrotte paprika gezien. Dat is pas om te kotsen zo smerig hihih. Heb eens een kleine half jaar in een paprikaveiling gewerkt en moest ze soorteren op klasse en soms dan draaide ze een verrotte bak. En dan was het haast rennen naar de ple wat een vieze zeure lucht kwam daar van af zeker s.morgens in de vroegte een uur of zes jakkes haha.
groen = giftig ik schil het groene er idd. ook af, ook de stengels enz. gerimpelde, zachtere aardappels idd even in water leggen. Als ze niet meer goed zijn, dan voel je dat direct bleh.
Klopt. Het solanine gehalte is dan erg hoog. Solanine = giftig. Deze stof komt van nature in aardappelen voor, maar onder invloed van licht wordt het gehalte steeds hoger. Daarom is het ook belangrijk om aardappelen donker te bewaren.
Nooit geweten en ik ben nog steeds alive! Of ben ik daarom zo gek hihi. Nee idd met stengels snijd ik het er nog af, als ze beetje zacht zijn kun je ze in water leggen of schillen en er puree van maken. Als ze echt keizacht zijn; weggooien of idd als ze andere kleur (discriminerend he?) hebben of echt nat/rot zijn gaan ze hier ook weg
Ik eet geen aardappels meer als ze behaard zijn. Een aardappel word groen als ze boven de grond uitkomen te groeien.... En die stengels zijn kiemen. Dit word weer een nieuwe plant. Zo kun je ze in de grond poten...en je krijg je eigen aardappelplant.