Even een vraagje he, ik heb van de week 2 keer een taartbodem gemaakt met biscuit mix maar beide keren zijn ze giga ingezakt. In de oven waren ze mooi hoog, haal ze eruit en paar minuten later is er niks meer van over......... Als ze klaar en gaar zijn in de oven halen jullie ze er dan meteen uit en halen jullie ze uit het blikvorm op het aanrecht af te koelen? Of zetten jullie ze in blikvorm op het aanrecht om af te koelen? Ik wou zo graag een taart maken voor me oom zijn verjaardag als verassing vorige week maar het is er helaas niet van gekomen door de bodem die steeds inzakt. wat doe ik verkeerd????
Weet je zeker dat hij gaar genoeg was het biscuit ? Misschien in het vervolg wat langer laten staan in de oven als hij gaar is, dat je hem eerst daar nog wat laat afkoelen.... Ik haal hem meestal er wel snel uit, leg een bakpapiertje op de aanrecht, kiep het blik om en laat hem zo even staan (de onderkant in het bakblik wordt mijn bovenkant omdat hij dan mooi strak is ) daarna haal ik het bakblik ervan af en eigenlijk is hij (bijna) altijd mooi!
ik kan je ook niet helpen, van de week is mijn 1e taartbodem in gestort... in kan hem denk ik nog wel gebruiken, maar niet voor een dubbele vulling. Maar ik spiekte en heb naderhand nog 5 minuutjes bijgedraaid voor de zekerheid... misschien tóch te vroeg gespiekt? Ik weet het niet. Dus ik kan je helaas ook niet helpen.
Ik denk dat het beste is om gewoon een basisworkshop te doen. Ik heb het laatst ook gedaan en ik heb zoveel geleerd, heb het wel bij iemand gedaan die niet net zelf een paar taarten heeft gemaakt en ineens ook workshops gaat geven. Ze is al jaren met taarten bezig en heeft er écht verstand van. Ze heeft al haar certificaten en heb veel dingen geleerd, ondanks dat ik zelf al een tijdje aan het bakken ben.
Overigens moet iedereen natuurlijk zelf weten wat ie doet, maar ik zou zelf nooit een workshop geven, zeker niet als ik nog maar net aan het bakken ben
ik heb een tijdje geleden een workshop mogen volgen. Heel leuk allemaal maar daar leerde ik niet een bodem te maken. Alleen maar te vullen en decoreren helaas. Dus nu wou ik thuis een bodem gaan maken maar hij zakt steeds helemaal in....
dag dames, kom ook even kijken. Ik ben gestopt met het taarten maken, ik kreeg zoveel aanvragen dat ik het niet meer naast m'n baan kon doen dus ben even (tijdelijk?) helemaal gestopt. @jongmoedertje: zodra ik hem gaar heb, haal ik hem meteen uit de oven, laat hem een minuut of 5 afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Nooit problemen met inzakken gehad.
Oh bij mij bij de workshop had ze de taarten wel klaar maar ze legde precies alles uit hoe je het moest doen als hij uit de oven kwam, hoe je kon voorkomen dat ie heel erg uit zou drogen. Je kon ook haar werkbeschrijving daarvan via de mail krijgen...
Bij mijn workshop (wat overigens ook bij een prof was met winkel en al!) kregen we de taart al in lagen gesneden. We hoefden alleen maar te vullen, te bekleden en decoreren. Dus de cake heb ik helaas nooit geleerd......Wel jammer want dat is toch het moeiljkste voor mij hihi......... Maia dus hij kan ook even in de bakvorm blijven staan en dan eruit halen? Ik heb het gevoel dat hij echt inzakt omdat ik hem meteen uit de bakvorm haal....
Zonde, want bij mij was het wel dat we hem ook zelf leerden snijden dat vond ik toch wel handig. Maar kan je dan niet gewoon haar mailen of bellen voor tips? Ik heb ook niet echt tips voor je..sorry!
Hoi Jongmoedertje! Ik haal hem uit de oven en direct op z'n kop uit de vorm, die laat ik zo even staan totdat hij een beetje is afgekoeld en dan de andere kant. Laat je biscuit de volledige baktijd in de oven staan en prik dan even met een sateprikker erin om te kijken of hij helemaal droog is. Zo niet, dan nog een paar minuten in de oven. Zo ja, dan is hij klaar. Succes!
Hij is gelukt jippie!!!! ik heb hem wat warmer gehad de oven en 10 minuten langer laten staan en hij is helemaal super!!! En volgens mij heb ik de vorige keer ook veel te veel water in de mix gedaan hihi.....in plaats van 20ml 200ml dom van mij haha! bedankt voor jullie tips meiden!!
Ja ik heb helemaal niet goed gekeken. De maatbeker is een liter geval........Dus 200ml gedaan ipv 20ml.....heb nu een andere bekertje een echte ML beker dus nu kan dat niet meer fout gaan iniedergeval. Maar nu zit ik met het volgende. Ik heb een taartzaag een goedkope een maar ik kan het niet goed inschatten met snijden. Heb de 2e laag veel te dun gesneden waardoor ie dus stuk ging en ik dus maar 1 laag kon vullen helaas........
Oefening baart kunst. Het is echt zo. En die stomme fout om 200ml water te gebruiken is heel normaal hoor. Ook ik ben n ker zo stom geweest Gelukkig merkte ik het op tijd, was bezig het water erbij te gieten en bedacht mij dat t best veel was. Meteen gestopt natuurlijk, het overgebleven water gewogen en ik was gelukkig op tijd gestopt.