Dat wil ik idd wel eens proberen, lijkt me echt erg lekker. Goed idee van je, was het alweer vergeten. Met rijst varieren we wel hoor, eten we paella, chicken tonight, kip madras en dat soort dingen. Liefs
Haha nee hoor, zo hebben we allemaal onze voorkeur toch! En zoiets hierboven maar dan met kleine gehakt balletjes? Is ook erg lekker! Maak je de saus als ware het zelfde, maar laat je een tomaatje ontveld en in stukjes meebakken. Vervolgens kleine op smaak gebrachtte balletjes gehakt erin meekoken. Serveren met rijst, frietjes, of je kookt aardappelen in het prutje mee.
@beingmommy, iedereen heeft een voorkeur idd, maar bij mij word het vervelend. Als we een keer uit eten gaan moet ik altijd eerst het menu weten, of er kip op staat. Anders heb ik namelijk niks te eten. En dat is voor m`n man echt niet leuk. Ik ben echt van het brood eten haha, maar om alleen maar dat te eten is niet echt goed voor je lijf denk ik. Liefs
In verband met kippenpootjes, ik heb ook niet altijd zin in dat gekluif dus dan gebruik ik wel eens in stukjes gesneden kipfilet. Kooktijden even aanpassen en klaar
Goed idee Elisje! En skatjuh (wat een leuke naam haha), ik begrijp dat het dan vervelend begint te worden.
alvast bedankt voor de ideeen. Ik zal er van de week eens mee aan de slag gaan ( of mijn man, aangezien ik niet echt een superkok ben ) Vanavond eten we iig macaroni met spekjes, champignons en boursin. Errug lekker Liefs
Gevulde paddestoelen (van die grote)? Kan je vullen met wat je maar wil en dan puree/rijst/pasta of zelfs brood erbij. Al dan niet een salade.
ja gevulde paddestoelen lijken me heerlijk maar waarmee kan je ze precies vullen. Heb wel eens iets gezien met gehakt maar verder weet ik het niet. En doe je dat dan op een grillplaat, of in de oven? Liefs
spaghetti met spinazie, gehakt/kip en knoflook(saus) macaronischotel: kleine stukjes kip bakken en mengen met een saus naar keuze en 300 ml water. laag ongekookte macaroni dan de kip met saus, geraspte kaas erover en 25 minuten in de oven! groenten naar keuze toevoegen aan de saus inderdaad die kip braadstoom dingen en dan de kippenpoten vervangen voor kipfilet. ook ik ben een hele moeilijke eter dus ik ken je probleem wel een beetje al is het bij mij alleen met vis en groenten hihi. vlees eet ik alles!
en zuurkoolschotel *jammie* een overschotel bekleden met bladerdeeg, zuurkool gehakt prei en ananas stukjes er boven op, reepjes bladerdeeg er weer bovenop, bestrijken met een ei en wat geraspte kaas erover heen. echt heeeel lekker! natuurlijk nog wel even de oven in daarna
Je kan ze inderdaad vullen met (gekruid) gehakt maar ook met in kleine stukjes gesneden groenten, gekookte rijst met paprikastukjes door... Ik doe ze inderdaad in de oven, zeker als het een vulling is die ook nog moet garen. Anders kan een grilplaat ook wel. Wat ik ook wel eens doe is dan champignons nemen, niet de hele kleintjes, daar het steeltje uitwippen en die vullen. Dat serveer ik dan als hapje. Verder denk ik ineens nog aan jacked potato, kan je ook heel veel kanten mee op. Ook weer naargelang van wat je als vulling gebruikt te doen als bijgerecht of hoofdgerecht.
die zuurkoolschotel klinkt wel lekker alleen houd ik normaal gesproken niet zo van zuurkool, maar proberen kan nooit kwaad natuurlijk. Liefs
als je zuurkool kookt moet je ze koken in het ananassap met wat water dit maakt het zoet mn man lust normaal geen zuurkool maar wel zoals ik hem maak hihi.
