er is best veel op het net te vinden hierover. het is best interessant maar je ziet op laatst door de bomen het bos niet meer bijna.
mijn dochtertje is pas bijna 2, maar ik heb wel een idee over de leeftijd van cola drinken. Wat ik nu in mijn hoofd heb is dat ze tot de 6 geen prik mogen drinken en vanaf de 6 alleen in het weekend. Op een gegeven moment zal ik daar vast soepeler in worden, maar ik wil het zo lang mogelijk beperken.
Ik heb dat toen ook op tv gezien inderdaad. De ouders die hun kind drukker vonden bleken niet perse snoep gehad te hebben die dag. Toch denk ik inderdaad wel dat sommige kinderen hier gevoelig voor zijn, maar ligt het dan aan de suiker of aan bepaalde additieven? Als je cola drinkt, daar zit bijv. veel caffeïne in, daarvan is bekend dat het oppeppend is. Ik ben zelf verder tegen zoetstoffen, die eet of drink ik zo min mogelijk. Ik koop bijvoorbeeld nooit light producten, ik drink liever cola met suiker dan met aspartaam.
Ja ik drink zelf nooit prik door de week alleen wel eens in het weekend. Onze oudste drinkt altijd veel water en dixap..heb ook wel eens rare gezichten gekregen, vrienden van ons gaven haar gewoon prik toen ze net 1 jaar was Zolang ze er niet aan wennen missen ze niks he Ja zal vast dat sommige kinderen gevoeliger zijn....
idd, ik vind dit ook wel zeer overdreven. Ik eet bijna alles in die categorieen, tis een wonder dat ik nog leef dan.
ja ik had het ook niet verwacht dat zoveel dingen zo slecht zijn... zo krijg ik echt ALTIJD enorme buikpijn van een speklapje wat ik juist zo lekker vind... ook spaghettie of macaronie die ik maak met de kruidenmix van honig krijg ik vrijwel direct een zere buik met nadien dunne ontlasting..... dus dat soort dingen eet ik al niet meer... maar als ik zo'n lijstje zie waar e nummers in zitten verwerkt.. jee wat kan je dan nog wel eten?
niet alle e-nummers zijn slecht hoor en in veel gevallen ligt het ook nogal aan de hoeveelheid die je eet. maar een hoop kun je je wel van afvragen of het wel nodig is dat het in je eten zit.. want dat is dus vaak helemaal niet het geval. maar je kunt je afvragen of het echt heel raar is dat er regelmatig in de krant staat dat kanker veel vaker voorkomt.. dat mensen steeds vaker allergieen vertonen.. steeds meer mensen te dik zijn.. terwijl we ook steeds vaker kant-en klaar of "makkelijk" eten. en ja ook ik maak me daar weleens schuldig aan natuurlijk.. en het is natuurlijk niet enkel e-nummers maar ook de combinatie met alle andere omgevingsfactoren. veel meer stress en drukte, minder lichamelijke beweging.. ik ben heus geen heilig boontje maar probeer toch wel beetje in de gaten te houden dat we het niet te bont maken en dan heb je nog het mooiste.. alles wat geen e-nummer is HOEF je niet op de ingredientenlijst te zetten.. is niet europees getest... en daarom is er dus geen richtlijn en wordt er niets gecontroleerd en hoeft het NIET op de verpakkinig. die soort dingen vind ik veel enger...
klopt niet alle E nummers zijn slecht. er zitten ook gewoon heel onschuldige tussen. er is wel een lijst van de echte freaky ones. maar zoals ik zei je ziet op een bepaald moment door de bomen het bos onderhand niet meer.
@blup: mja ik ken mensen die zeggen.. Na een paar weken weet je wel welke produkten je beter niet kunt kopen. Maar ik vind het toch net wat te ver gaan om alles aan de hand van een lijstje alvast in de winkel te checken bewust: ja hyperventilerend verpakkingen uitpluizen: nee
als je al je sausjes uit potjes/pakjes haalt is het wellicht nuttiger om er meer op te letten dan bij ons. Wij eten zelden sausjes en dan vaak selfmade dus zonder extra nummertjes
Alle E nummers die in Nederland in levensmiddelen worden gebruikt en te vinden zijn in voedingsmiddelen zijn als veilig getest (en dat door NL.. weet je wel hoe ongelofelijk truttig we hier zijn en hoe lang dingen hier getest en doorgetest moeten zijn... poeheeee)...