kip invriezen...kan dit nog?

Discussie in 'De lounge' gestart door Mikki77, 28 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    Weet iemand dit? Ik heb gisteravond kipfilet klaargemaakt, laten afkoelen en toen meteen in de koelkast gezet. Vandaag hebben we toch iets anders gegeten. Kan ik die kip dan nu nog invriezen of is dat al te laat?
     
  2. Moonfairy

    Moonfairy VIP lid

    12 okt 2007
    6.168
    1
    0
    on the moon
    Ik zou het niet meer doen. Ben zoiezo altijd voorzichtig met kip. ;)
     
  3. Bibi82

    Bibi82 Bekend lid

    30 mrt 2011
    506
    0
    0
    NULL
    NULL
    Herkenbare situatie. Ik vries de kip dan nooit meer in. Als je m vandaag nog opeet dan wel goed verhitten!
     
  4. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    7.027
    3.840
    113
    Vrouw
    Thuis
    Ik zou de kip niet meer invriezen en omdat weggooien zonde is lekker vanavond opeten (nadat je hem goed verhit hebt)
     
  5. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.056
    2.193
    113
    Brabant
    ik zou dat dus makkelijk doen he...
     
  6. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    je kan hem best invriezen, alleen dan wel natuurlijk laten ontdooien en iet in de magnetron...
     
  7. Knuf de Konijn

    Knuf de Konijn Actief lid

    19 jun 2009
    499
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ook..
     
  8. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    Hmm...de antwoorden zijn lekker verdeeld, wat moet ik nou?? :D:p

    Ik neem maar het zekere voor het onzekere en gooi het gewoon weg.
     
  9. Yolanthe

    Yolanthe VIP lid

    Zou ik ook doen! Invriezen mag zeker niet meer, morgen alsnog opeten is misschien een optie, maar met kip zou ik het niet durven.
     
  10. Sabrina25

    Sabrina25 Fanatiek lid

    1 sep 2010
    1.368
    0
    0
    geen
    Rotterdam
    had antwoord gegeven maar dat is nu toch niet meer van toepassing. hahaha
     
  11. tulip

    tulip Niet meer actief

    invriezen mag echt wel hoor, als je de kip bereid hebt. Ik ben ook voorzichtig maar niet zo erg.
     
  12. Engeltje1

    Engeltje1 Niet meer actief

    Ik zou het niet meer invriezen. Doe ik met ander vlees niet en zeker niet met kip.
     
  13. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    Vlees invriezen wat al ontooid is geweest? No way! En zeker kip is erg gevoelig vlees...
     
  14. Yolanthe

    Yolanthe VIP lid

    Als je het bereid hebt en in wil vriezen moet je het meteen koelen en dan invriezen. Niet eerst nog een dag in de koelkast laten staan. Echt niet aan te raden hoor!
     
  15. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Je weet dat vlees vaak half bevroren aankomt bij de supermarkt, en dat het dan in het schap ligt, ontdooit, en je het thuis weer in de vriezer gooit?

    Ik zou het wel gewoon invriezen :)
     
  16. cherie

    cherie VIP lid

    18 okt 2009
    5.757
    0
    36
    anders in de koelkast laten staan voor morgen. na bereiding kan je het nog wel een dag of 2 a 3 in de koeling bewaren. (zou het dus ook gewoon invriezen maar goed)
     
  17. Bajou

    Bajou Fanatiek lid

    10 feb 2009
    4.599
    1
    0
    België
  18. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik begreep trouwens dat ze het gemaakt had, in de koelkast gezet en toen wilde invriezen. Want bereid vlees kun je makkelijk invriezen ook al is het ontdooit geweest.
     
  19. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    Ik maak geregeld macaroni of nasi en dan meerdere porties. Dat vries ik dan in.
    Daar zit natuurlijk kip en gehakt door. We hebben nog nooit wat opgelopen hoor.

    Dus volgens mij moet dat makkelijk kunnen.
     
  20. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    Klopt, ik had die kip net in de supermarkt gekocht en vanuit de koelkast klaargemaakt (ik weet natuurlijk niet of het in de supermarkt al een keer ontdooid is geweest).
     

Deel Deze Pagina