Tja, eerlijk gezegd denk ik dat je toch een beetje moet veranderen qua instelling. Jij lust eigenlijk bijna niets en als je dan ook alleen nog maar kookt wat je wel lust dan ben ik bang dat je zoontje straks ook niets lust. Ik heb vroeger altijd alles moeten eten (in ieder geval proeven) en wij aten ook heel divers (van escargots tot kapucijners met appelmoes). Tuurlijk zeurde ik vroeger wel eens dat ik iets niet lekker vond, maar ik moest er toch even iets van eten. Resultaat? Alle kinderen en kleinkinderen (want wij doen het precies zo met onze kinderen) lusten eigenlijk alles. Behalve 1 of 2 specifieke dingen maar dat vind ik heel normaal. Ik lust zelf geen zuurkool. Dat is echt het enige wat ik niet lust. Maar toch maak ik het af en toe voor mijn vriend en zoontje. Zij vinden het lekker en ik eet dan gewoon even iets anders. Smaak is iets wat je kunt vormen. Als je dingen na 1x eten al de stempel "lust ik niet" geeft en niet meer eet dan ga je het echt nooit lusten. Probeer je het echter nog een paar keer (lees, keer of 8 tot 10!) dan kan het heel goed zijn dat je het wel gaat lusten! Er is mij ooit verteld dat als je zoveel dingen niet lust dat dit echt tussen je oren zit. Het heeft vaak met gewenning te maken zei hij. En ik denk dat daar wel een kern van waarheid in zit. Vaak heeft het ook te maken met wat je vroeger van je ouders moest eten. Als je alleen maar aardappels met een stukje vlees en groente gewend bent en je moet op latere leeftijd ineens couscous gaan eten dan vind je dat vaak niet meteen lekker. En dit is geen aanval hoor, maar misschien iets waar je over na kunt denken? Het lijkt me zowel voor jou als voor je zoontje en man namelijk echt niet fijn. Succes in ieder geval, hopelijk kun je iets meer variatie aanbrengen!
De boontjesovenschotel van Sonja Bakker is hier erg populair, niet alleen bij papa en mama maar ook de kids zijn er dol op... Boontjes koken en onderin een ovenschaal doen Ui klein snijden en bakken en als de ui bijna goed is, hamreepjes erbij gooien Dit mengsel bovenop de boontjes in de schaal Aardappelpuree maken ( vers of uit een pakje) en dit bovenop het ui/ham-mengsel bovenop geraspte kaas met panneermeel Qua hoeveelheid pak ik voor 2 volwassen en 2 kinderen; 500 gram boontjes, 1 grote ui, dubbel pakje hamreepjes ( 250 gram??) en 2 zakjes (uit een doos van 3, van Honig) zakjes aardappelpuree. Persoonlijk vind ik 'm zelf 't lekkerst met verse boontjes, maar je kunt ook gewoon boontjes uit een pot gebruiken.... Half uurtje op 200 graden in de oven en smullen maar...
Ik ben het hier ook wel met je eens Yummy. Als kind riep ik ook vaak dat lust ik niet terwijl ik nog niet eens geproefd had. Moet wel altijd een paar hapjes proeven en dan mocht ik laten liggen wat ik niet wilde. Bij mij zat koppigheid er ook wel voor iets tussen hoor maar dat is met het ouder worden allemaal wel goed gekomen. Mijn man was bijvoorbeeld ook niet veel gewend en heel wantrouwig om nieuwe dingen uit te proberen maar nu vraagt hij zelfs of ik nog nieuwe dingen ga uitproberen. Ik kan er ook wel inkomen dat je sommige dingen nu gewoon niet prettig vind om te eten (botjes kluiven ofzo) maar dat hoeft ook niet. Als je zelf kookt kan je dat altijd wel oplossen en je ergens op bezoek bent en het zit tussen de hapjes dan neem je die niet.
Ben het hier dus helemaal mee eens! Lust ik niet wordt idd al heel snel gezegd! En ook veranderen je smaak pupillen om de 7 jaar zeggen ze. Ik heb spaghetti tot mijn 5 jaar gegeten, totdat ik er een keer van moest kotsen. Niet vanwege de spaghetti, maar ik was na het eten wat druk, en alles kwam er uit. Ik gaf de spaghetti toen de schuld haha. En heb het daarna nooit meer gegeten (zat idd puur tussen mijn oren) Maar sinds ik moeder ben, ben ik het voor mijn kids wel weer gaan maken. En dacht, ik probeer het gewoon weer, en nu ben ik er verzot op, zo ook met olijven. Die at ik eerder ook nooit door een keer geproefd te hebben. Ik ben dus ook van mening, dat je voor je kinderen wel moet variëren met het eten. En dat ze minstens moeten proeven.