Wie wil er een recept hebben voor de allerlekkerste zelf gebakken koekjes?

Discussion in 'De lounge' started by Noa14, May 3, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Alita

    Alita Niet meer actief

    ja precies:x
     
  2. Alita

    Alita Niet meer actief

    is meestal maar heel even....maar ze zegt tot ze geel zijn;)
     
  3. 1234

    1234 Niet meer actief

    Thanx! Ik zal de ingredienten op mijn boodschappenlijstje zetten en maken vd week. Mmmm..
     
  4. 1979

    1979 Bekend lid

    Apr 22, 2009
    627
    0
    0
    mmmmmmmm klinkt goed!
    Ik ga 't binnenkort maar eens proberen!
     
  5. Alita

    Alita Niet meer actief

    ik ga het vanmiddag uitproberen!!
     
  6. Noa14

    Noa14 Fanatiek lid

    Mar 4, 2011
    1,327
    0
    0
    NULL
    Noord-Holland
    Oh sorrie dames ik vergeet helemaal de tijd erbij te zetten hoelang ze in de oven moeten.

    Tsja dat verschilt nogal per oven (een oude of nieuwe of het merk). Maar wat ik al zei, laat ze niet TE donker worden en niet te geel. Als ze nog erg bol staan dan zijn ze nog niet goed, dan is de binnenkant nog niet doorgegaard.

    Maar ze moeten zeker 25/30 minuten maar blijf er even bij vanaf 20 minuten, dan kun je het beter in de gaten houden.
     
  7. Alita

    Alita Niet meer actief

    oh ja zo lang:(
     
  8. Noa14

    Noa14 Fanatiek lid

    Mar 4, 2011
    1,327
    0
    0
    NULL
    Noord-Holland
    @ Cindy, ja echt hoor. Je kan ze beter op lagere temperatuur wat langer bakken dan in één keer die oven op 220 te zetten !!
     
  9. Hanna Mom

    Hanna Mom Fanatiek lid

    Jan 28, 2011
    1,235
    1
    38
    NULL
    NULL
    Thanx!
     
  10. Alita

    Alita Niet meer actief

    op 150 zei je he....ik ga het testen
     
  11. Noa14

    Noa14 Fanatiek lid

    Mar 4, 2011
    1,327
    0
    0
    NULL
    Noord-Holland
    Ja 150, 160 kan ook hoor.
    Succes allemaal, ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
    Wij noemen ze altijd "koekjes van Oma Rietje" omdat het recept van haar vandaan komt, echt mijn overgrootmoeder hihi
     
  12. cherie

    cherie VIP lid

    Oct 18, 2009
    5,757
    0
    36
    ik heb een magnetron oven ik kan niet door t raampje zien welke kleur ze hebben. dus vandaar dat ik een schatting aan tijd wel handig had gevonden. 10min-14 of zo

    edit: zie nu de tijd thx. ga m zeker een keer proberen. (was een stoute peuter aan t terecht wijzen en een bericht aan t tikken dus duurt t wat langer:D:D:D)
     
  13. Alita

    Alita Niet meer actief

    oh ja dan is het handig he;)
     
  14. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    Oct 11, 2008
    4,362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    ik ga ze ook even testen. ik ben benieuwd :)

    Kun je ipv. basterdsuiker ook gewone kristalsuiker nemen?
     
  15. Alita

    Alita Niet meer actief

    is volgens mij echt anders gewone suiker
     
  16. Ingeltje

    Ingeltje VIP lid

    Nov 16, 2007
    20,510
    2,427
    113
    Female
    Pedagogisch medewerker
    Noord-Brabant
    hmmmmmmmm ik abo me even om het op een later tijdstip eens uit te proberen! ;) klinkt zalig
     
  17. taliaa

    taliaa VIP lid

    Mar 2, 2007
    16,068
    2,203
    113
    Brabant
    hoeft er helemaal geen zout doorheen? ik doe altijd een snufje zout erbij, anders zijn ze zo flauw??
    ben benieuwd wat deze zo bijzonder maakt, misschien de combi van bloem en zelfrijzendbakmeel?
     
  18. Alita

    Alita Niet meer actief

    kun je doen hoor....doe ik ook altijd;)
    Ja ik ben benieuwd!
    Ga straks beginnen:D
     
  19. Joyce1983

    Joyce1983 VIP lid

    Feb 8, 2008
    6,688
    0
    36
    Oeh deze ga ik opschrijven.. Lekker lekker! Wij houden van bakken :)
     
  20. Tinkerbel80

    Tinkerbel80 Niet meer actief

    Laat ik nou eens alles in huis hebben, boter staat inmiddels buiten de koeling :D
     

Share This Page